Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Απαλλάσσονται οι Δημότες Ωρωπού από το αντίτιμο των διοδίων μετά τη συνάντηση Γιασημάκη, Δημητρίου, Χασιώτη με το Υπουργείο Υποδομών

Δραστήριοι και αποτελεσματικοί για τα δικαιώματα των δημοτών τους, ενώ οι αντίστοιχοι του Δήμου Μαραθώνα αγρόν ηγόρασαν .. προφασιζόμενοι ανόητες δικαιολογίες για να καλύψουν την ανικανότητα που τους διέπει για το σύνολο των προβλημάτων που αφορούν τους δημότες του Βαρνάβα.ΔΙΟΔΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ 29-11-2016
Θετικές απαντήσεις έλαβαν  οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Δυναμική Πολιτεία», «Ενεργός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες», «Συνεργασία Πολιτών για Δημοκρατική Μαχητική Αυτοδιοίκηση»,  Γιώργος Γιασημάκης, Επαμεινώνδας Δημητρίου και Παναγιώτης Χασιώτης, κατά την συνάντηση  είχαν, την 29η Νοεμβρίου, στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων για το θέμα των διοδίων Αφιδνών και την διέλευση από τον παράδρομο.

Οι κ. Γιασημάκης, Δημητρίου και Χασιώτης συναντήθηκαν  με το Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Δέδε, τον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού κ. Σταύρο Καραγκούνη και το Νομικό Σύμβουλο του Υπουργού  κ. Γιώργο Κακουλάκη, όπου έθεσαν  το μεγάλο πρόβλημα των Διοδίων καθώς και τη σύνδεση των σταθμών του τρένου με το σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Ωρωπού.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από τους επικεφαλής των παρατάξεων τέθηκαν τα παρακάτω ζητήματα:
  1. Η απαλλαγή των Δημοτών του Ωρωπού από την υποχρέωση καταβολής διοδίων.
  2. Η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής διοδίων για αυτούς που εργάζονται στα όρια του Δήμου και κατοικούν  εκτός Δήμου, ( δάσκαλοι, καθηγητές, γιατροί, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα κτλ.) ώστε να είναι επιλέξιμος ο Ωρωπός ως τόπος εργασίας .
  3. Η αναλογική χρέωση για τους επισκέπτες του Δήμου Ωρωπού (χιλιομετροχρέωση).
  4. Η άμεση ανακατασκευή του παράδρομου σύμφωνα με Ευρωπαϊκά Πρότυπα.
  5. Η απαλλαγή από τις ποινικές και αστικές διώξεις πολιτών που αγωνίστηκαν κατά των διοδίων .
  6. Η απαλλαγή από τα πρόστιμα που έχουν επιδικαστεί σε όσους περνούσαν δίχως να καταβάλουν το αντίτιμο.
  7. Η ελεύθερη χρήση του παράδρομου για τα φορτηγά που έχουν έδρα στον Δήμο Ωρωπού ή διενεργούν παράδοση – παραλαβή στα όρια του Δήμου καθώς επίσης έκπτωση στο αντίτιμο των διοδίων εάν επιλέξουν να κινηθούν στην Εθνική Οδό.
  8. Η σύνδεση με τακτική αστική συγκοινωνία των σταθμών του τρένου Αφίδνες- Σφενδάλης (Μαλακάσα) – Αυλώνα με το σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Ωρωπού.
      Αιτήματα για τα οποία με τη θερμή υποστήριξη του Διευθυντή του Γραφείου  του Υπουργού κ. Καραγκούνη Σταύρου φάνηκε να υπάρχει ανταπόκριση. Μένει όμως να τα δούμε και στην πράξη.
Οι απαντήσεις που δόθηκαν είναι ότι:
  1. Η απαλλαγή των Δημοτών του Ωρωπού από την καταβολή διοδίων εγκρίθηκε από την Διυπουργική Επιτροπή.
  2. Η απαλλαγή από τα Διόδια όσων εργάζονται στον Δήμο Ωρωπού και δεν είναι δημότες τίθεται για πρώτη φορά ως θέμα και θα εξεταστεί.
  3. Η αναλογική χρέωση(χιλιομετροχρέωση) θα γίνει πράξη μέσα στο 2019.
  4. Για την ανακατασκευή του παράδρομου εγκρίθηκε η Μελέτη από την Διυπουργική Επιτροπή .
  5. Για την παύση των ποινικών και αστικών διώξεων , το Υπουργείο θα είναι δίπλα στου Δημότες και ήδη για τη δίκη στις 09 Δεκεμβρίου 2016 ανακοινώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού ότι η υπόθεση κατέβηκε από το πινάκιο του Δικαστηρίου.
  6. Για την απαλλαγή από τα πρόστιμα που έχουν επιδικαστεί τονίστηκε ότι το θέμα εμπλέκεται και το Υπουργείο Οικονομικών.
  7. Για την ελεύθερη χρήση του παράδρομου από τα φορτηγά με έδρα τον Ωρωπό ότι εγκρίθηκε και σε ότι αφορά στην έκπτωση των διοδίων ότι είναι υπό συζήτηση.
  8. Για τη σύνδεση με τακτική συγκοινωνία των σταθμών με το σύνολο του Δήμου Ωρωπού κατατέθηκε αίτημα στο Γραφείο Υπουργού κ. Σπίρτζη μέσω του Διευθυντή του Γραφείου κ. Σταύρου Καραγκούνη.
Επίσης οι τρείς επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου Ωρωπού στην ανακοίνωσή τους τονίζουν: «ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ να αγωνιζόμαστε μέχρι την οριστική λύση των προβλημάτων του τόπου μας και για να μην μείνουν στα χαρτιά και στα λόγια τα όσα συζητήθηκαν. Αυτό  είναι ένα πρώτο θετικό βήμα στην ικανοποίηση αιτημάτων των δημοτών του Ωρωπού».
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.