Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Ωρωπού για ΣΜΑ και Χ.Υ.Τ.Υ.

Μια από τις πιο κρίσιμες συνεδριάσεις του τα τελευταία χρόνια καλείται να έχει, σήμερα 28 Μαρτίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού,  καθώς θα πρέπει να λάβει απόφαση για την εγκατάσταση του ΣΜΑ στην περιοχή Κορακά  Πολυδενδρίου και την τύχη του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων,   όπου προβλέπει τη δημιουργία Χ.Υ.Τ.Υ . στο παλαιό λατομείο Ντουμάνη, μετά τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής.

Οι ευθύνες της απόφασης βαραίνουν  τόσο την συμπολίτευση, όσο και την αντιπολίτευση. Η όποια  απόφαση θα έχει αναφορά  στο μέλλον του Δήμου. Εάν θα αποφασίσει να προλάβει το τρένο της ανάπτυξης και της επίλυσης ενός πολύ σοβαρού προβλήματος που αφορά τη διαχείριση των Απορριμμάτων η θα παραμείνει και στο μέλλον να ταλανίζει και τις επόμενες Δημοτικές Αρχές.
Ο λαϊκισμός και ο μικροπολιτικός στρουθοκαμηλισμός δεν έχουν θέση. Ο γόνιμος διάλογος,  η ουσιαστική αντιπαράθεση επιχειρημάτων θα πρέπει να κυριαρχήσουν. Είναι η ώρα των ουσιαστικών αποφάσεων ώστε να δοθεί ένα τέλος στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Είτε επιλεγεί η συγκεκριμένη περιοχή,  είτε αναζητηθεί κάποια άλλη. Υπάρχει όμως ένα δεδομένο: Η λύση θα πρέπει να αναζητηθεί εντός των ορίων του Δήμου Ωρωπού κι όχι στην αυλή του γείτονα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Δημοτική Αρχή προσανατολίζεται να προχωρήσει σε ανάκληση της  απόφασης για τη δημιουργία ΣΜΑ και να αναστείλει την υλοποίηση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων ελπίζοντας στον επαναπροσδιορισμό του.
Πάντως για την αποκατάσταση της αλήθειας, σήμερα, η τεχνολογική εξέλιξη δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας ΧΥΤΥ και ΣΜΑ με απόλυτα καθαρούς όρους που προστατεύουν το περιβάλλον. Το παράδειγμα των Βόρειων Ευρωπαϊκών Χωρών είναι ενδεικτικό. Αλλά εκεί είναι προφανές ότι υπάρχει διαφορετική παιδεία και ίσως πιο ανοιχτοί ορίζοντες.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.