Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Nίκος Καραχάλιος : Ανοικτή Επιστολή για την οικολογική καταστροφή στο Ζούμπερι (video)


Nίκος Καραχάλιος : Ανοικτή Επιστολή για την οικολογική καταστροφή στο Ζούμπερι (video)ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αθήνα, 17 Ιουνίου 2017
Προς τον Δήμαρχο Μαραθώνος
Κύριο Ηλία Ψινάκη και
Τον πρ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
Κύριο Αιμίλιο Ρεΐσογλου
Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες στην ομάδα των Πολιτών.Αυτό που συμβαίνει το τελευταίο δεκαήμερο στην παραλία του Ζούμπερι δεν έχει προηγούμενο. 

Η προσπάθεια κάποιων οι οποίοι εργάζονται για λογαριασμό προφανώς του επιχειρηματία με την προέγκριση (;) για τοποθέτηση καντίνας, έχει ξεφύγει από κάθε όριο όχι απλώς νομιμότητας, αλλά και ανθρώπινης συμπεριφοράς.
Η επίθεση που δέχθηκα τη μια ημέρα φραστική και την επόμενη ημέρα κυριολεκτική από εργαζόμενο (πιθανότατα αλλοδαπό), αλλά σίγουρα εκτελούντα παράνομη εργασία, στο οικόπεδο επί της οδού Ποσειδώνος αρ.63Α – 65 - 67 με μέτωπο στον αιγιαλό, όχι μόνο δεν έχει τύχει της ανάλογης προσοχής από τις αρμόδιες αρχές, πλην της Αστυνομίας που προσπάθησε να τον συλλάβει, αλλά νομίζω ότι θα είναι η θρυαλλίδα που θα ανατρέψει μία σειρά αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Και αυτό γιατί: Γιατί η υπ΄ αριθμ. 123/25-4-2017 απόφαση με την οποία το Δημοτικό Συμβούλιο έδινε προσωρινή δυνατότητα στην κα Βαρβαντάκη να φτιάξει καντίνα στην ευρύτερη περιοχή του Πλέστι πάσχει από κάθε πλευρά. Αυτό καθιστά υπόλογο έχοντα την γενική ευθύνη αφού είχε την εισήγηση τον φίλο μου Αιμίλιο Ρεΐσογλου, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που πήραν την απόφαση και τις υπηρεσίες που έκαναν την εισήγηση. Η απόφαση είναι παράνομη πρώτα απ’ όλα γιατί αγνοεί την υποχρέωση που έχουν όλες οι υπηρεσίες στη συγκεκριμένη περιοχή να συμβουλεύονται πρώτα την αρχαιολογική υπηρεσία που έχει κηρυχθεί με ΦΕΚ από τον Απρίλιο του 2016 ως αρχαιολογικού ενδιαφέροντος όλη τη ζώνη από τον Άγιο Ανδρέα μέχρι τις παρυφές της Νέας Μάκρης. Μπορείτε να δείτε το ανάλογο ΦΕΚ το οποίο θα σας στείλω από Δευτέρα συνημμένο στο Δήμο και έχει και τους αντίστοιχους χάρτες.
Άρα και μόνο το γεγονός αυτό καθιστά παράνομη όχι μόνο την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και την εισήγηση της Διοίκησης στην οποία βασίστηκε. Αυτό λοιπόν δημιουργεί πρόβλημα. Και στο φίλτατο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και στους εμπλεκόμενους για την εκτέλεση της απόφασης αντιδημάρχων. Όπως θα δείτε παρακάτω, υπάρχει μία σειρά από πολύ σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την επίμαχη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία δόθηκε προέγκριση (και όχι τελική άδεια) στη συγκεκριμένη καντίνα:

Α) Υπήρχε ο φάκελος της καντίνας στην αρμόδια υπηρεσία; Εάν υπήρχε ήταν πλήρης;
Β) Εάν δεν ήταν πλήρης, μέσα σε πόσο χρονικό διάστημα έχει δικαίωμα ο ενδιαφερόμενος να συμπληρώσει το φάκελο;
Γ) Η προέγκριση πόσο διαρκεί; Πότε πρέπει να αποφασιστεί η τελική αδειοδότηση; Μπορεί με την προέγκριση ο ιδιοκτήτης της καντίνας να προβεί σε εργασίες και τελικά σε λειτουργία;
Δ) Γιατί η αρμόδια υπηρεσία δεν έλαβε υπ΄όψιν της το γεγονός ότι το ακίνητο είναι σε χώρο προστατευόμενο από την αρχαιολογική υπηρεσία;
Ε) Γιατί δεν προσδιορίζεται η ακριβής θέση της καντίνας, αλλά αναφέρεται μόνο η περιοχή Πλέστι, η οποία ξεκινά από τη Λεωφόρο Μαραθώνος και καταλήγει στη λεωφόρο Ποσειδώνος (και όχι στην παραλία Ζούμπερι);
ΣΤ) Πώς γίνεται η Τεχνική Υπηρεσία να γνωμοδοτεί ότι η περιοχή ΘΑ εξαιρεθεί από τους δασικούς χάρτες, λέγοντας ουσιαστικά ότι δεν χρειάζεται έγκριση από το Δασαρχείο Πεντέλης, προκαταλαμβάνοντας τις αποφάσεις και τις ενέργειες άλλων υπηρεσιών, αλλά ακόμα και της κεντρικής Διοίκησης;

Θα ήθελα να λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι ενώ έχω προπηλακιστεί τουλάχιστον δύο φορές και έχω δημοσιοποιήσει ανάλογα video δεν έχει πάρει κανείς θέση επ’ αυτού. Με ενημέρωσαν ότι κάτι αντίστοιχο έπραξε ο Δήμαρχός μας με ανάρτηση στο Instagram και τον ευχαριστώ.
Υπάρχουν όμως, τουλάχιστον δύο εμπλεκόμενοι αντιδήμαρχοι οι οποίοι εκφράζονται ενώπιον μαρτύρων με τα χειρότερα λόγια για εμένα, ενώ εγώ το μόνο που έχω κάνει είναι να τους βοηθήσω να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα που οι ίδιοι –από αμέλεια πιστεύω- δημιούργησαν.
Το ζήτημα έχει κινητοποιήσει και ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο, καθώς πολλά μέσα ενημέρωσης έχουν κάνει εκτενείς αναφορές και ρεπορτάζ.
Θα ήθελα να συζητηθεί το θέμα αυτό έστω και για πέντε λεπτά πριν την εκλογή του νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί θα διευκολύνει και το Δήμαρχο και το νέο Πρόεδρο και τους Δημοτικούς Συμβούλους, αλλά και τους ασκούντες διοίκηση αντιδημάρχους και βεβαίως τις υπηρεσίες από περαιτέρω προβλήματα. Υπάρχει περίπτωση δηλαδή, η σειρά των εξελίξεων να ανατρέψει τις όποιες αποφάσεις παρθούν στο συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο που αφορά την εκλογή του νέου Προέδρου…
Κλείνοντας θα σας στείλω τη Δευτέρα και υπηρεσιακά το σύνολο των αποφάσεων που συνδέονται με το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο. Προς το παρόν, σας επισυνάπτω την υπ΄ αριθμ. 123/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και το ΦΕΚ με την απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού σχετικά με την κήρυξη της περιοχής ως αρχαιολογικής και προστατευόμενης.
Θα παρακαλούσα το φίλο μου Δήμαρχο των Πολιτών, Ηλία Ψινάκη αν δεν μπορέσει να διαβάσει την παρακάτω ανακοίνωση, τουλάχιστον να ανακοινώσει στο Σώμα ή να ζητήσει από την Προεδρεύουσα να ανακοινώσει την πρόθεσή μου να προβώ σε κάθε ενέργεια για την αποκατάσταση της νομιμότητας στην περιοχή. Για εμένα είναι θέμα αρχής και συμβολισμός υψίστης σημασίας. Η προσπάθεια μπαζώματος της θάλασσας και η προσπάθεια δημιουργίας καντίνας επάνω σε οιονεί αρχαιολογικό χώρο, δασική πιθανότατα έκταση εκτός σχεδίου, και η μη συμμόρφωση με τις υποδείξεις των Αρχών είναι ένα ζήτημα όχι μόνο αρχής, αλλά και ουσίας για την περιοχή μας.

Το ζήτημα αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, γιατί πέραν της αυτονόητης υποχρέωσης για τήρηση της νομιμότητας, ο Δήμαρχος και ο Συνδυασμός Πολίτες εξελέγησαν από τους Δημότες με μία δέσμευση μεταξύ άλλων: «τη μη δημιουργία άλλων καντινών στην περιοχή». Δεν έχω τίποτε με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία και την κόρη του η οποία τον εκπροσωπεί, αλλά η δημιουργία ενός ακόμη προβλήματος μέσα σε μία βεβαρυμμένη κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά περίοδο είναι αχρείαστη.
Θα παρακαλούσα για την αποκατάσταση όχι μόνο του συγκεκριμένου, σκανδαλώδους προβλήματος, αλλά όλης της παραλίας του Ζούμπερι, η οποία είναι μοναδικού, φυσικού κάλλους και έχει επιβαρυνθεί τα μάλα τα τελευταία χρόνια από μία σειρά μη ορθών παρεμβάσεων αλλά και από την αμέλεια του Δήμου. Πιστεύω ότι θα μεριμνήσετε ανάλογα. Εκτιμώ ιδιαίτερα και τα πρόσωπά σας και τις προσπάθειές σας. Νομίζω ότι αυτή την προσπάθεια μπορούμε να την κάνουμε μαζί και ναι μεν φαίνεται ότι σε πρώτη φάση ενέχει συγκρουσιακά χαρακτηριστικά αλλά νομίζω ότι εάν μπείτε εσείς μπροστά με τις ιδιότητές σας αλλά και με τις ιδιότητές μας ως πολίτες, θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε το Ζούμπερι και να το κάνουμε πρότυπο όχι μόνο παραλίας, αλλά πρότυπο οικισμού για όλη τη χώρα.
Θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις και όλες μου τις δυνατότητες και ως επαγγελματίας και ως πολιτικός και ως πολίτης την προσπάθεια αυτή.
Να είστε καλά. Καλή δύναμη και καλή μας συνέχεια.
Πατήστε εδώ και παρακολουθήστε το video απο τις ειδήσεις του STAR


Με εκτίμηση,
Ο επί 47 χρόνια Ζουμπεριώτης
Νίκος Καραχάλιος
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.