Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )
Σάλο έχει προκαλέσει δήλωση Γερμανού ευρωβουλευτή με την οποία επισημαίνεται για ποιο λόγο οι Γερμανοί «καίγονται» για την δημιουργία ευρωστρατού που είναι και η μόνη λύση για αυτούς για να… κυριαρχήσουν στην ΕΕ. 

«Η ενωμένη Γερμανία έχει «περιορισμένη εθνική κυριαρχία» και είναι στον αμυντικό τομέα μια ιδιαίτερα μη-ελεύθερη χώρα που δεν δύναται να συνάψει στρατιωτική συνεργασία, λόγω του ότι υπόκειται σε  εξωτερικό έλεγχο από την Ουάσινγκτον», δήλωσε ο Γερμανός  ευρωβουλευτής  Udo Voigt με την άποψη του να την συμμερίζονται πολλοί βουλευτές που «γνωρίζουν» πρόσωπα και καταστάσεις, σύμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα .
«Η Γερμανία δεν έχει «ελευθερία» ιδίως στους τομείς της στρατιωτικής συνεργασίας και όλες οι συμφωνίες  πρέπει να έχουν την έγκριση της Ουάσιγκτον , συνεπώς η Γερμανία στην καλύτερη περίπτωση έχει  την ιδιότητα του υποτελή» είπε σε  δήλωση ο ίδιος .
Ο Voigt είπε επίσης ότι μέχρι στιγμής στην Γερμανία, ισχύουν οι διατάξεις των  δικαιωμάτων των νικητών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αλλά αυτές εφαρμόζονται μόνο από τις δυτικές χώρες και  κυρίως τις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Η κατάσταση αυτή κατοχυρώνεται από την  Συνθήκη η οποία υπογράφηκε από την ηγεσία της Δυτικής  Γερμανίας, της  Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας , την  Σοβιετική Ένωση, τις  Ηνωμένες Πολιτείες, την Βρετανία και την Γαλλία το 1990», δήλωσε ο ίδιος .
Επισημαίνεται ότι κατά τη σύνοδο ολομέλειας του οικονομικού φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης , ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε δηλώσει ότι δεν είναι πολλές χώρες στον κόσμο σήμερα που διαθέτουν πραγματική εθνική κυριαρχία.
Σύμφωνα με δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ για την ανάγκη να αναλάβει η ίδια η ΕΕ  την τύχη της ηπείρου στα χέρια της  , ο Πούτιν προσυπέγραψε  μιλώντας  κατά της περιορισμένης κυριαρχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τις ΗΠΑ, τονίζει  το άρθρο .

Με λίγα λόγια ο «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Γερμανία και ΗΠΑ  για την μορφή της ΕΕ και την περιορισμένη ευθύνη της,   έχει προεκτάσεις και στην Ελλάδα η οποία βάλλεται πανταχόθεν.
Οι Γερμανοί κινούμενοι από άλλες οδούς προσπαθούν να δημιουργήσουν το αντίπαλο δέος  έναντι των ΗΠΑ , οι οποίες δεν θέλουν να επιτρέψουν στους  Γερμανούς να «μεγαλουργήσουν» και πάλι.
Την μόνη φορά που «δεν πρόσεξαν »   οι σύμμαχοι κατά την διάρκεια του μεσοπολέμου , ανήλθε  στην εξουσία της Γερμανίας ( 1933) το κόμμα του  Χίτλερ που προκάλεσε  έναν παγκόσμιο πόλεμο ο οποίος  είχε ως αποτέλεσμα τον αφανισμό 60 εκατομμυρίων ψυχών και αμέτρητων καταστροφών ως γνωστό από την ιστορία .
«Το που θα βγάλει όμως αυτός ο «υπόγειος ανηλεής πόλεμος» Γερμανών και Αμερικανών είναι προς το παρόν άγνωστο και λίαν επικίνδυνο. Η Ρωσία φέρεται να μην  έχει κάνει χρήση προς το παρόν της συνθήκης αυτής με το Βερολίνο ενώ οι ΗΠΑ κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν την συνεννόηση  αυτών των  δύο χωρών», αναφέρει Ρώσος ειδικός  αναλυτής.
Από την άλλη πλευρά  οι ΗΠΑ προορίζουν την χώρα μας  ως μια τεράστια  βάση του ΝΑΤΟ με στόχο να αποτρέψουν  αυτήν ακριβώς την γερμανική διείσδυση  στην περιοχή μας .
Το σίγουρο είναι  ότι αυτήν την δεδομένη περίοδο διακυβεύονται τεράστια συμφέροντα  και ελπίζουμε οι  «βασανισμένοι » Έλληνες να μην πέσουν  θύματα  αυτών των μεγάλων συμφερόντων.
Διότι όπως λέει  και  το ρητό »  όταν τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια».