Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

ΑΔΙΕΞΟΔΟ με τα σκουπίδια -Σκουρλέτης σε ΠΟΕ-ΟΤΑ: Αντισυνταγματική η πρότασή σας (βίντεο)

Σε πλήρες αδιέξοδο κατέληξε η νέα συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, με το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία κράτησε μόλις πέντε λεπτά!
Ο υπουργός, κατά την συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, χαρακτήρισε αντισυνταγματική την πρόταση των συνδικαλιστών για τους συμβασιούχους και τους είπε ότι η μόνη λύση είναι η πρόταση της κυβέρνησης.
Σε δηλώσεις του πάντως μετά τη συνάντηση ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ανοιχτός να δεχθεί από την πρόταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ να μην υπάρχει το ηλικιακό όριο των 45 ετών που προβλέπεται για την συμμετοχή στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ μπορεί να υπάρξει μοριοδότηση, επιβεβαιώνοντας και τις αναφορές του κυβερνητικού εκπρόσωπου -έπειτα από συνεννόηση με την ανεξάρτητη αρχή.
Αναλυτικά οι δηλώσεις Σκουρλέτη: 
«Ακούσαμε την πρόταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Βεβαίως, η εντύπωση που μας δόθηκε όταν μπήκαμε σε μία αναλυτικότερη συζήτηση, γιατί καταρχήν δεν γίνεται δεκτή από το υπουργείο, ήταν ότι είχε ένα χαρακτήρα τελεσιγράφου και η συζήτηση μάλλον διεκόπη χωρίς να έχει ολοκληρωθεί.
Εκείνο το οποίο θέλω να επαναλάβω είναι το εξής, ότι οφείλουμε απέναντι στους συμβασιούχους εργαζόμενους που μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου κινδυνεύουν να χάσουν τη θέση τους, να καλύψουμε αυτό το «νομικό κενό» που υπάρχει αυτή τη στιγμή, ενώ ταυτόχρονα να μην δώσουμε το δικαίωμα σε εκείνους οι οποίοι έχουν μία διαφορετική αντίληψη για την αποκομιδή των απορριμμάτων και θέλουν να τα παραχωρήσουν σε ιδιωτικές εταιρείες, να μην τους ανοίξουμε το δρόμο. Αυτή την ευθύνη πρέπει να την αναλάβει η κυβέρνηση πρώτα από όλα και θα το κάνει, αλλά θα πρέπει να την αναλάβουν και οι συνδικαλιστές.
Θεωρώ θετική τη στάση της ΠΟΠ-ΟΤΑ, η οποία αναγνώρισε ότι η πρόταση της κυβέρνησης είναι σε μία θετική κατεύθυνση και ανέστειλε τις κινητοποιήσεις. Θα είδατε ότι σε κάποιους δήμους και ιδιαίτερα στο δήμο της Αθήνας ήδη έχει αρχίσει η αποκομιδή των απορριμμάτων.
Εμείς θα προχωρήσουμε στην κατάθεση της τροπολογίας, για τους λόγους που σας είπα και πριν και θεωρούμε ότι πρέπει επιτέλους να μπει τάξη στον τομέα αυτό, πρέπει να υπάρξουν μόνιμες θέσεις στην καθαριότητα, οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των Δήμων και σε συνεργασία με τους Δήμους θα προσδιορίσουμε τον αριθμό τους και φαντάζομαι ότι θα είναι τελικά πολύ μεγαλύτερος ο αριθμός των υπαλλήλων από αυτόν που μέχρι τώρα έχει προσδιοριστεί, μετά από τα αιτήματά τους.
Είμαστε διατεθειμένοι να ενσωματώσουμε οποιαδήποτε -αυτό το είπαμε και προς τους εργαζομένους- οποιαδήποτε πρόταση, άποψη που θα βελτιώνει την πρότασή μας, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο και για τους ίδιους τους εργαζόμενους αλλά και για την υγεία του κόσμου. Οι τόνοι των σκουπιδιών ακόμη υπάρχουν».
Δημοσιογράφος: Κύριε υπουργέ ο κ. Τράκας πριν από λίγο είπε ότι απορρίψατε την πρότασή του χαρακτηρίζοντάς την αντισυνταγματική και ζήτησε ακόμη να υπάρξει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.
Π.Σκουρλέτης: Ο κ. Τράκας, έχει δικαίωμα να ζητάει  συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Η πρόταση εκ μέρους της ΠΟΕ ΟΤΑ έτσι όπως έχει κατατεθεί, και αυτό ξεκινήσαμε να τους εξηγούμε, δεν μπορεί να σταθεί για πάρα πολλούς λόγους, διότι ξέρετε ότι υπάρχει πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έχει ολόκληρο σκεπτικό, το οποίο δεν μπορείς να παραγνωρίζεις,  και να καταθέτεις προτάσεις απλά και μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων.
Δημοσιογράφος: Στα πρώτα πέντε λεπτά ειπώθηκε ότι την απορρίψατε.
Π.Σκουρλέτης: Δεν είναι αλήθεια αυτό και όταν αρχίσαμε να κάνουμε μία αναλυτική παρουσίαση των αντιρρήσεων μας, μετά από την πρώτη επισήμανση σηκώθηκαν κι έφυγαν.
Δημοσιογράφος: Υπάρχουν σημεία στην πρόταση της ΠΟΕ ΟΤΑ που θα μπορούσατε να υιοθετήσετε;
Π.Σκουρλέτης: Ναι, για παράδειγμα υπάρχει το ηλικιακό όριο που προβλέπεται για την συμμετοχή στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Νομίζω πως εκεί θα πρέπει να διευκολύνουμε έτσι ώστε να μην τεθεί αυτό ως φραγμός.
Δημοσιογράφος: Η δική σας πρόταση είναι μακροπρόθεσμη, δηλαδή και σήμερα να κατατεθεί δεν θα μπορεί να λειτουργήσει αύριο.
Π.Σκουρλέτης: Μπορεί να λειτουργήσει από αύριο και αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημά της. Επαναλαμβάνω ότι δυνατότητες υπάρχουν θα πρέπει να τις αξιοποιήσουμε.
Δημοσιογράφος: Αν η ΠΟΕ ΟΤΑ  φτάσει στα άκρα, κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της, η στάση της Κυβέρνησης ποια θα είναι;
Π.Σκουρλέτης: Ελπίζω να μην φτάσει στα άκρα, διότι ο καθένας πρέπει να στέκεται στο ύψος των ευθυνών του. Δεν μπορεί αυτή η σημερινή συνδικαλιστική ηγεσία με την στάση της, να αγνοήσει ότι αντικειμενικά θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο τις θέσεις των μέχρι τώρα εργαζομένων στον τομέα αυτό, αλλά ταυτόχρονα δίνει το άλλοθι σε αυτούς οι οποίοι έχουν άλλα σχέδια για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Σκουρλέτης, νωρίτερα σε συνέντευξη του, είχε χαρακτηρίσει «εκτός τόπου και χρόνου» την πρόταση της ομοσπονδίας εργαζομένων στους ΟΤΑ.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Μας αποκάλεσε μαϊντανούς -Θέλει να δώσει την καθαριότητα σε ιδιώτες
Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, ο κ. Σκουρλέτης, δεν έκανε καμία αναφορά, σε μοριοδότηση των συμβασιούχων στο διαγωνισμό για τις προσλήψεις μόνινων. Οι συνδικάλιστες, μετά την τοποθέτηση Σκουρλέτη, αρνήθηκαν να ακούσουν την παρουσίαση της πρότασης του υπουργείου αλλά και το γιατί η πρόταση τους είναι αντισυνταγματική, από το νομικό σύμβουλο του ΥΠΕΣ και αποχώρησαν.
«Οι μάσκες έπεσαν. Αφού μας αποκάλεσε μαϊντανούς των καναλιών μέσα σε 5 λεπτά είχε άποψη για την πρόταση μας» κατήγγειλε ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας., αμέσως μετά τη συνάντηση.
Ο ίδιος στις δηλώσεις του κατηγόρησε τον υπουργό Εσωτερικων ότι «έχει πάρει τις αποφάσεις του να δώσει την καθαριότητα στα ιδιωτικά συμφέροντα».
Τον κάλεσε, πάντως, να επεξεργαστεί την πρόταση της ομοσπονδίας τονίζοντας ότι «δεν θα του επιτρέψουμε να δώσει κάτω από το τραπέζι την καθαριότητα στα ιδιωτικά συμφέροντα».
Ο κ. Τράκας χαρακτήρισε, ακόμα, ανίκανο τον υπουργό Εσωτερικών να διαχειριστεί το μεγάλο ζήτημα που δημιούργησε μαζί με την Όλγα Γεροβασίλη, τον Χριστόφορο Βερναρδάκη και τον Γιώργο Κατρούγκαλο.
Η συνάντηση των δύο πλευρών διεξήχθη σε τεταμένο κλίμα καθώς οι εργαζόμενοι στους δήμους στο άκουσμα αυτών των δηλώσεων του υπουργού Εσωτερικών εξοργίστηκαν και ξέσπασαν στους αστυνομικούς που τους εμπόδιζαν την είσοδο στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών.
Να σημειωθεί ότι μετά το αδιέξοδο, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι συνδικαλιστές σκοπεύουν να ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.