Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

ΒΑΡΝΑΒΑΣ: 25η Μαρτίου

Ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε .....και κατόπιν εορτής. Ούτε δυο λόγια για την Εθνική μας Παλιγγενεσία.
Λίγα λόγια ....ουσίας.
Ζούμε στους καιρούς της πλέον βαθιάς, της πλέον αρρωστημένης μορφής κρίσης. Μιας κρίσης αξιακής, μιας κρίσης πνευματικής που οδηγεί στην απαξίωση των πάντων. Όλες οι αξίες του “παλαιού κόσμου’ τίθενται σε έντονη αμφισβήτηση με έναν και μοναδικό σκοπό, την απεμπόληση τους από τις κοινωνίες κάτι που θα τις καταστήσει πλέον έρμαιο όσο το δυνατόν ευκολότερο για τα σχέδια των εξουσιαστών αυτού του κόσμου.
Με κεντρική πολιτική και πολιτιστική γραμμή το σύνθημα “ότι ενώνει, πρέπει να τελειώνει”, η αποδομητές προσπαθούν σε όλα τα επίπεδα να πλήξουν την φυλή κτυπώντας την στα βασικά ζητήματα της Θρησκείας, της Πατρίδος και του δομικού κυττάρου κάθε κοινωνίας, τον θεσμό της οικογένειας.
Εμείς τούτες τις ημέρες, πέραν των ελαχίστων λαμπρών εξαιρέσεων,  “εορτάζουμε” την εθνική μας παλιγγενεσία για ακόμη μια φορά με τον μουσειακό της χαρακτήρα. Ουδείς θα σκεφτεί την επαύριον της εορτής το πως και το διατί αυτού του τιτάνιου αγώνα δύο αιώνες κοντά πίσω μας στην ιστορία και θα συνεχίζει να αναπνέει, δίχως να ζεί επί της ουσίας απεμπολώντας σε καθημερινή βάση τόσο τις αξίες για τις οποίες πολέμησαν κάποτε κάποιοι άγνωστοι σε εμάς ως εμείς άγνωστοι σε αυτούς, μα με την αδιόρατον κλωστήν της κοινής καταγωγής να μας συνδέει, όσο και το γενικότερο νόημα της εορτής αυτής.
Η Ελλάδα χάνεται. Ότι την έκανε μεγάλη και σεβαστή σβήνει και οι ελάχιστοι εναπομείναντες βοώντες εν τη ερήμω θα πουν μονολογώντας πως δεν μας χρειάζονται στόματα πένες και γραφίδες, αλλά αυτιά, καρδιές και ψυχές, οι οποίες θα αφουγκραστούν και θα ενστερνιστούν οτι λέγεται και γράφεται σαν ένα κοινό μυστικό που όλοι το γνωρίζουν αλλά ουδείς το παραδέχεται.
Χρόνια πολλά συγχωριανοί, Χρόνια πολλά Κα Πρόεδρος του Βαρνάβα. 
Μ. Αποστολόπουλος
----------
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.