Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Εννέα νεκροί από έκρηξη στο Μετρό της Αγίας Πετρούπολης, βρέθηκε 2η βόμβα


Η δεύτερη βόμβα που βρέθηκε στο Μετρό εξουδετερώθηκε. Ο πρόεδρος Πούτιν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης. Κλειστό όλο το δίκτυο του Μετρό της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ρωσίας.

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν από έκρηξη που συγκλόνισε το μεσημέρι στο Μετρό της Αγίας Πετρούπολης, στη Ρωσία, σύμφωνα με τον πρώτο επίσημο απολογισμό που εξέδωσε η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή, ενώ μία ακόμα βόμβα βρέθηκε και εξουδετερώθηκε.


Πρόκειται για αναθεώρηση προς τα κάτω, καθώς νωρίτερα εκπρόσωπος του τοπικού νομάρχη είχε κάνει λόγο για 10 νεκρούς και 50 τραυματίες.

Η έκρηξη φαίνεται πως έλαβε χώρα μέσα σε συρμό που βρισκόταν ανάμεσα στους κεντρικούς σταθμούς της πλατείας Σενάια και του Τεχνολογικού Ινστιτούτου, με τις ρωσικές Αρχές να διαψεύδουν προγενέστερα σενάρια για δύο εκρήξεις.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, η μοναδική έκρηξη προκλήθηκε από αυτοσχέδιο μηχανισμό που περιείχε αιχμηρά αντικείμενα και είχε τοποθετηθεί μέσα στο τρένο.

Το μακελειό θα μπορούσε ωστόσο να ήταν μεγαλύτερο, καθώς, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική Επιτροπή, μία ακόμα βόμβα που δεν είχε πυροδοτηθεί βρέθηκε στο σταθμό του Μετρό της πλατείας Βοστάνια, και στη συνέχεια εξουδετερώθηκε.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, που ενημερώθηκε για το όλο περιστατικό δήλωσε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας προσπαθούν να διαπιστώσουν τα ακριβή αίτια της τραγωδίας και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Ολόκληρο το δίκτυο του Μετρό έχει εκκενωθεί από επιβάτες και όλοι οι σταθμοί έχουν κλείσει για λόγους ασφαλείας. Σε εξέλιξη βρίσκεται η αυτοψία από τους εμπειρογνώμονες της σήμανσης.

Φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν επιβάτες να κείτονται στο έδαφος, μέσα σε καπνό, και βαγόνια να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Αύξηση των μέτρων ασφαλείας στο Μετρό, τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα αεροδρόμια της Μόσχας διέταξαν οι δημοτικές Αρχές.

«Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του λαού της Ρωσίας» ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών. Το ΥΠΕΞ σημειώνει πως το ελληνικό γενικό προξενείο στην Αγία Πετρούπολη παρακολουθεί «εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις», χωρίς να κάνει αναφορά σε ομογενείς τραυματίες ή νεκρούς.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν το προξενείο στον αριθμό 007812 3343586 και για έκτακτη ανάγκη στο 0079117972561.

Εάν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, δεν υπάρχει ακόμα ανάληψη ευθύνης. Στο παρελθόν η Ρωσία έχει γίνει στόχος τσετσένων αυτονομιστών και ισλαμιστών τρομοκρατών. Το Ισλαμικό Κράτος έχει επανειλημμένα παρακινήσει τους οπαδούς του να χτυπήσουν στόχους στη Ρωσία.








Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.