Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Συγκροτήθηκε Πανελλαδικό Συντονιστικό των επιτροπών αγώνα στους δήμους

Πανελλαδικό Συντονιστικό των Επιτροπών Αγώνα τους συγκρότησαν το μεσημέρι του Σαββάτου οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι σε μια σειρά δήμους της χώρας.
Η σύσκεψη για το συντονισμό έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ....
και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης. Στη σύσκεψη πήραν μέρος συμβασιούχοι από δήμους όπως Κιλκίς, Αμφίπολη, Αλεξάνδρεια, Νέα Ιωνία, Πειραιάς, Ηλιούπολη, Κόρινθο, Ζωγράφου, ΦΟΣΔΑ. Επίσης, εργαζόμενοι από δήμους όπως η Κασσάνδρα, η Κομοτηνή, το Λιτόχωρο, το Σουφλί, έχουν δηλώσει «παρών» στον πανελλαδικό συντονισμό. Από τον Ωρωπό, το παρών έδωσε εκ μέρους της επιτροπής αγώνα συμβασιούχων Ωρωπού και της Παναττικής Ειτροπής Αγώνα Βασιλάκος Βαγγέλης, ο οποίος εκλέχτηκε στην Πανελλαδική Επιτροπή. Οι συμμετοχές στο Συντονιστικό, που είναι ανοιχτό σε κάθε συμβασιούχο, αναμένεται να διευρυνθούν με εργαζόμενους από περισσότερους δήμους.
Με το Πανελλαδικό Συντονιστικό οι συμβασιούχοι επιδιώκουν να δώσουν ώθηση στην οργάνωση του αγώνα τους για το δικαίωμα στη δουλειά, να ενώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους συναδέλφους τους.
Στη συζήτηση οι συμβασιούχοι ξεκαθάρισαν πως οι υποσχέσεις της κυβέρνησης, μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών, για νομοθετική ρύθμιση δεν τους οδηγούν σε εφησυχασμό αλλά σε συνέχιση των κινητοποιήσεών τους. «Δεν παλεύουμε για παρατάσεις των συμβάσεων αλλά για σταθερή δουλειά» τόνισαν και χαρακτήρισαν παγίδα τις κυβερνητικές προτάσεις. Με βάση αυτές οι συμβασιούχοι που είχαν ενεργή εργασιακή σχέση στις 7 Ιούνη «δύνανται» να παραμείνουν στη δουλειά μέχρι τις 31/3/2018. Η παράταση αυτή θα αφορά τους εργαζόμενους σε δήμους που θα προκηρύξουν θέσεις για μόνιμο προσωπικό μέχρι να γίνουν οι σχετικοί διαγωνισμοί. Όπως είπαν οι εργαζόμενοι είναι σαφές στους ίδιους και τους συναδέλφους τους ότι οι οποίες θέσεις τυχόν προκηρυχθούν θα είναι πολύ λιγότερες από τον αριθμό των συμβασιούχων που δουλεύουν σήμερα. Συνολικά από το υπουργείο γίνεται λόγος για 2.500 θέσεις ενώ το ίδιο εκτιμά τον αριθμό των συμβασιούχων που βρίσκονται υπό την απειλή της απόλυσης σε 6.500. Επιπλέον, εργαζόμενοι που πήραν το λόγο επισήμαναν ότι ο δρόμος αυτός οδηγεί σε πέταγμα των ίδιων στην ανεργία με δόλωμα την «δυνατότητα της παράτασης», καθώς οι εργαζόμενοι θα απολύονται σταδιακά στον ένα δήμο μετά τον άλλο καθώς οι διαγωνισμοί θα τελειώνουν πολύ νωρίτερα από το τέλος Μάρτη. Στο μεταξύ, υπολογίζουν να τους χρησιμοποιήσουν για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά μέσα στο καλοκαίρι πριν τους πετάξουν στην ανεργία.
Τις επόμενες μέρες οι συμβασιούχοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις ενώ παράλληλα οργανώνουν τη συζήτηση στις Επιτροπές Αγώνα για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους. Το κλίμα που μετέφεραν από τη συζήτηση που γίνεται στις καθημερινές κινητοποιήσεις και τους αποκλεισμούς αμαξοστασίων εδώ και μια εβδομάδα καταλήγει στο συμπέρασμα πως ο δρόμος του αγώνα είναι ο μόνος που μπορεί να έχει θετικό για τους ίδιους αποτέλεσμα.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.