Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Έχει «πνίξει» την Ελλάδα η Αλβανική κάνναβη και η τουρκική ηρωίνη -Δεκατρείς τόνοι χασίς κατασχέθηκαν σε 1 χρόνο από την ΕΛ.ΑΣ.

Η Αλβανία ευρίσκεται υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Έντι Ράμα σε ένα τρομερό δημιουργικό κρεσέντο παραγωγής κάνναβης ( γνωστού ως χασίς), το οποίο κατακλύζει την χώρα μας μαζί με την τουρκική ηρωίνη,  με σκοπό τις ευρωπαϊκές αγορές, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία άνω των 13 τόνων κάνναβης που προέρχονταν από την Αλβανία κατασχέθηκαν  κατά τη διάρκεια ενός μόνο  έτους στην Ελλάδα από την αποτελεσματική δράση της ΕΛ.ΑΣ.
Αυτό αναφέρει  η τελευταία έκθεση ΜΚΟ κατά των Ναρκωτικών, και αφορά την  περίοδο Φεβρουάριος 2016 – Φεβρουάριος 2017. Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, η πλειοψηφία της κάνναβης εισέρχεται σε ελληνικό έδαφος από την Αλβανία με διάφορους ευφάνταστους τρόπους.
Σύμφωνα με Έλληνες αξιωματούχους , το φαινόμενο αυτό έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις  για δύο λόγους, α.  λόγω της φθηνής τιμής και β. λόγω του τεράστιου  ποσοστού καλλιεργούμενων εκτάσεων κάνναβης στο αλβανικό έδαφος.
Οι λεπτομέρειες για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών που δημοσιεύθηκαν από το Υπουργείο Άμυνας του Πολίτη επισημαίνουν  ότι οι Έλληνες είναι κυρίως χρήστες των αποκαλουμένων «μαλακών ναρκωτικών», όπως η  κάνναβη και το ecstasy  , ενώ  η ηρωίνη που φθάνει  στη χώρα από την Τουρκία προορίζεται κυρίως για «πλούσιες»  ευρωπαϊκές χώρες και προωθείται  μέσω λιμανιών της χώρας.
 Ακόμη, ο αριθμός των εμπόρων ναρκωτικών στην χώρα μας  εμφανίζει μείωση όπως φυσικά και οι χρήστες ακριβών και μεσαίων ναρκωτικών «προϊόντων» , λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα.
Από τον Φεβρουάριο του 2016 και την ίδια περίοδο του τρέχοντος έτους κατασχέθηκαν 12,8 τόνοι αποξηραμένης  κάνναβης,  300 κιλά καθαρής ηρωίνης, 125 κιλά κοκαΐνης, 55.470 φυτά κάνναβης (απροσδιορίστου βάρους  και 76.357 δόσεις ecstasy .
Η Ελλάδα λόγω  της θέσεως που κατέχει και της πρόσβασης στην ΕΕ,  κατακλύζεται από Αλβανικά και τουρκικά ναρκωτικά σε μεγάλες ποσότητες με σκοπό την προώθηση τους στην συνέχεια στις ακριβές αγορές της Ευρώπης.
Οι ελληνικές αρχές διεξάγουν ένα τιτάνιο αγώνα έχοντας την συνδρομή των αμερικανικών αρχών πρωτίστως και στην συνέχεια της Interpol, αλλά με την οικονομική κρίση  να βασανίζει την χώρα για 7ο χρόνο υπάρχουν πολλά και διαφορετικά προβλήματα καθημερινά σε αυτόν τον ιδιότυπο «πόλεμο» .
Τo αλβανικό κράτος μαφία με παραγωγή-ρεκόρ 20ετίας σε φυτείες ινδικής κάνναβης , «μεταφέρει »  τεράστιες ποσότητες χασίς και κάθε δυνατό τρόπο, από την ξηρά και τη θάλασσα, Ελλάδα και Ιταλία.
Mόνο στην Ηπειρο, μόλις σε ενάμιση μήνα από την αρχή του χρόνου, οι αστυνομικοί έχουν κατασχέσει συνολικά πάνω από 1,5 τόνο χασίς, έναντι 3,7 τόνων όλο το 2016 και μόλις 400 κιλών το 2015.
Ένα μεγάλο μέρος από τους 3,7 τόνους του 2016 κατασχέθηκαν τους τελευταίους μήνες του χρόνου. Σ’ αυτό πρέπει να προστεθούν οι σημαντικές ποσότητες που έχουν κατασχεθεί τους τελευταίους μήνες από τις λιμενικές αρχές στον άξονα Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας, αλλά και μεγάλες ποσότητες αλβανικού χασίς που έχει κατασχεθεί επίσης από τους αστυνομικούς των άλλων περιφερειών-διευθύνσεων της χώρας.
Σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα «Εργαστήριο» επεξεργασίας και διακίνησης «σκληρών» ναρκωτικών, που σύμφωνα με εκτιμήσεις είναι ένα από τα μεγαλύτερα στα Βαλκάνια, εντόπισαν οι αλβανικές, σε πρώην στρατόπεδο, στο χωριό Λάμπινοτ του Ελμπασάν.
Αλβανοί και οι Τούρκοι βρήκαν ευκαιρία λόγω της κρίσης να προωθήσουν μέσω Ελλάδας την πραμάτεια τους στην Ευρώπη και αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί σε καμία περίπτωση για αυτό και απαιτείται η συνδρομή της ΕΕ, η οποία περί άλλων τυρβάζει.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.