Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Οργή Άγκυρας για την μη έκδοση των 8 Τούρκων: «Αλλάζουν οι σχέσεις μας με την Ελλάδα»

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: «ΥΠΟΘΑΛΠΕΤΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ»  
Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών, οι οποίοι δεν εκδίδονται στην Τουρκία μετά από τη απόφαση του Άρειου Πάγου.
Η Άγκυρα, όπως αναμενόταν, αντέδρασε με έντονο τρόπο στην απόφαση. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε μια σκληρή ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «παράνομη απόφαση» λέγοντας ότι πλέον οι διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα δεν θα είναι οι ίδιες από εδώ και μπρος.

Την ίδια ώρα ένταλμα σύλληψης ερήμων των 8 Τούρκων στρατιωτικών εξέδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Κωνσταντινούπολης
Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης αποδέχθηκε το αίτημα της εισαγγελίας που ζητούσε την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος των 8 αξιωματικών, σύμφωνα με το Ανατολή.
Εξάλλου, οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν ένα νέο αίτημα έκδοσης προς τις ελληνικές αρχές μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.
Η αντίδραση της Αγκυρας δείχνει ότι η υπόθεση των 8 στρατιωτικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου, κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει για την κυβέρνηση Ερντογάν.
Ηδη η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σαμπάχ έκανε λόγο για «απόφαση-σκάνδαλο» της ελληνικής Δικαιοσύνης.
Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:
«Το αίτημά μας για την έκδοση της ομάδας των 8 ηγετικών στελεχών των πραξικοπηματιών της 15ης Ιουλίου 2016 εναντίον του δημοκρατικού μας πολιτεύματος απορρίφθηκε από το ελληνικό δικαστικό σύστημα.
Εκφράζουμε την έντονη αποδοκιμασία μας για αυτή την απόφαση η οποία στρέφεται εναντίον τόσο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος όσο και κατά των 248 πολιτών και μελών των αρχών ασφάλειας που μαρτύρησαν κατά τη διάρκεια καταστολής του πραξικοπήματος αλλά και των 2193 πολιτών που τραυματίστηκαν.
Η απόφαση αυτή στερεί από τα τουρκικά δικαστήρια την δίκη των 8 αυτών πραξικοπηματιών.
Με την απόφασή  τους αυτή οι  ελληνικές αρχές οι οποίες έχουν εμποδίσει μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων όπως το DHKP / C και το ΡΚΚ να δικαστούν στην Τουρκία ουσιαστικά αποτρέπουν την γειτονική και συμμαχική χώρα από το να τηρεί τις δεσμεύσεις της απέναντι στις ελάχιστες απαιτήσεις για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Η στάση αυτή των ελληνικώ δικαστηρίων οδηγεί στην ατιμωρησία των εγκηλαμτιών αυτών και στην παραβίαση των δικαιωμάτων των θυμάτων του πραξικοπήματος απέναντι στους διεθνείς κανόνες.
Ως μια χώρα που στο παρελθόν έχει ζήσει δικτατορία η Ελλάδα με την απόφασή αυτή γίνεται μια χώρα που προστατεύει πραξικοπηματίες.
Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για την δίωξη των εγκληματιών αυτών, χρησιμοποιώντας όλα τα όπλα μας εναντίον της απόφασης των ελληνικών δικαστηρίων.
Αυτή η απόφαση, η οποία είναι πολιτικά κατευθυνόμενη, θα γίνει επίσης αντικείμενο επανεξέτασης τω διμερών σχέσεων με την Ελλάδα επηρεάζοντας τις σχέσεις μας στα θέματα της τρομοκρατίας αλλά και γενικότερα»
«Πυρ ομαδόν» κατά της Ελλάδας και από τον τουρκικό Τύπο - Hurriyet: "Είναι γκιουλενιστές! Τίποτα δεν τελείωσε"!
Από την πρώτη στιγμή που η είδηση έγινε γνωστή, το ενδιαφέρον από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ήταν τεράστιο. Τόσο από την Τουρκία που παρακολουθούσε στενά την υπόθεση όσο και από άλλα διεθνή ΜΜΕ.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το δημοσίευμα της τουρκικής hurriyet.com.tr, το οποίο χαρακτηρίζει τους οκτώ στρατιωτικούς “μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν”, ο οποίος να σημειώσουμε πως βρίσκεται ακόμη εξόριστος στις ΗΠΑ.
Αναφέρει, η Hurriyet: “Ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα της Άγκυρας που ζητούσε την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών. Οι οκτώ οδηγήθηκαν με χειροπέδες ενώπιον της Δικαιοσύνης”.
Στη συνέχεια φιλοξενεί δηλώσεις του δικηγόρου της τουρκικής πλευράς, Zeki Arıtürk, ο οποίος αναφέρει πως “νομικά η απόφαση είναι οριστική, ωστόσο πολιτικά δεν είναι. Τον τελευταίο λόγο θα έχει το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης”.
Για να συνεχίσει την επίθεση, αυτή τη φορά εναντίον του Έλληνα πρωθυπουργού! Συγκεκριμένα αναφέρει: “Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δεν κράτησε την υπόσχεσή του, παρά τις δηλώσεις του πως θα επιστρέψουν άμεσα. Περιμένουμε από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας να σταματήσει να μιλά για το θέμα”!
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.