Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

ΨΗΦΙΣΜΑ του Τοπικού Συμβουλίου Μαλακάσας

ΨΗΦΙΣΜΑ
Το τοπικό Συμβούλιο Μαλακάσας οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής καταγγέλουν μεθόδευση της Δημοτικης αρχης. Ενω αρχικά ξεκίνησε με την δημιουργια του Σταθμου Μεταφορτωσης Απορριμάτων (ΣΜΑ) στην περιοχή Κορακα Πολυδενδρίου, στην πραγματικότητα προώθησε στην Περιφέρεια,....
χωρίς απόφαση Δημοτικου Συμβουλίου και διαβούλευση απο τα τοπικα Συμβουλια και την Επιτροπή Ποιότητα Ζωής, το τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμάτων του Δημου Ωρωπου, που αναφέρει τη δημιουργια Χωρου Υγειονομικης Ταφης Υπολλειματων (ΧΥΤΥ) – Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμάτων (ΜΕΑ) και Μοναδα Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών Κατεδαφίσεων (ΜΑΕΚΚ) .
Οδυνηρό αποτέλεσμα των ενεργειών ηταν η λήψη της απόφασης απο το Περιφερειακό Συμβουλιο για εγκατασταση ΧΥΤΥ ,γεγονος που καταδικάζει την περιοχή μας .
Για αυτο το λόγο ζητούμε την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλιου και λήψη απόφασης ενάντια στην εγκατάσταση ΧΥΤΥ στο δήμο μας, στην σχετική απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου 414/2016 καθώς και στο ΦΕΚ 4175/23.12.2016 όπου κυρώνεται η σχετική απόφαση.
Λήψη απόφασης για την ανάκληση των αποφάσεων 150/2013 και 329/2016 του δημοτικού συμβουλίου Ωρωπού που αφορούν την έγκριση οριστικής μελέτης για την δημιουργία «Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων – Χωματερής» και την αγορά οικοπέδου για την εγκατάσταση του.
Επισης συντασόμαστε με την Επιτροπη αγωνα Πολυδενδριου και την καλούμε τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει στη σύνταξη Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμάτων με τις νόμιμες διαδιακασίες και στην ομάδα έργου που θα συσταθεί να λάβουν μέρος μέλη της Επιτροπής Αγώνα.
Μέχρι να λάβουμε απάντηση από τη Δημοτική Αρχή ότι συμφωνεί με τα δίκαια αιτήματά μας δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με σεβασμό και αξιοπρέπεια και θα υπερασπιστούμε με σθένος τον τόπο μας και το μέλλον των παιδιών μας.
20/3/2017
1)Τοπικο Συμβουλιο Μαλακασας
2)Πολιτιστικος Συλλογος Μαλακασας «Φυση και Δραση»
3) Συλλογος Γονεων και Κηδεμονων Μαλακασας
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.