Η ώρα έφτασε και μετράει πλέον αντίστροφα! Με πρωτοσέλιδα «Το ΝΑΤΟ είναι τρομοκρατική οργάνωση» κυκλοφορούν τουρκικές εφημερίδες(κεντρική φωτογραφία άρθρου) ενώ 0 Ρ.Τ.Ερντογάν ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Ατλαντική Συμμαχία επί προεδρίας Ν.Τραμπ εάν ....

δεν του ικανοποιηθούν δύο «τρελές» απαιτήσεις. Αυτό επιβεβαιώνει κυβερνητικό στέλεχος του ΑΚΡ που είναι «χείμαρρος» στην συνέντευξη του στον τουρκικό τύπο. Φαίνεται ότι η Ρωσία πετυχαίνει τον μεγάλο στόχο της…
Την ίδια στιγμή υπάρχουν διαβουλεύσεις ανώτατων στελεχών του ΝΑΤΟ για τον ίδιο ακριβώς λόγο: Την αποπομπή της Τουρκίας και οι λόγοι είναι 4:
Πρώτον η πρόσφατη κοινή  ρωσοτουρκική αεροπορική επιχείρηση στην Al-Bab. Η Ρωσία αποκάλυψε όλες τις λεπτομέρειες, η Τουρκία αιφνιδιάστηκε αρχικά και το διέψευσε για να το παραδεχτεί αργότερα. «Εννέα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, Su-24M, Su-25 και Su-34 καθώς και οκτώ μαχητικά της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, ενεπλάκησαν στην επιχείρηση έπειτα από συμφωνία με τις συριακές αρχές, είχε αποκαλύψει από τη Μόσχα ο Ρώσος στρατιωτικός Σεργκέι Ρουντσκόι, επικεφαλής της επιχειρησιακής διεύθυνσης των ρωσικών δυνάμεων.»
Δεύτερον ο Ρ.Τ.Ερντογάν άνοιξε τον τουρκικό εναέριο χώρο στα ρωσικά αεροσκάφη με προορισμό τη Συρία κάτι αντίθετο με τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ. Ρωσικό  αεροσκάφος τύπου  Tu-134Β-2  με αριθμό RA-65733, ακολούθησε  την διαδρομή  Chkalov (Ρωσία)- Hmeymim(Συρία) δια μέσω του τουρκικού εναέριου χώρου, η οποία δεν επιτρέπονταν  προηγουμένως.
Τρίτον η Τουρκία αποκτά βάση στο Β.Χαλέπι στην περιοχή Kaljabrin. Στη συγκεκριμένη περιοχή καταφθάνουν ενισχύσεις από τις περιοχές Tal al-Hmar και al-Rai. Η βάση αυτή έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με την αμερικανική βάση στο βουνό Abdul Aziz στη δυτική Hasaka που είναι υπό τον έλεγχο των Κούρδων PYD, στη Β.Συρία.
Τέταρτον Ρωσία και Τουρκία συμφώνησαν σε κοινή στρατιωτική επιχείρηση για την ανακατάληψη της Al-Bab. 
Η επιχείρηση αυτή θα είναι προοίμιο της μεγάλης επιχείρησης για Ράκκα αργότερα…