Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Η Τουρκία πάει για το «colpo grosso» και διαμέσου της «λύσης» στο Κυπριακό θα ελέγχει και τις αποφάσεις της ΕΕ!

ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ; - ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΤΟ «ΒΑΘΥ» ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ  
O Eλληνισμός απειλείται άμεσα δια χειρός Ν.Αναστασιάδη αλλά ίσως τελικά να σωθεί από «σπόντα» διότι απλούστατα η ΕΕ έχει συνειδητοποιήσει ότι θα τεθεί υπό καθεστώς «ομηρίας» από την Τουρκία η οποία θα έχει τον πλήρη έλεγχο του νέου κυπριακού κράτους το οποίο αποτελεί πλήρες μέλος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευροζώνης.

Δια μέσου της εκ περιτροπής προεδρίας αλλά και της αναλογίας 8:5 του νέου υπουργικού συμβουλίου και του γεγονότος ότι δεν θα ισχύει καμία απόφαση εάν δεν την έχει αποδεχτεί έστω ένας Τουρκοκύπριος υπουργός.
Όρους τους οποίους έχει ουσιαστικά αποδεχθεί ο Ν.ναστασιάδης. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι η ελεγχόμενη από την Άγκυρα τουρκοκυπριακή κυβερνητική ομάδα θα μπορεί να ασκεί βέτο για λογαριασμό της Τουρκίας σε όποια απόφαση της ΕΕ δεν της είναι αρεστή.
Αλήθεια στις Βρυξέλλες το είχαν σκεφτεί αυτό πριν επιτρέψουν στο σύστημα Ομπάμα παρασκηνιακά να ωθήσουν την Κυπριακή Δημοκρατία στην αυτοκατάλυσή της για να μπορέσει η Ουάσιγκτον με άχαρο τρόπο να εξυπηρετήσει τα γεωπολιτικά της συμφέροντα;
Ή μήπως έχουν την αίσθηση ότι ο μη ελεγχόμενος Ρ.Τ.Ερντογάν θα κάνει ότι του πει ο αμερικανικός παράγοντας;
Χθες ο εκπρόσωπος της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μπ. Mπουρτζού,  μετά τον ειδικό Σύμβουλο του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Άιντε, εξέφρασε την άποψη ότι δεν είναι ανάγκη η Διάσκεψη να συνοδευτεί από ημερομηνία διεξαγωγής δημοψηφίσματος των Κυπρίων και των Τουρκοκυπρίων!
Δηλαδή μπορεί να συμφωνήσουν σε λύση "διά χειρός" Ν.Αναστασιάδη σε μία από τις εξωφρενικές λύσεις νομιμοποίησης του Αττίλα-1/2, αλλά το δημοψήφισμα θα ατο αφήσουν για πολύ αργότερα! 
Γιατί ξέρουν ότι "είναι χαμένοι από χέρι" αν τεθεί στην κάλπη το σχέδιο τώρα.
Δηλαδή η "λύση" θα εφαρμόζεται ουσιαστικά, αλλά ερήμην του κυπριακού λαού που θα κληθεί να αποφασίσει μόνο για τετελεσμένα που θα υπογράψει ο μοιραίος πρόεδρός του (ποιος μπορεί να ξεχάσει την στάση του το 2013 στα capital control)...
Πάει να συντελεστεί ένα είδος «πραξικοπήματος» στην Κύπρο το οποίο ομως δεν θα αφήσει αλώβητη την ΕΕ. Μήπως όμως ο στόχος ήταν αυτός από την αρχή; Το βαθύ αμερικανικό κράτος έχει διάρκεια, πολύ μεγαλύτερη από τον πολιτικό βίο ενός Αμερικανού ή ενός Τούρκου προέδρου.Στις ΗΠΑ ξέρουν ότι ούτε ο Ν.Τραμπ αλλά ούτε και ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα είναι αιώνιοι, η «λύση» Κύπρου όμως εάν γίνει θα είναι το λιγότερο πολύχρονη και θα τους επιτρέπει να ελέγχουν και την ενοχλητική Ευρώπη.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.