Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

MARATHON, quo vadis…

MARATHON, quo vadis…
Γράφει ο Σπύρος Παππάς
Κοινή διαπίστωση όλων σχεδόν των πολιτών του Δήμου Μαραθώνος αλλά και Δημοτικών Συμβούλων (επιστολές-παραιτήσεις-καταγγελίες-ανεξαρτητοποιήσεις), είναι πως αυτή η Δημοτική Αρχή είναι ανίκανη και μας πάει από το κακό στο χειρότερο.

Το διάστημα που έχει διανύσει έως σήμερα, είναι αρκετό, για να δει κανείς τις πραγματικές της ικανότητες και να βγάλει συμπεράσματα για το που πηγαίνουν τα πράγματα.
Και τα πράγματα, αγαπητοί συμπολίτισσες και συμπολίτες, μιλάνε από μόνα τους. Αρκεί να παρακολουθήσει κανείς ένα Δημοτικό Συμβούλιο και θα καταλάβει…
Οι αλλαγές που ευαγγελιζόταν από την αρχή της θητείας του ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. Ηλίας Ψηνάκης, λειτουργούν, σήμερα, σαν αυτομαστίγωμα από τη στιγμή  που ο ίδιος δημιούργησε σε πολλούς, πολλές και μεγάλες προσδοκίες. Και τώρα τι μέλλει γενέσθαι ;
Στα χείλη όλων έρχεται και επανέρχεται καθημερινά η εξής ερώτηση !
Marathon Man, quo vadis ? ["Δήμαρχε του Μαραθώνα, που (μας) πηγαίνεις;"]
Αυτή λοιπόν η ερώτηση φαίνεται να απασχολεί, πάρα πολύ σοβαρά, το σύνολο πλέον των πολιτών του Δήμου μας.
Οι πολίτες βλέπουν ότι τα βασικά προβλήματα του Δήμου παραμένουν ακόμη άλυτα και άθικτα. Βλέπουν επίσης ότι ο Δήμαρχος φαίνεται, από τη μία να μη θέλει να κατανοήσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται πραγματικά ο Δήμος και να δαπανά τον περισσότερο χρόνο του στο image making (επιστολές Δημ. Συμβούλων) και από την άλλη να επιλέγει να διατηρεί αποστάσεις από τα καθημερινά ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.
Αιθεροβάμων λοιπόν ο Κύριος Δήμαρχος ή καταστροφικός ;
Δεν ξέρω αν ήταν αιθεροβάμων, είμαι όμως σίγουρος, ότι με τη διοίκηση που άσκησε ως Δήμαρχος από την αρχή της θητείας του, πολλοί από εκείνους που αποφάσισαν να τον ακολουθήσουν στην πορεία τον εγκατέλειψαν απογοητευμένοι. Γιατί ;
Διότι είτε το σύστημα Ψηνάκη είναι ανεφάρμοστο, είτε εκείνοι που ήταν ή είναι επιφορτισμένοι με την εφαρμογή του δεν θέλουν (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) να το εφαρμόσουν. Απέτυχε ουσιαστικά να δώσει λύσεις στην καθημερινότητα των πολιτών !
Δήμαρχος και Δημοτική Αρχή μοιάζουν πλέον να μην μπορούν να δουν αυτά που… συμβαίνουν τώρα, αλλά ούτε κι εκείνα που… έρχονται !
Ουσιαστικά Ο ΔΗΜΑΡΧΌΣ ΜΑΣ δεν κατάφερε, σύμφωνα και με τα λεγόμενα Δημοτικών Συμβούλων, ούτε να αξιολογήσει τα δεδομένα αλλά ούτε και τις εξελίξεις σε τοπικό επίπεδο. Έδειξε δε να αιφνιδιάζεται πολύ γρήγορα και πολύ εύκολα από τις αντιδράσεις των δικών του Δημοτικών Συμβούλων για τα σχέδιά του.
Οι αστοχίες όμως της Δημοτικής Αρχής, βάσει των επιστολών Δημοτικών Συμβούλων που είδαν το φως της δημοσιότητας, δεν περιορίζονται μόνο στις επιλογές του κ. Ψηνάκη για τα πρόσωπα-κλειδιά της Διοίκησης του Δήμου αλλά και στην δυσαρέσκεια φίλων και στελεχών της ίδιας της παράταξής του. Όλοι διαπιστώνουν πλέον, σήμερα, τα σοβαρά ελλείμματα Διοίκησης.
Και ενώ η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μαραθώνος είναι αδιαμφισβήτητα, σύμφωνα με τον πρώην Πρόεδρο του Δ.Σ, πολύ κατώτερη των προσδοκιών των πολιτών, η αντιπολίτευση  σύμφωνα με τα λεγόμενα των πολιτών αλλά και αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μοιάζει (κυρίως η μείζων) να είναι σαστισμένη, φοβισμένη και ουσιαστικά εκτός κλίματος και αδρανοποιημένη. Δεν θέλει, δεν μπορεί, δεν ενδιαφέρεται ; Ποιος ξέρει ;
Χωρίς όμως ουσιαστική… Διοίκηση και με αδρανοποιημένη την… Αντιπολίτευση, ο θεός να βάλει… το χέρι του !
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.