Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

«Σιωπηλά και μεθοδικά» Βερολίνο και ΕΕ καθιστούν την Ελλάδα «αποθήκη» μεταναστών της Ευρώπης- Τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση;

645x344-greece-slams-eu-over-unequal-distribution-of-migrants-1477919181256 Η Ελλάδα  σε απόγνωση κατηγορεί την ΕΕ για την άνιση κατανομή των μεταναστών στην ένωση- Φόβος  εξέγερσης στους καταυλισμούς.  
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sabah, η χώρα μας καταδίκασε την Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα δευτέρα για την αποτυχία της να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να βοηθήσει να μετριαστεί η αφόρητη  πίεση σε σχέση με τους  μετανάστες, ένα χρόνο μετά από μια συμφωνία επιμερισμού των μεταναστών σε χώρες της ΕΕ .

«Είμαστε οργισμένοι με την Ευρώπη διότι  πρέπει επιτέλους να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της», τόσο όσον αφορά την μεταφορά των μεταναστών,  όσον και για την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας», δήλωσε ο υπουργός μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας .

Ο ίδιος σχολίαζε πως μόνο 111 Σύριοι πρόσφυγες έφυγαν από την Ελλάδα για τη Φινλανδία, στο πλαίσιο ενός προγράμματος  ανακατανομής των μεταναστών σε ολόκληρη την ΕΕ, με σκοπό να διαμοιραστεί  το βάρος της μεγαλύτερης κρίσης μεταναστών στην Ευρώπη .
«Σήμερα, ένα χρόνο μετά το πρόγραμμα αυτό είναι νεκρό»,  οι εταίροι μας  έχουν δεχθεί μόνο το κόστος για 5.000 πρόσφυγες από την Ελλάδα, ενώ υποσχέθηκαν  να δεχθούν  33.000 από αυτούς, μόνο  κατά το πρώτο έτος», πρόσθεσε ο ίδιος .
Συγκεκριμένα ο κ. Μουζάλας  μίλησε για  «σαμποτάζ» του σχεδίου της ΕΕ από τη λεγόμενη ομάδα των χωρών του  Βίσεγκραντ (Ουγγαρία,  Πολωνία,  Τσεχία  και Σλοβακία),  που αντιτάχθηκαν σθεναρά σε αυτό, ενώ η Αθήνα επιδιώκει κυρώσεις της ΕΕ στις χώρες αυτές μαζί με την Ιταλία.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε αρχικά ότι οι χώρες που θα αρνηθούν  να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από το σύστημα της ΕΕ, θα αντιμετώπιζαν οικονομικές κυρώσεις, αλλά δεν υλοποιήθηκε  ποτέ αυτή την προειδοποίηση.
Επίσης ο υπουργός μίλησε για  την πλήρη έλλειψη ευρωπαϊκής υποστήριξης για την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, σύμφωνα με την οποία οι μετανάστες που έφτασαν στα ελληνικά νησιά μετά τις 20 Μαρτίου, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων από τη Συρία, θα αποστέλλονταν  πίσω στην Τουρκία.
«Η ΕΕ πρέπει να υποστηρίξει αυτή τη συμφωνία. Δεν είναι ένα θέμα που δείχνει την αλληλεγγύη με την Ελλάδα. Είναι μια υποχρέωση», είπε ο ίδιος.
Οι ελληνικές υπηρεσίες είναι συγκλονισμένες επειδή οι περισσότεροι από τους μετανάστες έχουν καταθέσει χιλιάδες  αιτήσεις ασύλου, σε μια προσπάθεια να καθυστερήσουν  ή να εμποδίσουν την επιστροφή τους στην Τουρκία, δημιουργώντας  μια «υπερβολική συγκέντρωση» στα νησιά του Αιγαίου.
Η παρουσία σχεδόν 16.000 μεταναστών στα νησιά εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους .
Πρόκειται όμως σαφώς για ένα σχέδιο που εκπορεύεται από το Βερολίνο και έχει άμεση σχέση και με την διαπραγμάτευση που λαμβάνει χώρα μεταξύ τρόικας και δανειστών.
Εφόσον οι Βρυξέλλες δεν επιβάλουν όπως προειδοποίησαν κυρώσεις στις χώρες που αρνούνται να δεχθούν μετανάστες , «σιωπηλά» μετατρέπουν τόσο την Ελλάδα όσο και την Ιταλία σε «αποθήκες ανθρώπων », για να σωθούν οι δικές τους χώρες.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.