Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Απόφαση ΣΚΑΝΔΑΛΟ από το Δ.Σ. της ΚΕΔΜΑ: Αποδοχή χορηγίας από το Marathon Foundation για τον 4o Ημιμαραθώνιο για χορηγίες που είχαν γίνει απευθείας προς την ΚΕΔΜΑ

Από τoν Γιάννη Κοντογεώργιο Εκδότης - Διευθυντής
Την Τρίτη 2 Μαΐου συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΚΕΔΜΑ. Το πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης ήταν η αποδοχή χορηγίας από το Marathon Foundation του Ηλία Ψηνάκη.
Πιο συγκεκριμένα, το Δ.Σ. της ΚΕΔΜΑ είχε αποδεχθεί με παλαιότερες αποφάσεις του χορηγίες ποσού 7.500 ευρώ από χορηγούς όπως το Ίδρυμα Λάτση, η Hertz, η ΛΑΜΔΑ, stoiximan.gr κ.λπ. για τη διεξαγωγή του 4ου Ημιμαραθωνιου Μαραθώνα που διεξήχθη την Κυριακή 23 Απριλίου. Ενώ λοιπόν κατόπιν και των αποφάσεων της ΚΕΔΜΑ αναμενόταν η καταβολή των ποσών από τους χορηγούς προς την ΚΕΔΜΑ, το Marathon Foundation απέστειλε αλληλογραφία λέγοντας ότι το ποσό των 7.500 ευρώ έχει εξασφαλιστεί από το ίδιο, βρίσκεται στα ταμεία του και κάλεσε την ΚΕΔΜΑ να αποδεχθεί τη χορηγία από το Marathon Foundation;;;
Μετά λοιπόν από εισήγηση του Προέδρου της ΚΕΔΜΑ κ. Γιώργου Νησιώτη το Διοικητικό Συμβούλιο έκανε δεκτό το αίτημα του Marathon Foundation. 
Εύλογα γεννιόνται τα παρακάτω ερωτήματα, τόσο προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΜΑ κ. Γιώργο Νησιώτη όσο και προς τα μέλη του Δ.Σ. που ψήφισαν το θέμα:

1. Γιατί αυτό το θέμα ήρθε για συζήτηση 10 ημέρες μετά τον 4ο Ημιμαραθωνιο; Οι χορηγοί αυτοί διαφημίστηκαν χωρίς να έχουν καταβάλει τις χορηγίες;

2. Ενώ πάρθηκαν αποφάσεις από την ΚΕΔΜΑ πριν τον 4o Ημιμαραθωνιο, για αποδοχή των ποσών αυτών, απευθείας από τους χορηγούς, γιατί ξαφνικά παρεμβλήθηκε το Marathon Foundation, χωρίς κάποιον λόγο που να καθιστά την παρεμβολή αυτή απαραίτητη; (Αφού προφανώς οι χορηγοί δεν είχαν πρόβλημα να τα καταβάλουν απευθείας στην ΚΕΔΜΑ)

3. Από το ποσό των 7.500 ευρώ, τα 4.000€ θα πάνε στα χρηματικά έπαθλα των πρώτων αθλητών και τα 3.500 θα μείνουν στην ΚΕΔΜΑ; (Σημειωτέον ότι η ΚΕΔΜΑ δεν μπορεί να απονείμει χρηματικά έπαθλα)

4. Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Μαραθώνος έχει πολλάκις διαχωρίσει τη θέση του από το Marathon Foundation, δεν επιθυμεί το συσχετισμό του με αυτό, ενώ έχει πάρει απόφαση να κινηθεί νομικά εναντίον του, για την υπόθεση κατοχύρωσης, από το Marathon Foundation, εμπορικού σήματος όμοιου με το δηλωτικό σήμα του Δήμου.
Τις αποφάσεις αυτές τις έχει ψηφίσει και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΜΑ, κ. Γιώργος Νησιώτης, ο οποίος ουσιαστικά αυτονομήθηκε αδιαφορώντας για τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα.
Την απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΜΑ καταψήφισε η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας κα Αναστασία Παππά, ενώ από την συνεδρίαση απουσίαζαν όλοι οι υπόλοιποι αιρετοί-εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, από πλειοψηφία και μειοψηφία.
Το θέμα πέρασε τελικά με τις ψήφους των: Αργύρη Λάσκου, Όλγας Φωτίου, Ευαγγελίας Τσιμίνη και Γιώργου Λέπουρη (τοπικού συμβούλου Μαραθώνα από την μειοψηφία;;;).

5. Το Marathon Foundation θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιήσει την αποδοχή αυτή ως επιχείρημα κατά του Δήμου Μαραθώνος σε περίπτωση που τελικά υπάρξει δικαστική διαμάχη.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.