Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Τρία βραβεία του Ευρωπαίου Πολίτη σε Έλληνες πολίτες και ελληνικά προγράμματα

EUROPEAN CITIZENS PRIZE
Τρία βραβεία του Ευρωπαίου Πολίτη απονεμήθηκαν φέτος στην Ελλάδα. Η εκδήλωση έλαβε χώρα την 12η Οκτωβρίου στο Ευρωκοινοβούλιο και βραβεύτηκαν 50 πρόσωπα και οργανώσεις χωρών της ΕΕ που διακρίθηκαν για το έργο τους σε δέκα κατηγορίες: εκπαίδευση, ανιδιοτελής προσφορά, κοινωνική μέριμνα, αλληλεγγύη, ανθρώπινα δικαιώματα και περιβάλλον.

Στην Ελλάδα βραβεύτηκαν η κίνηση «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» που την άνοιξη είχε επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στα ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων της Λέσβου, ο γνωστός σε όλους μας φούρναρης της Κω που μοίραζε καθημερινά ψωμί στους πρόσφυγες και μετανάστες που έφταναν στο νησί, και η οργάνωση «Θετική Φωνή» τον ατόμων που ζουν με τον ιό HIV.
Σύμφωνα με το «Lesvos News», ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς δήλωσε συγκεκριμένα για την «Συνύπαρξη» ότι βραβεύτηκε για «την ιδιαίτερη δέσμευσή της στην προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης και μεγαλύτερης προσέγγισης των λαών, και τη συνειδητοποίηση των αξιών της φιλοξενίας, της αλληλεγγύης και της ανεκτικότητας για την προαγωγή της ειρήνης και της ευημερίας».
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.