Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΡΝΑΒΑ: Καθορισμός τακτικών συναντήσεων της τοπικής προέδρου με φορείς και πολίτες της τοπικής κοινωνίας.

ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. 
Σε όσους κάνουν όνειρα και αφιερώνονται στην πραγματοποίησή τους.
 
Εικόνα αρχείου

Παραθέτουμε ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ στης κοινότητας 28 Ιανουαρίου 2017:

Μετά την τελευταία συνάντηση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής μας Κοινότητας με δύο από τους Συλλόγους του χωριού διαπιστώθηκε η ανάγκη συχνότερης και τακτικότερης επικοινωνίας μας. Έτσι καθιερώνονται τα εξής :
1. Συνάντηση με τους Συλλόγους του χωριού την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα στις έξι το απόγευμα στο Κοινοτικό κατάστημα, αρχής γενομένης από Δευτέρας 6/2/2017
Θα τηρούνται πρακτικά από τις συναντήσεις και στην επόμενη συνάντηση θα βλέπουμε την πρόοδο των τυχόν ανατιτιθέμενων εργασιών ή της συζήτησης
Η πρόσκληση είναι ανοιχτή και για το κοινό, το οποίο θα ενημερώνεται για το περιεχόμενο των συναντήσεων από την ιστοσελίδα της Κοινότητας

2. Συνάντηση με τους κατοίκους που το επιθυμούν και δεν έχουν χρόνο τις πρωινές ώρες την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα στις έξι το απόγευμα στο Κοινοτικό Κατάστημα.
Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8/2/2017.

Η Πρόεδρος
Ασημακοπούλου Χαραλαμπία

--------------
Παρατηρήσεις πολίτη:
Για να λειτουργήσουν όλα αυτά θα πρέπει να αυξηθεί η αξιοπιστία των τοπικών συλλόγων ευρύτερα, θα πρέπει να υπάρξει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους και να θεσμοθετηθούν κοινοί και αποδεκτοί κανόνες λειτουργίας, λογοδοσίας και διαφάνειας. Αυτό θα έχει συνολικά ένα θετικό αντίκτυπο στον τρόπο λειτουργίας τους, στον τρόπο που λαμβάνουν και διαχειρίζονται την εκάστοτε χρηματοδότηση, αλλά και στην εμπιστοσύνη που δημιουργούν στον κόσμο για το έργο τους.
-----------
Διαβάστε σχετικό άρθρο με ένα κλικ:
Εμείς εδώ στο Βαρνάβα έχουμε ένα "ομώνυμο" Σύλλογο που ασχολείται (σχεδόν αποκλειστικά) με την εκμάθηση παραδοσιακών λαϊκών χορών. Δηλαδή ούτε Πολιτιστικός ούτε Περιβαλλοντικός υπό την ευρεία έννοια. Δημιουργήθηκε και διατηρήθηκε έντεχνα στην ζωή από τον (αείμνηστο) τελευταίο Κοινοτάρχη Βαρνάβα εξυπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες και επιδιώξεις της εποχής,.... Συνέχεια στην Πηγή
Η Περιβαλλοντική εκπαίδευση όπως και η πολιτιστική ανάπτυξη, αποτελούν εργαλεία υποστήριξης της τοπικής οικονομίας που πρέπει να διεγείρουν τις τοπικές δυνάμεις και να αναδείχνεται ένα Πολυκεντρικό Μείγμα Συνέργειας φορέων και οργανώσεων. Δυνάμεων που υιοθετώντας μία κοινωνικά προσανατολισμένη επιχειρηματικότητα που να ανταποκρίνεται στην τοπική κοινωνία με όρους αποτελεσματικότητας και ωφελιμότητας συνδυάζοντας κοινωνικά με οικονομικά κριτήρια.
Με στόχο την Κοινωνική Οικονομία να εισάγεται ένας διαφορετικός τρόπος παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών οι οποίες να καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες, δημιουργώντας  όφελος στην κοινωνία και ενδεχόμενα νέες θέσεις εργασίας. 
Η επιχειρηματικότητα κοινωνικού συμφέροντος ενταγμένη στο Σχέδιο ενδογενούς ανάπτυξης να συνιστά επιχειρηματικότητα για το συλλογικό όφελος καθώς θα συγκροτεί τοπική συναίνεση και θα συμβάλλει στην παροχή αγαθών που προάγουν το αίσθημα του «ανήκειν».
Αλλά επειδή η πραγματικότητα δυστυχώς δεν αλλάζει στον τόπο μας, μάλλον οφείλουμε να αλλάζουμε τις θεωρίες μας. Όμως η
ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
Του MikeA
Στοιχεία ΕλCulture
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.