Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στους δρόμους από την πορεία των εργαζομένων του ΕΣΥ [εικόνες]

ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στους δρόμους από την πορεία των εργαζομένων του ΕΣΥ [εικόνες]
Το απόλυτο χάος έχει προκληθεί σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η πορεία των εργαζομένων στην Υγεία.
Η πορεία στην οποία συμμετέχουν ακόμα και άμαξες με άλογα ξεκίνησε από τα κεντρικά του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια πέρασε από τα νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς» και «Σωτηρία» που βρίσκονται στην λεωφόρο Μεσογείων, προχώρησε στην Βασιλίσσης Σοφίας, περνώντας από τα Νοσοκομεία «Αλεξάνδρας» «Ιπποκράτειο», «Αρεταίειο», ΝΜΤΣ, «Αιγινίτειο», «Ευαγγελισμός». Οι εργαζόμενοι θα φτάσουν έως την οδό Αριστοτέλους στο υπουργείο Υγείας, μέσω της Πανεπιστημίου και Γ’ Σεπτεμβρίου.

Πάντως οι εργαζόμενοι κατανοώντας το κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργείται καθώς είναι ώρα αιχμής κλείνουν τη μία λωρίδα κυκλοφορίας σε μία προσπάθεια να μην προκληθεί το απόλυτο κομφούζιο.


Έξω από το υπουργείο Υγείας έχουν δώσει «ραντεβού» νοσηλευτές και γιατροί στα Δημόσια Νοσοκομεία, οι οποίοι πραγματοποιούν τετράωρη στάση εργασίας έως τις 11.00 π.μ., ενώ για την περιφέρεια η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία.
Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «κατάρρευση» του ΕΣΥ, αναφέροντας ότι το μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία μειώθηκε συνολικά τα έτη των μνημονίων κατά 20.000, επίσης ότι οι κενές οργανικές θέσεις ανέρχονται σε 40.000, ενώ η χρηματοδότηση είναι μειωμένη κατά 350 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα νοσοκομεία θα λάβουν 1.156 δισ. ευρώ και τα ληξιπρόθεσμα θα ξεπεράσουν το 1,5 δισ. ευρώ.



Γιατροί και εργαζόμενοι, μεταξύ άλλων, ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.