Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Ανασχηματισμός το επόμενο βήμα του Μαξίμου: Ο Α.Τσίπρας θέλει αλλαγή ατζέντας μετά το στραπάτσο από την απόφαση του ΣτΕ

ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ - ΑΚΛΟΝΗΤΟΣ Ο Ν.ΠΑΠΠΑΣ  
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας “ανοίγει” το δρόμο στον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει στις αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να αλλάξει ατζέντα και με το νέο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες να προχωρήσει στην επόμενη μέρα για τα προβλήματα της οικονομίας (αξιολόγηση, χρέος) και βεβαίως της καθημερινότητας το πολιτών.

Ο ανασχηματισμός λοιπόν είναι προ των πυλών και δεν αποκλείεται να γίνει αμέσως μετά την 28η Οκτωβρίου. Οι πληροφορίες λένε πώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα βρίσκεται και πάλι στην Αθήνα αμέσως μετά την στρατιωτική παρέλαση, το απόγευμα της Παρασκευής και από εκεί και μετά όλες οι ημερομηνίες είναι ανοιχτές. Ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο μπορεί να ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης.
Οι πληροφορίες λένε ότι ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς που χειρίστηκε το θέμα με τον νόμο, ο οποίος κατέπεσε στο ΣτΕ, παραμένει ακλόνητος και θα συνεχίσει να χειρίζεται την καυτή αυτή υπόθεση. Μάλιστα αναμένεται να σηκώσει και ο ίδιος το βάρος της πολιτικής σύγκρουσης και της επικοινωνιακής αντιπαράθεσης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ζήτησαν την παραίτηση του.
Στις πρώτες δηλώσεις του ο κ. Παππάς σημείωσε ότι «τις κυβερνήσεις δεν τις ρίχνουν δικαστικές αποφάσεις» και πρόσθεσε με νόημα ότι «όσοι ονειρεύονται σενάρια πολιτικής αποσταθεροποίησης, να αλλάξουν πλευρό». Τόνισε ακόμη ότι «η αεροπειρατεία στην Ελλάδα δεν θα συνεχιστεί», επισημαίνοντας ότι «η απόφαση του ΣτΕ δημιουργεί αίσθημα αδικίας» και προειδοποίησε ότι «η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη» για τις επόμενες κινήσεις της.
Κάποιες άλλες πληροφορίες μάλιστα θέλουν τον Νίκο Παππά να ισχυροποιείται, παίρνοντας και ένα μέρος από το χαρτοφυλάκιο που έχει ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι αποχωρεί από την κυβέρνηση. Μαζί και ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας που την “βγαίνει” στο Μέγαρο Μαξίμου καταγγέλλοντας τις ιδιωτικοποιήσεις και την πολιτική των μνημονίων, ξεχνώντας ωστόσο πώς ο ίδιος ήταν που έβαλε την υπογραφή του στην πώληση του ΟΛΠ στους Κινέζους.
Πέραν των κ.κ. Σκουρλέτη και Δρίτσα, φαίνεται να έχουν βρεθεί ένα βήμα πίσω στην αξιολόγηση που κάνει το Μέγαρο Μαξίμου στελέχη όπως ο Δημήτρης Βίτσας, ενώ κάποιοι σχεδιάζουν και την υποβάθμιση του ρόλου ακόμη και του αντιπροέδρου Γιάννη Δραγασάκη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιδιωχθούν σαρωτικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα μετέχουν πλέον στην ίδια θέση, ακόμη και στο σχήμα συνολικά υπουργοί όπως ο Νίκος Κοτζιάς και ο Νίκος Τόσκας, ο Βαγγέλης Αποστόλου, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Γιώργος Κατρούγκαλος -ο οποίος πάντως λόγω της προθυμίας του να φέρει σε πέρας κάθε δύσκολη αποστολή στις διαπραγματεύσεις, θεωρείται λιγότερο πιθανό να φύγει – και άλλοι.
Ακόμη και για τον Νίκο Φίλη υπάρχουν σκέψεις αντικατάστασής του και μετακίνησής του σε άλλο πόστο. Αμφίβολη είναι και η Θεανώ Φωτίου, όπως επίσης και ο Αριστείδης Μπαλτάς.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δείχνει να σχεδιάζει ανοίγματα σε δύο κατευθύνσεις. Η μία είναι σε κεντροαριστερά στελέχη, με την αξιοποίηση πρώην Πασόκων και του Φώτη Κουβέλη και σε τεχνοκράτες, τους οποίους θα προτιμούσε σε πόστα, όπου οι τριβές με τους δανειστές είναι μεγάλη και δεν θα ήθελε να δει Συριζαίους να υπογράφουν επώδυνες συμφωνίες.
Η δεύτερη είναι η προώθηση νέων στελεχών προερχόμενα από τον κομματικό μηχανισμό και η “απόσυρση” της λεγόμενης παλαιάς φρουράς. Το Μαξίμου φέρεται να έχει ξεχωρίσει μία σειρά από κοινοβουλευτικούς, που ξεχώρισαν με τη δράση τους κατά τους τελευταίους μήνες και θεωρούνται έτοιμοι για το επόμενο βήμα.
Σε κάθε περίπτωση, οι πληροφορίες αναφέρουν πώς ο ανασχηματισμός θα είναι επίδειξη πυγμής από τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς με το νέο σχήμα η κυβέρνηση ή θα πετύχει ή πάει σε εκλογές.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.