Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Δ. Βελτανιώτης: «Από μηδενική βάση η συζήτηση για το Χ.Υ.Τ.Υ.» – Μ. Χασιώτης: «ΟΧΙ στην εγκατάσταση ΣΜΑ-Χωματερής και Χ.Υ.Τ.Υ. στον δήμο μας»

Να μαζέψει την «γκάφα» με την αποστολή του Τεχνικού Σχεδίου Διαχείρισης των Απορριμμάτων του Δήμου Ωρωπού, στην Περιφέρεια Αττικής, που οδήγησε  στην έκδοση ΦΕΚ για την δημιουργία Χ.Υ.Τ.Υ. στην περιοχή των παλαιών λατομείων «Ντουμάνη» επιχειρεί η Δημοτική Αρχή.

Χθες, Κυριακή 12 Μαρτίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Δ. Βελτανιώτης παρέστη στη συνέλευση των κατοίκων του Πολυδενδρίου, στην αίθουσα των  ΚΑΠΗ,  όπου η Επιτροπή Αγώνα ενημέρωσε τους πολίτες για τις εξελίξεις.
Οι κάτοικοι του Πολυδενδρίου ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να δεχτούν  την δημιουργία ούτε ΣΜΑ, ούτε πολύ περισσότερο Χ.Υ.Τ.Υ.,  γιατί αυτό θα υποβαθμίσει την περιοχή τους μετατρέποντάς την σε απέραντη χωματερή.
Ο κ. Βελτανιώτης επανέλαβε ότι το «επίμαχο» έγγραφο του Δήμου ανέφερε ότι στην περιοχή του Πολυδενδρίου θα δημιουργηθεί Χ.Υ.Τ.Υ. αδρανών υλικών και όχι υπολειμμάτων, αλλά τόνισε ότι πλέον «μπορούμε να συζητήσουμε από μηδενική βάση», καθώς δεσμεύτηκε ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει συνάντηση της Επιτροπής  Αγώνα με τον Δήμαρχο Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση.
Στην συγκέντρωση παρέστη και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού» κ. Μ. Χασιώτης ο οποίος τόνισε ότι «Η Λαϊκή Συσπείρωση με συνέπεια, από το 2013 κιόλας – όταν η τότε διοίκηση Οικονομάκου (ΝΔ) αποφάσισε την δημιουργία «ΣΜΑ-Χωματερής» στο Πολυδένδρι, την οποία σήμερα υλοποιεί η διοίκηση Ρούσση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) και για την οποία η παράταξη του κ. Γιασημάκη (ΠΑΣΟΚ) είχε ψηφίσει «ΠΑΡΩΝ» – αποκάλυψε τους σχεδιασμούς αυτούς. Ήμασταν οι μόνοι που με επιχειρήματα αποκαλύψαμε το σχεδιασμό για την δημιουργία «ΣΜΑ-Χωματερής» βάση της μελέτης που κατατέθηκε, οι μόνοι που την καταψηφίσαμε ως προς την ουσία της».
Όπως παραδέχθηκαν και οι κάτοικοι του Πολυδενδρίου η «Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού» ήταν η μόνη παράταξη που βρέθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την 6/12/2016 για να παλέψει ενάντια στην υλοποίηση αυτών των σχεδιασμών.
Ο κ. Μιχάλης Χασιώτης επεσήμανε ότι «ΣΜΑ-Χωματερή και Χ.Υ.Τ.Υ. είναι η υλοποίηση της ίδιας πολιτικής που καταστρέφει υγεία και περιβάλλον. Η διαχείριση αυτή αποτελεί πεδίο μεγάλης κερδοφορίας για αυτούς που εμπλέκονται. Όμως η εμπειρία της περιοχή μας, με τραγικό παράδειγμα αυτό της μόλυνσης του ΑΣΩΠΟΥ ποταμού, έδειξε ότι όταν στην μέση μπαίνει το κέρδος, δεν λογαριάζεται  ούτε το περιβάλλον, ούτε η υγεία των κατοίκων. Η δημοτική αρχή δεν απέσυρε την πρόταση της στο Δ.Σ. της 7ης Μαρτίου 2017. Την ανέστειλε για λίγο, με σκοπό να επανέλθει εκ νέου, τονίζοντας ότι επιδιώκει την εγκατάσταση Χ.Υ.Τ.Υ. που θα αφορά μόνο την εναπόθεση και επεξεργασία αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων σε τοπικό επίπεδο».
Και πρόσθεσε πως «σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου (329/2016), θα εξυπηρετεί τις ανάγκες ολόκληρης της βορειανατολικής Αττικής, και όχι μόνο του δήμου μας. Επιπλέον, όπως ορίζει ο ΕΣΔΝΑ: Tα τοπικά σχέδια διαχείρισης αποβλήτων δύναται να περιλαμβάνουν Χ.Υ.Τ.Υ. σε διαδημοτικό επίπεδο. Δηλαδή στην λειτουργία τους θα εμπλέκονται περισσότεροι από ένας δήμοι».
Τέλος δήλωσε ότι «στεκόμαστε δίπλα στους κατοίκους της περιοχής που αντιδρούν ενάντια στην εγκατάστασης ΣΜΑ-Χωματερής και Χ.Υ.Τ.Υ. στον δήμο μας».
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.