Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Τέλος στην "εργασία και στο σπίτι" με το νόμο!

Το δικαίωμα να "αποσυνδέονται" οι εργαζόμενοι από τη δουλειά τους μετά την ολοκλήρωση του ωραρίου εργασίας θεσμοθετήθηκε στη Γαλλία. 

Πλέον, οι εργοδότες σε εταιρείες με περισσότερους από 50 εργαζόμενους δεν επιτρέπεται να ενοχλούν τους υπαλλήλους τους για θέματα δουλειάς, εφόσον έχουν φύγει από τον χώρο εργασίας.

Σύμφωνα με το BBC, ο νέος νόμος θα προστατεύει την ιδιωτική ζωή των εργαζομένων και θα απαγορεύει στους εργοδότες να στέλνουν e-mail ή να τηλεφωνούν στους υπαλλήλους πέραν του τυπικού ωραρίου εργασίας τους. 

Ο συγκεκριμένος νόμος είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα των μελετών που δείχνουν ότι οι άνθρωποι δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να αποστασιοποιηθούν από την εργασία τους και να απολαύσουν δημιουργικό χρόνο με τον εαυτό τους ή την οικογένειά τους.

Ο Benoit Hamon από τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση δήλωσε χαρακτηριστικά:

"Όλες οι μελέτες δείχνουν ότι στις μέρες μας υπάρχει πολύ περισσότερο στρες που σχετίζεται με την εργασία από ό, τι στο παρελθόν και το άγχος είναι συνεχές. Οι εργαζόμενοι αφήνουν φυσικά το γραφείο, αλλά δεν αφήνουν την εργασία τους. Παραμένουν συνδεδεμένη με ένα είδος ηλεκτρονικού λουριού- σαν σκυλιά. Τα κείμενα, τα μηνύματα, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατακλύζουν τη ζωή του ατόμου σε σημείο που τελικά καταρρέει ".
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:  
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.