Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Ιορδάνης Λουίζος για Πειθαρχικό: «Είμαι περήφανος»

Λουίζος Πειθαρχικό ΜαραθώναςΣχετικά με την πρόσφατη απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αποκεντρωμένης Διοίκησης και την ποινή που επεβλήθη στον τέως Δήμαρχο Μαραθώνος κ. Λουίζο και στην πρώην Αντιδήμαρχο κα Πατεράκη, η Marathon Press επικοινώνησε με τον κ. Ιορδάνη Λουίζο, ο οποίος μας δήλωσε τα παρακάτω:


Δεν είχα σκοπό να σχολιάσω την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την ποινή που διατυμπανίζουν ο Ηλίας Ψηνάκης και οι γνωστοί πλέον μηχανισμοί του.

Κι αυτό γιατί πράγματι έγιναν παράτυπες,  μη νόμιμες, πράξεις από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Κατηγορηθήκαμε ότι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου το 2014 πήρε αποφάσεις για 900 περίπου απευθείας αναθέσεις μικρών έργων και προμηθειών για τη διαχείριση της καθημερινότητας όπως συμβαίνει σε όλους τους Δήμους της χώρας, συνολικού ύψους 1,2 εκατ. Ευρώ. Σύμφωνα με τη Νομοθεσία τις αποφάσεις αυτές έπρεπε να τις παίρνω εγώ προσωπικά ως Δήμαρχος και όχι η Οικονομική Επιτροπή. Θεωρώ ότι η διαδικασία που ακολουθήσαμε είναι αντικειμενικά και διαυγέστερη και δημοκρατικότερη διότι στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μετέχει υποχρεωτικά και η Αντιπολίτευση και είναι προτιμότερο να αποφασίζει μια διαπαραταξιακή επιτροπή και όχι μόνος του ο Δήμαρχος.
Κατηγορηθήκαμε ότι εμμέσως χρηματοδοτήσαμε τον ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ με την …δωρεάν φιλοξενία του στις εγκαταστάσεις του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ και ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ μας ΠΑΡΚΟΥ και την …δωρεάν χρήση ηλεκτρικού ρεύματος για τις δραστηριότητές του!!! Θεωρώ την ποινή αυτή ΤΙΜΗΤΙΚΗ και δηλώνω περήφανος ότι σ’ ένα από τα σημαντικότερα έργα μου, το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ στην πρώην Αμερικανική Βάση, η …παράνομη φιλοξενία του ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ αλλά και των ΑΛΛΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ της πόλης έδωσε την ευκαιρία σε χιλιάδες παιδιά και σε εκατοντάδες ενήλικες να αθλούνται, να χαίρονται και να διασκεδάζουν. Είμαι περήφανος!!!
Κατηγορηθήκαμε γιατί παράνομα αξιοποιήσαμε ένα εγκαταλελειμμένο toll στην πρώην Αμερικανική Βάση το οποίο μετατρέψαμε σε Κλειστό Γυμναστήριο, έναν υπέροχο σύγχρονο χώρο άθλησης, ανταποκρινόμενοι έτσι σε ένα πάγιο αίτημα των Αθλητικών Συλλόγων της πόλης μας. Επί της ουσίας αξιοποιήσαμε, με χρήματα του Δήμου, μια περιουσία του ΔΗΜΟΣΙΟΥ. Ο αθλητικός αυτός χώρος σήμερα συνεχίζει να χρησιμοποιείται καθημερινά από τους Αθλητικούς Συλλόγους και από παιδιά έχοντας μάλιστα ηλεκτροφωτιστεί από τη …σημερινή Δημοτική Αρχή, δηλαδή από αυτούς που μας κατήγγειλαν για παράνομη …κατάληψη και  αξιοποίηση χώρου που δεν ανήκει στον Δήμο αλλά …στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!!!
ΔΕΝ κατηγορηθήκαμε, βεβαίως, ότι κάποιο χέρι γνωστό ή άγνωστο πήρε από τα ταμεία του Δήμου έστω και ένα ευρώ. Και το αναφέρω αυτό γιατί δεν υπάρχουν πλέον αυτονόητα.
Για όλα τα παραπάνω και μερικά άλλα δεν είχα σκοπό να κάνω ούτε καν μία δήλωση. Η πειθαρχική ποινή αν και αναπάντεχη, είναι σεβαστή, αλλά επειδή ως γνωστόν τέτοιες αποφάσεις τελούν υπό αίρεση το πιθανότερο είναι να μην επιβληθεί. Άλλαξα όμως γνώμη ύστερα από τις περίεργες και απαράδεκτες καταστάσεις που ακολούθησαν.
Το περίεργο είναι ότι τα περί ποινής, εμείς ως άμεσα ενδιαφερόμενοι, τα μάθαμε από τον Ηλία Ψηνάκη και τους γνωστούς μηχανισμούς του!!! Γιατί η δική μας ενημέρωση, επίσημα δεν υπάρχει.
Το απαράδεκτο είναι το προπέτασμα καπνού που ο Ηλίας Ψηνάκης προσπαθεί απεγνωσμένα να δημιουργήσει για να καλύψει την εγκατάλειψη του Δήμου μας, τη διάλυση της παράταξής του και γενικά την πολιτική του ανυπαρξία, ιδιαίτερα μετά τα απαράδεκτα γεγονότα που ζήσαμε όλοι πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε. Τα συμπεράσματα στον καθένα.
Υ.Γ.  Δεν μπορώ να υποθέσω ότι με τον τρόπο αυτό ο Ηλίας Ψηνάκης προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή μας μακριά από την MARATHON FOUNDATION, μια Εταιρία με το όνομα της πόλης μας, που ίδρυσε ο ίδιος, με Πρόεδρο τον ίδιο και έδρα το σπίτι του, που διαχειρίζεται δωρεές προς την πόλη μας. Η υπόθεση όμως αυτή ήδη ελέγχεται και δρομολογούνται εξελίξεις.



Πειθαρχικό Λουίζος Toll Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο
Αθλητές του Επιμορφωτικού Συλλόγου προπονούνται στο 
ηλεκτροφωτισμένο πλέον «παράνομο» κλειστό γήπεδο.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.