Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Κάτοικοι Βαρνάβα, Ήρωες παντός καιρού»…

Κάτοικοι και κοινότητα προετοιμάζονται για ακραίες καιρικές συνθήκες.
Σε επαγρύπνηση για τυχόν εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων βρίσκεται πάλι η Τοπική Κοινότητα Βαρνάβα. Οι προβλέψεις για ραγδαία επιδείνωση του καιρού το επόμενο διάστημα, έχουν στρέψει το ενδιαφέρον των κατοίκων στη θωράκιση του χωριού απέναντι στα χιόνια. ...
Το ενδεχόμενο της απομόνωσης και του εγκλωβισμού ανθρώπων και ζώων για μερικές ημέρες δεν εξετάζεται με την δέουσα σοβαρότητα.
Ο Δήμος Μαραθώνα μετά  την δυσάρεστη εμπειρία που αποκτήσαμε από την χιονοθύελλα της προηγούμενης εβδομάδας, απέδειξε πως δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα στοιχειώδη καιρικά φαινόμενα και να προστατεύσει του δημότες του στα υπερβόρεια τμήματα του  Δήμου.
Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου αποδείχθηκαν πάλι ανήμπορες να ανταποκριθούν και να λειτουργήσουν με αποτελεσματικότητα αφού μεγάλο μέρος του μηχανολογικού εξοπλισμού (μηχανημάτων) είναι ακινητοποιημένος από έλλειψη ανταλλακτικών και απαραίτητης συντήρησης.

Μέσα σε αυτό το χάλι το προσωπικό της δημοτικής κοινότητας Βαρνάβα, ελάχιστοι σύμβουλοι και η πρόεδρος, με “σωτήριες” επεμβάσεις και ελάχιστα μέσα απεγκλώβισαν οικογένειες κρατώντας τους δρόμους ανοικτούς.

Παρατηρούμε ομως την  μόνιμη απουσία του δημάρχου από όλες τις περιπτώσεις ανάγκης – πολιτικής προστασίας
(πυρκαγιές, πλημμύρες, χιονοπτώσεις, καταιγίδες) που συνέβησαν στο Δήμο και στην κοινότητά μας, πράγμα που δείχνει το μέγεθος της ανικανότητας και ανευθυνότητας του ατόμου.

Νομίζουμε πως ήρθε ο καιρός να εξετάσουμε  σοβαρά τη συγκρότηση μιας Επιτροπής Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Πολιτών Βαρνάβα, μαζί με την δυνατότητα απόσχισης.


Κάτοικοι Βαρνάβα, Ήρωες παντός καιρού»… και όχι μόνο.


Μ. Αποστολόπουλος

http://www.bovary.gr/faces/3323/ilias-psinakis-hlidates-diakopes-sto-gkstaant-me-tin-mantona-kai-ton-valentino



 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Οι Εγκλωβισμένοι του Βαρνάβα Μαραθώνα σας χαιρετούν και σας εύχονται ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια φίλε μου. Χαίρομαι για το λόγο σου κάποιος επιτέλους τα λέει χύμα και σταράτα. Η απόσχιση αποτελεί ένα στοίχημα για όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.