Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ στον δράστη που σκότωσε με φτυάρι σκύλο στο Μαρκόπουλο Ωρωπού

Η κακοποίηση και η θανάτωση ζώων στον Βαρνάβα καλά κρατεί, κάποια στιγμή θα κάνουν το ίδιο σε παιδιά ή ανυπεράσπιστους ανθρώπους. Σύλλογοι και τοπική κοινότητα σε αφασία.

 Διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ επέβαλε το Αστυνομικό Τμήμα Ωρωπού στον δράστη από το Μαρκόπουλο Ωρωπού που σκότωσε χτυπώντας ανελέητα με φτυάρι ένα σκύλο την Καθαρά Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, μετά από σύσταση του Νομικού Συμβουλίου του Φιλοζωικού Σωματείου Ωρωπού, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου απέστειλε αίτημα και υπόμνηση προς το Α.Τ. Ωρωπού για την επιβολή Διοικητικού προστίμου 30.000 στον δράστη της κακοποίησης και θανάτωσης με φτυάρι του ζώου στον Οικισμό ΛΑΧΝΟΙ Μαρκοπούλου.

Το Α.Τ. Ωρωπού, με έγγραφο, διαβεβαίωσε το Φιλοζωικό Σωματείο Ωρωπού ότι προέβη στην επιβολή προστίμου, η οποία σημειωτέων είναι ανεξάρτητη και επιπλέον της ποινικής κύρωσης που έχει επιβληθεί στον ίδιο δράστη.
Προς γνώση και συμμόρφωση όσων απαξιώνουν κάθε μορφή ζωής και κακοποιούν τα ζώα πιστεύοντας ότι θα μείνουν ατιμώρητοι. Επιτέλους πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι και τα ζώα έχουν δικαίωμα να ζουν και η Πολιτεία έχει αρχίσει να λαμβάνει σοβαρά μέτρα για την προστασία τους αλλά και την τιμωρία όσων τα κακοποιούν και τα θανατώνουν. Να θυμίζουμε ότι έρευνες έχουν δείξει ότι άνθρωποι που κακοποιούν ή θανατώνουν ζώα δεν θα διστάσουν κάποια στιγμή να κάνουν το ίδιο σε παιδιά ή ανυπεράσπιστους ανθρώπους.
Το ιστορικό του συμβάντος (όπως δημοσιεύτηκε στην «Αποψη τώρ@» τον Μάρτιο του 2017)
Διαβάστε: Κτηνωδία στο Μαρκόπουλο Ωρωπού
Διαβάστε: Στα «μαλακά» έπεσε ο δράστης της κτηνωδίας στο Μαρκόπουλο Ωρωπού


Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.