Τρίτη 30 Μαΐου 2017

ΠΟΙΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ…ΒΟΡΕΙΟΣ ΚΟΡΕΑ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ!

 (ΦΩΤΟ: )

Μήνυση εις βάρος του εισηγητή(!),Αλέξανδρου Σόμογλου, του προ καιρού θέματος που τέθηκε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου περί της αναγκαιότητας δημόσιου διαχωρισμού της λειτουργίας της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Marathon Foundation» με το Δήμο Μαραθώνα, κατέθεσαν ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψηνάκης και η προαναφερόμενη εταιρεία του. Μια εισήγηση ωστόσο που υπερψηφίστηκε τότε απ’ το σύνολο των παραβρισκόμενων δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων, με 33 ψήφους έναντι 0.
Το μοναδικό αυτό φαινόμενο, να μηνύεται ένας δημοτικός σύμβουλος, όχι γιατί εξετράπη λεκτικά εναντίον του δημάρχου, αλλά επειδή εισηγήθηκε ένα θέμα που έφερε τις υπογραφές 16 – αν θυμόμαστε καλά – συναδέλφων του, αποτελεί θλιβερή πρωτοτυπία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι μόνο. Δεν μιλάμε μόνο για προσπάθεια ποινικοποίησης του δημόσιου λόγου, που είναι ολοφάνερη, αλλά και για καταπάτηση των διαδικασιών λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου όπως προβλέπει η ελληνική νομοθεσία, διά του εκφοβισμού των συμβούλων να εκφράσουν ελεύθερα τη γνώμη τους.
Όπως έγραψε στον τοίχο του στο fb ο κ. Σόμογλου: «Στο Μαραθώνα πλέον, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η μάχη που δίνουμε αφορά την προάσπιση κυρίαρχων δικαιωμάτων των πολιτών. Αφορά τη θωράκιση της δημοκρατίας και της υπεράσπισης του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης. Κι αυτός ο αγώνας θα δοθεί μέχρι τέλους, όπου κι αν χρειαστεί. Είτε πρόκειται για την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, είτε για την αίθουσα ενός δικαστηρίου».
Άλλη μια ψηφοφορία κόλαφος για τις μεθόδους Ψηνάκη
Μετά την ενημέρωση του κ. Σόμογλου στη συνεδρίαση (25-5) του Δ.Σ. Μαραθώνα, σχετικά με την εναντίον του μήνυση πριν ξεκινήσουν τα θέματα ημερησίας, ο συνάδελφός του Νίκος Χατζηγιάννης έθεσε υπόψη του Σώματος ερώτημα κατά πόσο συμφωνούν με την ενέργεια του δημάρχου να μηνήσει τον κ. Σόμογλου. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που ακολούθησε για άλλη μια φορά ήταν εναντίον του δημάρχου, αφού επί 24 παρόντων δημοτικών συμβούλων – με τον κ. Σόμογλου να απέχει – 17 ψήφισαν κατά της συγκεκριμένης ενέργειας του κ. Ψηνάκη.    
Ποιοι κινέζοι… μπορούμε να πούμε παραφράζοντας γνωστή διαφήμιση, τείνουν να κατακλύσουν το Μαραθώνα. Ήδη η βορειοκορεάτικη νοοτροπία περί δημοκρατίας έχει εγκατασταθεί στον ιστορικό δήμο, προβληματίζοντας αιρετούς και πολίτες.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.