Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΡΗΝΟΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ 37ΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ 2017



Η Οργανωτική Επιτροπή της Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης πληροφορεί τους ειρηνοδρόμους που θα πορευτούν την Κυριακή 14 Μάη 2017 για να διευκολυνθούν κατά τη διάρκεια της διαδρομής τα εξής:

·       Θα πρέπει να είναι ντυμένοι με ελαφρά ρούχα και κατά προτίμηση με αθλητικές φόρμες και αθλητικά παπούτσια. Να προτιμήσουν βαμβακερές κάλτσες και όχι νάιλον.
·       Να φορούν καπέλο για προστασία από τον ήλιο και να αποφεύγουν να εκθέτουν στον ήλιο προς αποφυγή εγκαυμάτων γυμνά χέρια και πόδια.
·       Να πίνουν συχνά άφθονο νερό για την αποφυγή αφυδάτωσης και να μην καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φαγητού κατά τη διάρκεια της διαδρομής.
·       Όσοι έχουν προβλήματα υγείας μπορούν να περπατήσουν όσο αντέχουν και σε περίπτωση κόπωσης να ακολουθήσουν με το πούλμαν που θα ακολουθεί σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Μπορούν επίσης να περπατήσουν μια μικρή απόσταση προς το τέλος της πορείας ή να υποδεχθούν τους ειρηνοδρόμους στον τερματισμό έξω από το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας  στις 18:30
·       Θα υπάρχει κινητή καντίνα από την οποία οι ειρηνοδρόμοι θα μπορούν να προμηθεύονται νερά, αναψυκτικά και σάντουιτς.
  
Αθήνα, 4 Μάη 2017  


ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΟΥΛΜΑΝ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ
14 ΜΑΪΟΥ 2017

Για τη μετάβαση των ειρηνοδρόμων στον Τύμβο του Μαραθώνα θα αναχωρήσουν πούλμαν της ΕΕΔΥΕ από την Πλατεία Κάνιγγος στις 6:45 το πρωί , με ώρα προσέλευσης το αργότερο μέχρι 6:30π.μ.
Σύντομα θα ανακοινωθούν με λεπτομέρειες τα δρομολόγια των πούλμαν που ξεκινούν από διάφορες συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά.
Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα της ΕΕΔΥΕ: 210 3844853, 210 3844854.
-------------------------------------------------

Εκκίνηση: 8 π.μ. Τύμβος Μαραθώνα Τερματισμός και Συγκέντρωση: 6:30 μ.μ. – Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Νέοι και νέες, εργατοϋπάλληλοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,
Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), σας καλεί σε μαζική συμμετοχή στη Μαραθώνια Πορεία και στις πορείες που διοργανώνονται από τιςκατά τόπους Επιτροπές Ει- ρήνης σε όλη τη χώρα για να καταδικάσουμε την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στηΣΥΡΙΑ, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, να απαιτήσουμε την απεμπλοκή της Ελλάδας και το κλείσιμο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στρατιωτικών βά- σεων. 
54 χρόνια μετά την πρώτη απαγορευμένη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, που πραγματοποιήθηκε από τον Γρηγόρη Λαμπράκη και τους συνοδοιπόρους του, οι συνθήκες τόσο στο εσωτερικό της χώρας μας, όσο και διεθνώς, επιβεβαιώνουν ότι όσο υπάρ- χουν οι αιτίες, όσο υπάρχει η καπιταλιστική μήτρα που γεννά τους πολέμους, η απόσταση ανάμεσα στην «ειρήνη με το πι- στόλι στον κρόταφο» των λαών και στον πόλεμο δεν είναι με- γάλη.Η πείρα διδάσκει ότι ο πόλεμος είναι η συνέχιση της αντι- λαϊκής πολιτικής, με στρατιωτικά μέσα. Η πάλη για το δικαίωμα στη δουλειά, το μισθό, τη σύνταξη, την υγεία, την  παιδεία,  για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, είναι συνδεδεμένη με την πάλη ενάντια στο σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, που γεννά φτώχεια, ανεργία, πολέμουςκαι προσφυγιά.
Καταδικάζουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία συνεχίζοντας την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, επιβάλλει στο λαό νέα αβάσταχτα μέτρα, νέεςπερι- κοπές σε μισθούς και συντάξεις, παραπέρα μείωση του αφορο- λόγητου, ομαδικές απολύσεις, κ.α., δίνοντας ταυτόχρονα προ- κλητικά προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο, καταβάλλοντας για ΝΑΤΟικές δαπάνεςδισεκατομμύρια Ευρώ. 
Αντιπαλεύουμε την πολιτική που εμπλέκει τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στις επεμβάσεις, στους πολέμους. Ησυμφωνία της κυβέρνησης στις αποφάσεις της Συ- νόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, τον Ευρωστρατό και την παραπέρα στρατιωτικοποίηση της ΕΕ,  η στοίχιση  των ελ-
37η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης Κυριακή 14 Μάη 2017ΕΕΔΥΕ
diakyrixi_marathon20172.qxp_Layout 1  11/4/17  5:17 μ.μ.  Page 1
ληνικών ενόπλων δυνάμεων στις ανάγκες του ΝΑΤΟ, η αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων σε δεκάδες ιμπερια- λιστικές αποστολές,αποκαλύπτουν τα επικίνδυνα σχέδια της αστικής τάξης και τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρ- νησης που διαθέτει τη βάση της Σούδας και τις άλλες στρατιωτικές Βάσεις για τις πολεμικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της  ΕΕ στην περιοχή, όπως δείχνει και το πρόσφατο πυραυλικό χτύπημα των ΗΠΑ, στη Συρία.
Καταδικάζουμετην επικίνδυνηπολιτικήπου ασκείται στο όνομα της«Γεωστρατηγικής Αναβάθμισης» και εκθέτει τον ελληνικό λαό σε θανάσιμους κινδύνους, για λογαρια- σμό των συμφερόντων της ελληνικής  αστικήςτάξης και των μεγάλων μονοπωλιακώνομίλων.
Η πάλη του λαού θα δυναμώνει στο βαθμό που απορρίπτει τα απατηλά συνθήματα περί «εθνικής ενό- τητας» - «εθνικής ομοψυχίας»- «εθνικών στόχων»και κα- τανοεί πως είναι αντίθετα τα συμφέροντα  των βιομήχα- νων, των εφοπλιστών και των άλλων τμημάτων της πλουτοκρατίας, με τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζόμενων.
Ο μύθος ότι ησυμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ εξασφαλίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα, την ει- ρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, έχει καταρριφθεί από πλήθος γεγονότων μεταξύ των οποίων η διατήρηση της κατοχής στην Κύπρο για 43 χρόνια και η επιθετικότητα του τουρκικής αστικής τάξης και του κράτους της, το οποίο ως μέλος του ΝΑΤΟ παραβιάζει συστηματικά τα ελληνικά σύνορα,  εκτοξεύει απειλές κατά της εδαφικής ακεραιότη- τας της χώρας, φτάνοντας μέχρι του σημείου της αμφι- σβήτησης της Συνθήκης της Λοζάνης που έχει καθορίσει τα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα και άλλες γειτονι- κές χώρες. 
Η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και στην  ανατο- λική Μεσόγειο καμία σχέση δεν έχει με τις προσφυγικές ροές, ούτε με την ασφάλεια της χώρας,όπως προβάλλει η κυβέρνηση καιτα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, αλλά είναι μέρος των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων καιχρησι- μοποιείται  στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία στην περιοχή.
Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι θύματα της
καπιταλιστικής βαρβαρότητας, των ιμπεριαλιστικών πο- λέμων και επιβάλλεται να καταδικαστεί η επικίνδυνη συμ- φωνία ΕΕ – Τουρκίας, να δυναμώσει η πάλη ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία,για την απομόνωση της να- ζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». Να δυ- ναμώσουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και τους μετανάστες και να απαιτήσουμε άμεσα μέτρα ανα- κούφισης  των προσφύγων, ανθρώπινα προσωρινά κέντρα φιλοξενίας, ασφαλή μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους, κατάργηση του κανονισμού του Δουβλίνου, των κα- τασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ.
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες, οι εξελίξεις απαιτούν ετοιμότητα, μαζική δράση. Ο λαός μας έχει υποχρέωση να καταδικάσει αποφασιστικά κάθε συμμε- τοχή της Ελλάδας σε πολεμική επιχείρηση στο εξωτερικό και να προστατέψει τα σύνορα της χώρας, υπερασπιζό- μενος τα δικά του συμφέροντα ενάντια σε κάθε ιμπερια- λιστικό πόλεμο, την πλουτοκρατία, την κυβέρνησή της και την πολιτική που οδηγεί τον ίδιο και τα παιδιά του στο πολεμικό σφαγείο.Το ενδεχόμε νο μιας γενικευμένης ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης είναι ανοικτό. Ο πόλεμος στον καπιταλισμό είναι αναπόφευκτος κι αυτό έχει απο- δειχθεί μέσα από την ιστορική και την πρόσφατη πείρα.
Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα με τον Τουρκικό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής. Αντίθετα, μας ενώνουν οι κοινές αγωνίες, τα κοινά προβλήματα και συμ- φέροντα και απαιτείται να δυναμώσουμε την κοινή πάλη. 
Παλεύουμε και απαιτούμε:
✓Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις – Επιστροφή όλων των στρατιωτικών αποστολών από το εξωτερικό ✓Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν   ✓Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια  ✓Να κλείσειη βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές Βάσεις και στρατηγεία ✓Όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ ✓Αποδέσμευση από ΕΕ – ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡOΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ (ΕΕΔΥΕ) Θεμιστοκλέους 48, 106 81Aθήνα •Τηλ.: 210-3844853 • www.eedye.gr • e-mail: eedye@otenet.gr
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΜΑΡΑΘΩΝ
-------------------
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.