Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

.Κανείς δεν Κάνει Σεξ πια

ΕΡΕΥΝΑ

Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο VICE Sweden.
Οι millennials αρνούνται κατηγορηματικά να κάνουν τόσο σεξ όσο έκαναν οι νέοι πριν από 20 χρόνια (στην εποχή που θα μείνει στην ιστορία ως η «περίοδος του ecstasy και του Liam Gallagher») σύμφωνα με νέα έρευνα στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 27.000 Αμερικανοί.


Οι ψυχολόγοι στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο, ανακάλυψαν ότι, κατά μέσο όρο, οι ενήλικες είχαν εννέα λιγότερες «φάσεις φίκι-φίκι», όπως τις αποκαλούν οι επιστήμονες, σε σχέση με δύο δεκαετίες νωρίτερα, ενώ υπάρχει μια εμφανής πτώση στο (ακολουθεί επιστημονικός όρος και πάλι) «κούνημα της αχλαδιάς» από ενήλικες που είναι κοντά στην ηλικία των 50 και ενήλικες που έχουν παιδιά σχολικής ηλικίας. Τα ζευγάρια που συγκατοικούν, είδαν κατά 16 φορές λιγότερα βυζάκια και πουλάκια σε σχέση με τα μέσα της δεκαετίας του '90.

«Αυτά τα στοιχεία δείχνουν μια σημαντική στροφή σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες, όσον αφορά τον γάμο και το σεξ», είπε η επικεφαλής της έρευνας Jean Twenge. «Τη δεκαετία του 1990, οι παντρεμένοι άνθρωποι έκαναν σεξ περισσότερες φορές τον χρόνο σε σχέση με τους ανύπαντρους, όμως στα μέσα της δεκαετίας του 2000 αυτό άλλαξε, με τους ανύπαντρους να κάνουν πλέον περισσότερο σεξ».
«Για κάθε χρόνο που περνάει μετά την κορύφωση της σεξουαλικής συχνότητας στα 25, οι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι έκαναν σεξ 1,18 λιγότερες φορές ανά έτος».
Και φυσικά, οι millennials –με τα iPhones τους, με τους ντεκαφεϊνέ καφέδες τους, με τα Uber τους και τα delivery τους-, συμβάλλουν σ' αυτόν τον αγάμητο κόσμο.

«Παρά τη φήμη για τα πολλά ραντεβού που βγαίνουν, οι millennials και η επόμενη γενιά μετά από αυτούς (η λεγόμενη iGen ή Generation Z) κάνουν λιγότερο σεξ σε σχέση με τους γονείς και τους παππούδες τους, όταν εκείνοι ήταν νέοι», είπε η Twenge. «Αυτό εν μέρει οφείλεται στο γεγονός ότι οι millennials και οι νέοι της Generation Z με σταθερούς συντρόφους είναι λιγότεροι».
«Ένας (πιθανός παράγοντας) είναι η έλλειψη χημείας μεταξύ ζευγαριών, τα οποία στο τέλος καταλήγουν φίλοι» είπε στον Guardian ο συν-συγγραφέας της έρευνας Ryne Sherman, σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας: «Αυτή η μείωση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα χαμηλότερα ποσοστά γάμων τα τελευταία χρόνια, καθώς γενικά τα παντρεμένα άτομα κάνουν σεξ πιο συχνά από ό,τι τα ανύπαντρα άτομα (μια παρόμοια τάση εμφανίζεται και στα ζευγάρια που συγκατοικούν). Επιπλέον, αυτοί που έχουν σταθερούς συντρόφους κάνουν σεξ με μικρότερη συχνότητα». Ουσιαστικά, κανείς μας δεν βγάζει τα μάτια του με κανέναν, καθώς όλοι μένουμε ακόμη στο σπίτι των γονιών μας και είναι δύσκολο να ανάψεις, όταν δύο 55χρονοι παρακολουθούν στο διπλανό δωμάτιο επεισόδια του Survivor στη διαπασών, ενώ τρώνε βραδινό.

Μερικά ακόμη ευρήματα: τα άτομα που είναι γύρω στα 20 κάνουν σεξ περισσότερες από 80 φορές τον χρόνο (γκοοοολ!), αν και αυτό το ποσοστό πέφτει στις 65 φορές τον χρόνο στην ηλικία των 45 και στις 20 φορές τον χρόνο στα 65 - και σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει νόημα πια. Αν θέλετε να το υπολογίσετε μαθηματικά: «Για κάθε χρόνο που περνάει μετά την κορύφωση της σεξουαλικής συχνότητας στα 25, οι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι έκαναν σεξ 1,18 λιγότερες φορές ανά έτος. Με άλλα λόγια, τα άτομα άνω των 25 ετών κάνουν σεξ με συχνότητα 96,8% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (πράγμα που σημαίνει ότι για κάθε χρόνο που περνάει μετά τα 25, ο αριθμός των σεξουαλικών επαφών μειώνεται κατά 3,2%)». Πίκρα.
«Τα άτομα άνω των 25 ετών κάνουν σεξ με συχνότητα 96,8% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά».
Τώρα, πώς θα σε επηρεάσει αυτή η έρευνα, καθώς ξυπνάς με πονοκέφαλο μια Κυριακή του Μαρτίου σε ένα άγνωστο κρεβάτι, με τις ακτίνες του ηλίου να τρυπώνουν από τις κουρτίνες, με το ταίρι σου από το Tinder, στο οποίο έστειλες μήνυμα στη μία το πρωί λέγοντας «έλα έξω», να είναι ξαπλωμένο δίπλα σου, μπρούμυτα, χωρίς ρούχα, γουργουρίζοντας και απολαμβάνοντας την ευτυχία του ύπνου μετά το σεξ, με τη μπαταρία σου στο 6%, το οποίο ξέρεις εμπειρικά ότι δεν φτάνει για να καλέσεις Uber χωρίς να κλείσει το τηλέφωνο προτού φτάσει το ταξί, επομένως θα πρέπει να πάρεις λεωφορείο, ενώ η μύτη σου πονάει, το στόμα σου πονάει, ολόκληρο το σώμα σου πονάει, το κεφάλι σου σε πεθαίνει και έχεις ένα προφυλακτικό κολλημένο στην πλάτη και νιώθεις τελείως άδειος και διψάς, όμως κυρίως νιώθεις άδειος και σε κυριεύει η αίσθηση του ανικανοποίητου; Δύσκολο να απαντήσεις. Όμως, μάλλον δεν θα σε επηρεάσει καθόλου. Μόλις έκανες σεξ, ποιος νοιάζεται για έρευνες;
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
 Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.