Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Αλέξανδρος Σόμογλου: ...αξίες όπως η φιλία, ο σεβασμός και η εκτίμηση αποτελούν το τελευταίο ανάχωμα της τοπικής μας κοινωνίας απέναντι στο φαινόμενο «Ψινάκης»

Σόμογλου για Δ.Σ Μαραθώνα και Ψηνάκη: Οι συκοφαντίες, η δημαγωγία και ο εθισμός στο ψέμα αποτελούν ουσίες που τρέφουν τον οργανισμό ανθρώπων
Οι συκοφαντίες, η δημαγωγία και ο εθισμός στο ψέμα αποτελούν ουσίες που τρέφουν τον οργανισμό ανθρώπων που είναι καταδικασμένοι να ζουν υπό το φόβο της αποκάλυψης της προσωπικής τους γύμνιας. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι προσωπικά μόνο ένα συναίσθημα μου προκαλούν: Τον οίκτο!
Όλοι όσοι κατά καιρούς έχουμε διανοηθεί να αντιπαρατεθούμε με τις πρακτικές που εφαρμόζει ο Ηλίας Ψινάκης στο Δήμο Μαραθώνα έχουμε γίνει λαμόγια, κερατάδες, εκβιαστές, απατεώνες, χαζοί, μουγκοί, τραμπούκοι. Χθες ήταν η σειρά μου να μάθω ότι ο λόγος της ανεξαρτητοποίησής μου ήταν η άρνηση του Ψινάκη να... βολέψει την γυναίκα μου στο Δήμο. Νομίζω ότι θα είναι και η πιο... ήπια από τις κατηγορίες που θα εξαπολύσει εις βάρος μου ο συγκεκριμένος άνθρωπος. 
Ειλικρινά, δεν ξέρω αν αυτή η δημόσια διαπόμπευση αποτελεί ένα είδος τιμωρίας για όλους όσοι πιστέψαμε στον Ψινάκη, ή όσους βρίσκονταν γύρω από τον Ψινάκη. Αν, αυτή η δίνη ψέματος και συκοφαντίας που θα κληθούμε να κολυμπήσουμε μέχρι το τέλος της θητείας του, αποτελεί ένα είδος μαστιγώματος για το σφάλμα που διαπράξαμε. Αν αποτελεί, όντως, τιμωρία τη δέχομαι σε στάση προσοχής. Γιατί για το κακό που φέραμε στην πόλη μας, κάθε τιμωρία μοιάζει επιεικής!
Οφείλω, απλά να ευχαριστήσω δημόσια τους συμβούλους της Πλειοψηφίας που ενώπιον τηλεοπτικών καμερών και ακροατηρίου είχαν το σθένος να διαψεύσουν μπροστά στον ίδιο τον Ψινάκη όσα ο ίδιος είχε το θράσος να εκστομίσει για την οικογένειά μου. Μην περιμένετε, βέβαια, να δείτε το συγκεκριμένο περιστατικό να παίζει στην Τατιάνα ή την Καινούργιου. Ούτε φυσικά να ειπωθεί το παραμικρό για όσα πραγματικά συνέβησαν χθες στο Μαραθώνα. Μη χαλάσουμε το ίματζ του πιο πετυχημένου Δημάρχου στη χώρα (όπως άκουσα να λέγεται σήμερα το πρωί στο Epsilon εν μέσω χυδαίων χαρακτηρισμών για τους δημοτικούς συμβούλους του Μαραθώνα).
Και για να επανέλθουμε στο χθεσινό. Η στάση που τήρησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Πλειοψηφίας, αποτελεί την πιο σημαντική ελπίδα για τον τόπο μας σε μια εποχή πλήρους ηθικής κατάπτωσης και ισοπέδωσης. Γιατί αποδεικνύει ότι αξίες όπως η φιλία, ο σεβασμός και η εκτίμηση αποτελούν το τελευταίο ανάχωμα της τοπικής μας κοινωνίας απέναντι στο φαινόμενο «Ψινάκης». 
Και θέλω να ελπίζω ότι θα είναι ένα ανάχωμα που θα αντέξει, όσες πιέσεις κι αν δεχτεί!

Υ/Γ.: Χθες βράδυ κατάλαβα γιατί ο Ψινάκης δεν αποχωρίζεται ποτέ τα μαύρα του γυαλιά. Γιατί ακόμη και ένας συκοφάντης με... μίνιμουμ αξιοπρέπειας, έχει το σθένος να σε συκοφαντεί κοιτώντας σε στα μάτια. Ο Ψινάκης δεν μπορεί να κάνει ούτε αυτό!

(*) Ο Αλέξανδρος Σόμογλου, είναι ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Μαραθώνος
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.