Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Με μηνύματα φιλοζωίας ο Χριστουγεννιάτικος χορός του Φιλοζωικού Σωματείου Ωρωπού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο Χριστουγεννιάτικος χορός του Φιλοζωικού Σωματείου Ωρωπού, στις 26 Δεκεμβρίου 2016, στο ATLANTIS.

Η Πρόεδρος του Σωματείου, καλωσόρισε όσους παρευρέθηκαν και ευχήθηκε τα Χρόνια πολλά. Στη συνέχεια, στην ομιλία της, ανέφερε ότι «η κακοποίηση των αδέσποτων δυστυχώς συνεχίζεται. Ζώα που περνούν όλη τους τη ζωή δεμένα, με ένα ξεροκόμματο, ελάχιστο νερό και πεθαίνουν στην αλυσίδα». Όπως χαρακτηριστικά είπε, «τα περισσότερα ζώα έτσι περνούν την ζωή τους, μια ζωή βασανισμένη».
Επίσης επεσήμανε ότι «Αν κάνεις παρατήρηση στους «ιδιοκτήτες» σου απαντούν ότι τα σκυλιά υπάρχουν για να είναι δεμένα, για να γαβγίζουν, να προειδοποιούν. Εν ολίγοις τα σκυλιά «λειτουργούν» κάπως σαν alarm… Κι όμως τα σκυλιά και όλα τα ζώα, έχουν δικαίωμα σε μια ποιοτική ζωή, έχουν αισθήματα, πονούν, υποφέρουν, χαίρονται, λυπούνται, χρειάζονται αγάπη, δίνουν αγάπη. Κακώς νομίζουμε ότι αυτά τα συναισθήματα ανήκουν μόνο στο ανθρώπινο είδος».
Η Πρόεδρος πρόσθεσε πως «Η εγκατάλειψη των κουταβιών αλλά και των ενήλικων ζώων, συνεχίζεται, ενώ είναι επίσης αδιανόητο να πετούν τα σκυλιά μέσα στους κάδους απορριμμάτων για να αλεστούν! Παράλληλα, οι φόλες δεν σταματούν ποτέ. Τουλάχιστον κάθε μήνα, σε κάποια περιοχή του Δήμου Ωρωπού, σκοτώνουν ζώα με αυτό το βάρβαρο τρόπο. Σκυλιά και γάτες».
Στην προσπάθεια της, η Πρόεδρος, να τονίσει το πρόβλημα και την αναγκαιότητα αντιμετώπισης του, έκανε μια ουσιαστική πρόταση λέγοντας ότι «Η παιδεία θα βοηθούσε πολύ την κατάσταση αν τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία, ξεκινώντας από το νηπιαγωγείο, ναι το νηπιαγωγείο, μάθαιναν πως πρέπει να συμπεριφέρονται στα αδέσποτα. Σε αυτή την ηλικία τα παιδιά απορροφούν σαν σφουγγάρι τη γνώση και κρατούν στο υποσυνείδητο τους πολλά πράγματα που βγαίνουν στη φόρα αργότερα».
Συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι «Εμείς σαν Φιλοζωικό Σωματείο προσπαθούμε σχεδόν επί επτά χρόνια να γίνουν δωρεάν ομιλίες στα σχολεία από ειδικούς, με άδεια από το Υπουργείο Παιδείας, χωρίς όμως να υπάρχει καμία ανταπόκριση, καθώς οι αρχές και οι αρμόδιοι εκπαιδευτικοί αδιαφορούν γιατί το θεωρούν περιττό. Θεωρούν περιττό να διδαχτούν τα παιδιά το σεβασμό στη ζωή και τον πολιτισμό, γιατί η φιλοζωία είναι ζήτημα και πολιτισμικό και κοινωνικό και ηθικό».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία της η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Ωρωπού, ευχαρίστησε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και ιδιαίτερα τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής από το Δήμο Αθηναίων που παρευρέθηκαν και από τον Δήμο Ωρωπού τον κύριο Κανέναν.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.