Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Eξώδικη Διαμαρτυρία απο Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Μαραθώνος σε μεγάλο τηλεοπτικό Κανάλι για παραποίηση της αλήθειας.

Eξώδικη Διαμαρτυρία απο Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Μαραθώνος σε μεγάλο τηλεοπτικό Κανάλι για παραποίηση της αλήθειας.
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
 Των :


  1. Νικολάου Χατζηγιάννη του Αθανασίου, Δημοτικού Συμβούλου Μαραθώνος Αττικής, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ».
  2. Φωτίου Δεληβοριά του Ευσταθίου, Δημοτικού Συμβούλου Μαραθώνος Αττικής, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ».
  3. Ιορδάνη Λουϊζου του Αντωνίου, Δημοτικού Συμβούλου Μαραθώνος Αττικής, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
  4. Σπύρου Λιβαθινού του Γερασίμου, Δημοτικού Συμβούλου Μαραθώνος.
  5. Αλέξανδρου Σόμογλου του Νικολάου, Δημοτικού Συμβούλου Μαραθώνος.
  6. Βασιλικής Σταυρακοπούλου του Πέτρου, Δημοτικής Συμβούλου Μαραθώνος.
  7. Κωνσταντίνου Τσίρκα του Κίμωνα, Δημοτικού Συμβούλου Μαραθώνος.
  8. Αλέξανδρου Αστρινάκη του Αντωνίου, Δημοτικού Συμβούλου Μαραθώνος.
  9. Στέργιου Τσίρκα του Νικολάου, Δημοτικού Συμβούλου Μαραθώνος.
  10. Χρήστου Στάμου του Νικολάου, Δημοτικού Συμβούλου Μαραθώνος.
  11. Νικολάου Τουρούκη του Γεωργίου, Δημοτικού Συμβούλου Μαραθώνος.
  12. Καλλιόπης συζ. Αντωνίου Πατεράκη, Δημοτικής Συμβούλου Μαραθώνος.
  13. Σταματίας Μυλωνά του Βασιλείου, Δημοτικής Συμβούλου Μαραθώνος.
  14.  Κωνσταντίνου Λάσκου του Χρήστου,  Δημοτικού Συμβούλου Μαραθώνος.

ΠΡΟΣ
  1. Την Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε.» που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής, οδός Στουντίου, αριθμ. 10, νομίμως εκπροσωπουμένης.
  2. Τον Θεμιστοκλή Μάλλη του Κωνσταντίνου και της Ειρήνης, κατοίκου ομοίως.
  3. Την Αικατερίνη Καινούργιου του Δημητρίου και της Θάλειας, κατοίκου ομοίως.
 Με την παρούσα Εξώδικό μας σάς κάνουμε γνωστά τα εξής :
Την 1η Φεβρουαρίου 2017, στην πρωινή εκπομπή του σταθμού “EPSILON TV” (που ανήκει στην πρώτη υμών) «Φτιάξε καφέ να στα πω», αρχισυντάκτης της οποίας είναι ο δεύτερος υμών και παρουσιάστρια η τρίτη υμών, παρακολουθήσαμε με έκπληξη και αγανάκτηση ότι παρουσιάστηκε ρεπορτάζ από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνος της 31-1-2017, στο οποίο, επιλεκτικά, με μονταρισμένα πλάνα και με απαξιωτικά σχόλια για όλους εμάς, παρουσιάσατε στρεβλή την πραγματικότητα, και, το κυριότερο, μεταδώσατε δηλώσεις του Δημάρχου Μαραθώνος Ηλία Ψηνάκη οι οποίες είναι απαξιωτικές, προσβλητικές και συκοφαντικώς δυσφημιστικές για όλους εμάς, χωρίς να δοθεί ποτέ ο λόγος σε εμάς, εναντίον των οποίων στράφηκαν οι άνω δηλώσεις. Αντιθέτως, φροντίσατε επιμελώς να μοντάρετε πλάνα από την συνεδρίαση του παραπάνω Δημοτικού Συμβουλίου και να παρουσιάσετε μονόπλευρα και αναμεταδώσετε τους προσβλητικούς και δυσφημιστικούς χαρακτηρισμούς του κ. Ηλία Ψηνάκη, ενώ, ταυτόχρονα, με δικά σας σχόλια υιοθετήσατε, άλλοτε εμμέσως και άλλοτε αμέσως, τα όσα εκείνος είπε, παρουσιάζοντας στην ευρεία κοινή γνώμη και ιδία στους δημότες και κατοίκους του Δήμου Μαραθώνος, στον οποίο κατοικούμε και πολιτευόμαστε μία στρεβλή, απαξιωτική, αναληθή και καθόλα δυσφημιστική εικόνα για εμάς.
Πλέον συγκεκριμένως :
Στην παραπάνω συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνος, εμείς όλοι, Αντιπολίτευση και Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, φέραμε ως θέμα προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο με τίτλο «Λήψη μέτρων για τη μη παραπλάνηση τρίτων από τη χρήση του ονόματος Μαραθώνας από το ιδιωτικό ίδρυμα MARATHON FOUNDATION του Ηλία Ψηνάκη». Η εισήγηση του θέματος περιελάμβανε την λήψη απόφασης από το ΔΣ Μαραθώνος επί των εξής :1) Να αφαιρέσει ο Ηλίας Ψηνάκης το όνομα «Μαραθώνας» από την επωνυμία της εταιρίας του, 2) Να δημοσιοποιήσει όλα τα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας του προς ενημέρωση των δημοτών του Μαραθώνα και 3) Να σταλεί με επιμέλεια και φροντίδα του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Ενημερωτική Επιστολή προς Δημόσιους Φορείς, Πρεσβείες, Προξενεία, Τύπο κλπ, με την οποία να ενημερώνονται ότι το MARATHON FOUNDATION (ΙΔΡΥΜΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ) δεν ανήκει στον Δήμο Μαραθώνος αλλά αποτελεί Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία του Δημάρχου Μαραθώνος και να ενημερώνονται όλοι οι ενδιαφερόμενοι ότι εάν επιθυμούν δωρεές προς τον Δήμο και τα νομικά του πρόσωπα μπορούν να τις κάνουν απευθείας στον Δήμο.
Καθ΄  όλη την διάρκεια της συζήτησης του ανωτέρω θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, συνεργάτες (ρεπόρτερ) της εκπομπής σας, εβρίσκοντο και παρακολουθούσαν την συνεδρίαση, ενώ η κάμερα της εκπομπής σας κατέγραψε όλη την συζήτηση του θέματος και το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
Στην διάθεση λοιπόν της εκπομπής σας και του σταθμού σας υπήρχε όλο εκείνο το «υλικό», στο οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται και οι τοποθετήσεις του Εισηγητή του θέματος, των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, των Δημοτικών Συμβούλων κλπ.
Παρόλα αυτά, από κοινού όλοι εσείς μεθοδεύσατε και παραποιήσατε την αλήθεια των όσων συνέβησαν στο παραπάνω Δημοτικό Συμβούλιο κατά την συζήτηση του εν λόγω θέματος.
Συγκεκριμένα :
     Το ρεπορτάζ ξεκίνησε με αναγγελία του θέματος από την Τρίτη υμών, παρουσιάστρια της εκπομπής.
Εν συνεχεία, τον λόγο πήρε ο δεύτερος υμών ο οποίος ανέλαβε να περιγράψει το θέμα, ωστόσο απέκρυψε την αλήθεια και παρουσίασε μεθοδευμένα μία στρεβλή περιγραφή του. Με χαρακτηρισμούς της συνεδρίασης ως «μαναφούκι» παρουσίασε το δήθεν ρεπορτάζ παραποιημένο. Είναι χαρακτηριστικό το παρακάτω απόσπασμα από την περιγραφή του δευτέρου υμών : « Και ξαφνικά έρχονται ακόμη και δικοί του δημοτικοί σύμβουλοι, άνθρωποι που ευνοήθηκαν από τον ίδιο, που βγήκαν με την δική του Παράταξη και στον δρόμο τού την «έκαναν» και τώρα, του λένε μαζί με τους αντιπάλους, γιατί κάνεις κ. Ψηνάκη το ίδρυμα και δεν μάς φέρνεις εμάς απευθείας τα λεφτά ...»
Ακολούθησαν επιμελώς μονταρισμένα πλάνα από την συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, στα οποία δεν κάνατε ούτε καν τον κόπο να παρουσιάσετε την Εισήγηση του Θέματος ή έστω αποσπάσματα από όλες τις τοποθετήσεις των επικεφαλής δημοτικών συμβούλων των δημοτικών παρατάξεων. Αντιθέτως, επιλέξατε κυρίως πλάνα από την τοποθέτηση του Ηλία Ψηνάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην οποία με υβριστικούς για εμάς χαρακτηρισμούς (χαρακτηριστικά και μεταξύ άλλων «Εσείς οι 16 που το υπογράψατε και τα τσιράκια σας», «εσάς κ. Σόμογλου δεν βολέψαμε την γυναίκα σας και εσάς», «Η ενωμένη Πολιτεία είναι Ενωμένη Αλητεία» κλπ) προσέβαλε βάναυσα την προσωπικότητά μας, την τιμή και την υπόληψή μας.
Κυρίως όμως, στο τέλος του «ρεπορτάζ» φιλοξενήσατε επίσης μονταρισμένα επιμελώς πλάνα  από δηλώσεις του κ. Ηλία Ψηνάκη μετά το τέλος της συνεδρίασης και έξωθεν της αιθούσης του Δημοτικού Συμβουλίου, στα οποία τού δώσατε το βήμα αναμετάδοσης ακόμη χειρότερων και προσβλητικότερων χαρακτηρισμών για εμάς όλους, αδιακρίτως. Χαρακτηρισμοί όπως «Λαμόγια», «Τίποτα», «Τους έχω γραμμένους στα  α....δια μου» κλπ ήταν μερικοί μόνο από τους χαρακτηρισμούς που επιτρέψατε και προωθήσατε με το μοντάζ που κάνατε στον υβριστή και συκοφάντη Ηλία Ψηνάκη.
Στο τέλος δε, η τρίτη υμών, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι όχι μόνο απόλαυσε τις λασπολογίες του υβριστή και συκοφάντη Ηλία Ψηνάκη εναντίον μας, αλλά και ότι τις υιοθέτησε, δήλωσε «Πόσο δίκιο έχει. Πόσο απλά και κατανοητά μιλάει».
Και βεβαίως, επιμελώς αποκρύψατε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του θέματος που ήταν η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με την Εισήγηση του Θέματος που είχαμε φέρει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ακόμη δηλαδή και από τους Δημοτικούς Συμβούλους και Αντιδημάρχους της Παράταξης του υβριστή και συκοφάντη Ηλία Ψηνάκη.
Η προφανής παραποίηση της αλήθειας είχε καταφανή σκοπό την επικρότηση της συμπεριφοράς του υβριστή και συκοφάντη Ηλία Ψηνάκη εναντίον μας και την διαστρέβλωση της αλήθειας των γεγονότων, προφανώς προς υποστήριξη του ηττηθέντος εκείνη την ημέρα πολιτικά Ηλία Ψηνάκη.
Και ναι μεν, έχετε κάθε δικαίωμα να συγχνωτίζεστε με υβριστές και συκοφάντες, δεν έχετε όμως το δικαίωμα ούτε το νόμιμο έρεισμα να επικουρείτε αυτούς στο έργο τους και να συμβάλετε στην διάδοση των ψευδών και δυσφημιστικών χαρακτηρισμών σε βάρος προσωπικοτήτων που είναι αναγνωρισμένες για το έργο και την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία του Δήμου Μαραθώνος και αναγνωρίσιμοι τοις πάσι σε αυτήν.
            Καλώς γνωρίζετε ότι :
Κατά τη διάταξη της παρ. 1 του μοναδικού άρθρου του ν. 1178/1981 «περί αστικής ευθύνης του τύπου», ο ιδιοκτήτης κάθε εντύπου υποχρεούται σε πλήρη αποζημίωση για την παράνομη περιουσιακή ζημία και χρηματική
ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που προξενήθηκαν υπαίτια
με δημοσίευμα που θίγει την τιμή ή την υπόληψη παντός προσώπου, έστω και αν η κατά το άρθρο 914 του ΑΚ υπαιτιότητα, η κατά το άρθρο 919 πρόθεση και η κατά το άρθρο 920 γνώση
ή υπαίτια άγνοια συντρέχει στο πρόσωπο του συντάκτη του δημοσιεύματος ή, εάν αυτός είναι άγνωστος, στον εκδότη ή το διευθυντή συντάξεως του εντύπου.
Εξάλλου, με το άρθρο 4 παρ. 10 ν. 2328/1995 «νομικό καθεστώς της ιδιωτικής τηλεόρασης και της τοπικής ραδιοφωνίας …», ορίστηκε ότι στο μοναδικό άρθρο του ν. 1178/1981, όπως
ισχύει, υπάγονται και οι τηλεοπτικοί και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί και στα κατά το άρθρο αυτό «δημοσιεύματα» περιλαμβάνονται και οι τηλεοπτικές και οι ραδιοφωνικές εκπομπές.
ΕΠΕΙΔΗ λοιπόν, άπαντες εσείς, με τις ανωτέρω πράξεις σας, τις τελεσθείσες την 1-2-2017 κατά την διάρκεια της μετάδοσης του ανωτέρω «ρεπορτάζ» στην ανωτέρω εκπομπή, συντελέσατε στην συκοφαντική μας δυσφήμιση, την εξύβριση και την προσβολή της προσωπικότητάς μας από τον υβριστή και συκοφάντη Ηλία Ψηνάκη, ενώ και οι β΄ και γ΄ υμών, υιοθετήσατε την υβριστική του αυτή συμπεριφορά και την αναμεταδώσατε στο τηλεοπτικό κοινό, συνοδευόμενη από επικριτικά σε βάρος μας σχόλια, και, ενώ, γνωρίζατε το πλήρες περιεχόμενο της Εισήγησης του θέματος, των τοποθετήσεων των δημοτικών συμβούλων, των διαλόγων που αναπτύχθηκαν και κυρίως της απόφασης που τελικώς ελήφθη ομόφωνα, παραλείψατε να προβάλετε την αλήθεια και «επιχορηγήσατε» την παράνομη συμπεριφορά του Ηλία Ψηνάκη, ορμούμενοι προφανώς εκ της φιλικής ή άλλης σχέσεως που έχετε μαζί του, με αποτέλεσμα όμως την κατασυκοφάντηση, εξύβριση και προσβολή της τιμής και υπολήψεώς μας σε ευρύτατο κύκλο ανθρώπων.
ΕΠΕΙΔΗ έχει διαπιστωθεί από όλους εμάς ότι ο τηλεοπτικός σταθμός ΕΨΙΛΟΝ TV της ιδιοκτησίας της πρώτης ημών, αρέσκεται στο να φιλοξενεί τακτικά - τηλεοπτικά τον υβριστή και συκοφάντη μας Ηλία Ψηνάκη, χωρίς ποτέ και σε καμία εκπομπή του να φιλοξενεί τις απόψεις όσων εναντίον τους στρέφεται ο ίδιος με προσβλητικά σχόλια και δηλώσεις.
ΕΠΕΙΔΗ προφανώς εναντίον του κ. Ψηνάκη, ως αυτουργού, θα κινηθούμε άμεσα ενώπιον των ποινικών και αστικών Δικαστηρίων.
ΕΠΕΙΔΗ η παρούσα εξώδικός μας αποτελεί εξώδικο Διαμαρτυρία μας προς εσάς για την όλη παράνομη συμπεριφορά σας.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Σάς ΚΑΛΟΥΜΕ εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών από της λήψεως της παρούσης να παρουσιάσετε την πλήρη αλήθεια των γεγονότων και να επιτρέψετε σε επιλεγμένο από εμάς εκπρόσωπο την παρουσίαση των απόψεών μας επί του θέματος σε ισόχρονο με το προσβλητικό «ρεπορτάζ» σας θέμα, στην ίδια εκπομπή και την ίδια ώρα με την προβολή του προσβλητικού ρεπορτάζ σας, και με πλάνα από τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων που θα σάς υποδείξουμε εμείς, ώστε το τηλεοπτικό κοινό και ιδία οι δημότες και κάτοικοι του Δήμου Μαραθώνος να πληροφορηθούν την αλήθεια των πραγμάτων. Σάς καλούμε δε επιπροσθέτως να αποφεύγετε στο μέλλον την μονόπλευρη και ‘μονταρισμένη’ παρουσίαση των απόψεων του Ηλία Ψηνάκη σε σχέση με κάθε θέμα που αφορά τον Δήμο Μαραθώνος και εμάς προσωπικά.
Άλλως, σας δηλώνουμε ότι είμαστε αναγκασμένοι να καταφύγουμε ενώπιον των αστικών και ποινικών Δικαστηρίων εναντίον σας, αναζητώντας τις αστικές ευθύνες και τον ποινικό κολασμό σας, χωρίς σε καμία περίπτωση να απεμπολούμε με την παρούσα του ιδίου δικαιώματός μας να το πράξουμε, ακόμη και στην περίπτωση που επανορθώσετε, ως προβλέπει ο νόμος και ζητάμε.
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε όποιους αυτή απευθύνεται, αφού προηγουμένως την αντιγράψει ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει, για να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες.
Πληρεξούσιο Δικηγόρο και Αντίκλητο για την κοινοποίηση των πάσης φύσεως εγγράφων σας και δικογράφων σας προς εμάς, ορίζουμε διά της παρούσης τον πρώτο ημών, Δικηγόρο Αθηνών Νικόλαο Χατζηγιάννη του Αθανασίου (ΑΜ/ΔΣΑ 21888), κάτοικο Νέας Μάκρης Αττικής, Λεωφ. Διονύσου, αριθμ. 1, τηλ. 22940-98290, 6937017641, e-mail  : nikchatzi@hotmail.com).
Μαραθώνας, 2 Φεβρουαρίου 2017
Ο πρώτος ημών ως εξωδίκως δηλών και πληρεξούσιος Δικηγόρος απάντων των λοιπών ημών
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.