Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Rimac vs Bugatti Veyron: Το ηλεκτρικό hypercar που έχει νικήσει ό,τι κινείται κοντράρει με τον «βασιλιά» των επιδόσεων (βίντεο)

Η Bugatti Veyron ήταν μέχρι πρόσφατα ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς των δρόμων. Το γεγονός ότι έχασε το στέμμα της δεν οφείλεται στο ηλεκτρικό Rimac από την Κροατία, αλλά στο ότι η Bugatti παρουσίασε τη Chiron των 1.500 ίππων.


Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το 16κύλινδρο, τετρατούρμπινο τέρας δεν είναι πια γρήγορο. Με 1.200 άλογα στην έκδοση Super Sport, κάνει το 0-100 km/h σε κάπου 2,5”, δηλαδή σε χρόνο superbike.

Με άλλα λόγια, εύκολα τα βάζει με τα σύγχρονα hypercars και το αναπόφευκτο Tesla P100D. Όμως υπάρχει ένα hypercar που έχει ήδη νικήσει σε κόντρα θρύλους όπως η La Ferrari, η Porsche 918 Spyder και το (προηγούμενο) Tesla P90D Ludicrous. Είναι το Rimac Concept One, με τα 4 ηλεκτρικά μοτέρ και τα 1.100 άλογα.

Έχουμε ήδη δει το Rimac να αντιμετωπίζει τη Veyron σε δρόμο και σε πίστα. Κακά τα ψέματα όμως: αυτό που περιμέναμε όλοι, ως απλοί θεατές και όχι εν δυνάμει αγοραστές, ήταν η κόντρα μεταξύ τους στην ευθεία. Η κόντρα, αν θέλετε, του παρελθόντος με το μέλλον των hypercars.

Για να πούμε την αλήθεια, δεδομένου του «παλμαρέ» του Rimac, περιμέναμε να έχει εύκολο έργο απέναντι στη Veyron. Μέχρι να δούμε το παρακάτω video…

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε όμως ότι η συγκεκριμένη κόντρα δεν ήταν και πολύ επαγγελματική. Απλά βρήκαν μια έρημη ευθεία, οριοθέτησαν με κώνους τις γραμμές εκκίνησης και τερματισμού, έβαλαν την αναπόφευκτη «γλάστρα» να δίνει το σήμα, κι αυτό ήταν όλο. Ούτε φώτα, ούτε χρονόμετρα, ούτε τίποτα. Απλά για να δούμε ποιος θα περάσει τη γραμμή πρώτος.

Σε μια τέτοια κόντρα «δρόμου», η αντίδραση του κάθε οδηγού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Και ο αρχιδοκιμαστής της Rimac, Miroslav Zrncevic, φαίνεται να είχε σαφώς πιο γρήγορα αντανακλαστικά από τον Λόρδο Pembroke, τον ιδιοκτήτη και οδηγό της Bugatti. Βέβαια, ο Λόρδος είχε πει στα προηγούμενα video ότι η Veyron πάσχει από turbo lag, ενώ το Rimac έχει άμεσα τη μέγιστη ροπή και στους 4 τροχούς του.

Εδώ που τα λέμε, η κόντρα έδειξε καθαρά το πού υπερέχουν τα ηλεκτρικά και πού τα συμβατικά, βενζινοκίνητα σούπερκαρ – αν έχουν 100 παραπάνω άλογα.

Εν πάση περιπτώσει, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να επαναλάβουν την κόντρα το καλοκαίρι, όταν δεν θα κάνει κρύο και τα λάστιχα των αυτοκινήτων θα δουλεύουν καλύτερα. Ίσως μάλιστα μέχρι τότε ο Λόρδος Pembroke να έχει αγοράσει και μια Bugatti Chiron, ώστε η αντιπαράθεση να έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.