Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Σταϊνμάγερ: Δεν αμφισβητείται η ισχύς της Συνθήκης της Λωζάννης




«Το θέμα είναι σαφές από πλευράς διεθνούς δικαίου και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Η ισχύς της Συνθήκης της Λωζάννης είναι αδιαμφισβήτητη. Δεν πιστεύω ωστόσο ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας», τόνισε, προσθέτοντας ότι και ο Τούρκος ομόλογός του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατέστησε δημοσίως σαφές ότι η τουρκιά αισθάνεται δεσμευμένη από τη Συνθήκη.
Σε ό,τι αφορά ποιο είναι το plan B σε περίπτωση κατάρρευσης της συμφωνίας για το προσφυγικό, μετά από τις απειλές Ερντογάν ότι θα «πλημμυρίσει» την Ευρώπη με πρόσφυγες, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι κατανοεί απόλυτα την ανησυχία στην Ελλάδα για μία νέα έξαρση των μεταναστευτικών ροών
«Πιστεύω, όμως, πως η Τουρκία αντιλαμβάνεται ότι και αυτή έχει να αποκομίσει οφέλη από τη συμφωνία, όπως και εμείς στην ΕΕ. Μέχρι στιγμής και οι δύο πλευρές την τηρούν», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι η Γερμανία έχει αποδείξει ότι δεν εγκαταλείπει στην τύχη της την Ελλάδα. Πρόσθεσε όμως ότι είναι σημαντικό η Αθήνα να συνεχίσει την προσπάθεια για επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου, καθώς και για βελτίωση των συνθηκών υποδοχής των προσφύγων.
Στο «μέτωπο» της οικονομίας, δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει προβεί η κυβέρνηση, ενώ αναφερόμενος στο ΔΝΤ τόνισε ότι είναι σημαντικός εταίρος, προσθέτοντας ότι το Βερολίνο επιθυμεί τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα. «Η τεχνογνωσία του είναι αδιαμφισβήτητη», συμπλήρωσε. Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.