Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Ο Γ. Γαβριήλ σπάει την αδράνεια και την απάθεια με την «Κίνηση Πολιτών»

Η χώρα μας βιώνει μια παρατεταμένη κρίση. Μια κρίση που δεν είναι, απλώς, οικονομική. Είναι και κρίση αξιών που οδηγεί στην παρακμή. Κι αυτό είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να ζήσει ο τόπος στη παρούσα ιστορική φάση του.
Γιατί η παρακμή είναι στοιχείο κατάλυσης των θεσμών, των ηθικών αξιών και ιδανικών ενός τόπου. Αποσυνθέτει τον κοινωνικό ιστό και αφήνει πεδίο δράσης στις δυνάμεις του σκότους, της φαυλότητας και της διαφθοράς να κυριαρχήσουν.

Η παρακμή  οδηγεί στην πτώση και στην αλλοίωση κάθε δημιουργικής ενέργειας. Δημιουργεί πολίτες «του καναπέ», ενισχύει τον ωχαδερφισμό, καταλύει τη συλλογική προσπάθεια και  εγκλωβίζει τις υγιείς δυνάμεις στην παθητική παρακολούθηση των γεγονότων. Μετατρέπει την καθημερινότητα  σε ρωμαϊκή αρένα συντριβής του κράτους δικαίου, της αλληλεγγύης και ανθρωπιστικής προσέγγισης προς τον συνάνθρωπο. Ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα της αυθαιρεσίας και της ατιμωρησίας στις εκάστοτε ηγεσίες και δήθεν ταγούς της δημοκρατίας. Οδηγεί σε μια κατ’ επίφαση δημοκρατία όπου κυριαρχεί ο αυταρχισμός των ολίγων κι όχι των κατ ανάγκη ικανών και αξιών.
Η «Κίνηση Πολιτών», που δρομολογείται στον Ωρωπό με πρωτεργάτη τον πρώην Δήμαρχο κ. Γιώργο Γαβριήλ και αρκετούς ενεργούς, σκεπτόμενους όσο και ευαισθητοποιημένους πολίτες της περιοχής, είναι μια σθεναρή αντίσταση και αντίδραση στην καθεστηκυία τάξη που επιχειρείται να κυριαρχήσει των αρχών της δημοκρατίας, του σεβασμού στη διαφορετικότητα της σκέψης και της αντίληψης και να περάσει ένα πολιτιστικό προϊόν κατώτερο της αξίας και της ιστορικής πορείας του τόπου.
Στις 5 Μαρτίου το κάλεσμα στα ΚΑΠΗ Νέων Παλατίων για τη δημιουργία της «Κίνησης Πολιτών» δεν έχει χρώμα. Πρόκειται για ένα κάλεσμα ευγενών προθέσεων όσων ο προβληματισμός και η σκέψη τους δεν μπορεί να εγκλωβιστεί  στη μετριότητα. Που δεν θέλουν να κλείνουν τα μάτια στην προβληματική μιας κοινωνίας που χάνεται από την ανυπαρξία συλλογικής αντίδρασης και δράσης.
Είναι ένα νέο ξεκίνημα για ένα Ωρωπό με όραμα και αξίες. Μια κίνηση προβληματισμού, ουσιαστικής παρέμβασης στη ζώσα πραγματικότητα για την κατάθεση προτάσεων και θέσεων απόψεων που θα συζητηθούν και θα προκαλέσουν κάθε σκεπτόμενο πολίτη όπου κι αν αυτός πολιτικά καλύπτεται. Γιατί τα προβλήματα, οι αγωνίες για το μέλλον των επόμενων γενιών, τον πολιτισμό, την οικολογία και την κοινωνική προσφορά, αγγίζουν τον καθένα πέρα από καταγωγή, θρησκεία, πολιτικές καταβολές.
Το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης έχει ως εξής:
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Όπως είχαμε προαναγγείλει την Κυριακή  στις 5 Μαρτίου  στις  11.00  π.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΑΠΗ Νεων Παλατίων. Θα μαζευτούμε  σε μια πρώτη συνάντηση,πολίτες του Ωρωπού,νέοι φίλοι και παλιοί γνώριμοι απο κοινωνικούς  αγώνες και διαδικασίες, με στόχο να ξεκινήσει ένας ελεύθερος διάλογος για την Δημοκρατία, τα νέα οικονομικά δεδομένα, την αλληλεγγύη, τον εθελοντισμό, πολιτισμό, οικολογία και το περιβάλλον.
Στην συγκέντρωση  αυτή δεν υπάρχουν  παρά μόνο δυο προαπαιτούμενα.Η πίστη στη Δημοκρατία και τις διαδικασίες της, και ο σεβασμός στην διαφορετικότητα, στην σκέψη και την στάση ζωής του άλλου.
Πιστεύουμε πως επειδή όλα έχουν φτάσει στο τέρμα, ένας νέος διάλογος δεν είναι παρά η έναρξη μιας διαδικασίας ανέλιξης.
Για μια κίνηση Πολιτών Ωρωπού    
Γιώργος Γαβριήλ
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
 Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.