Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Ταξίδι στις γεύσεις της παράδοσης από το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού Δήμου Ωρωπού

Ταξίδι στις γεύσεις της παράδοσης ετοίμασε το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού Δήμου Ωρωπού το απόγευμα του Σαββάτου 8 Ιουλίου στην Πλατεία Χαλκουτσίου.

Με πρωτοβουλία του Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. κ. Μιχάλη Τόλια και την τιμητική συμμετοχή των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Ωρωπού, πραγματοποιήθηκε το «5ο Ταξίδι Γεύσεων μέσα από την Παράδοση του Τόπου μας».
Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού Δήμου Ωρωπού κ. Μιχάλης Τόλιας ευχαρίστησε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους το ταξίδι αυτό των γεύσεων και ιδιαιτέρως τον κάθε Πολιτιστικό Σύλλογο ξεχωριστά, γιατί όπως επισήμανε «χωρίς αυτούς και την αγάπη τους προς την παράδοση δεν θα στεφόταν με επιτυχία για μία φορά ακόμα η εκδήλωση αυτή».
Η Πλατεία Χαλκουτσίου γέμισε με παραδοσιακές γεύσεις από τα υπέροχα, εύγευστα και παραδοσιακά εδέσματα που οι Σύλλογοι παρουσίασαν και κέρασαν το πλήθος κόσμου που επισκέφθηκε το χώρο.
Οι οικοδέσποινες από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Χαλκουτσίου, πρόσφεραν κεράσματα και την Κουλούρα του Γάμου, ενώ η Πρόεδρος κ. Άννα Φαρμακίδου καλωσόρισε τον κόσμο. Αρβανίτες, Κρητικοί και Ηπειρώτες πρόσφεραν τις ξεχωριστές γεύσεις της ιδιαίτερης πατρίδας τους. Οι Σύλλογοι του Καλάμου ΜΠΕΣΚΑ και ΜΠΕΣΑ εντυπωσίασαν με το κεντητό ψωμί που ετοίμασαν.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ω. κ. Στέφανος Δάβρης,  οι Πρόεδροι των Τ.Κ. Χαλκουτσίου κ. Γιώργος Λιθαδιώτης και Νέων Παλατίων κ. Αντώνης Καζαμίας, ο πρώην Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιάννης Οικονομάκος, ο Πρόεδρος κ. Αθανασόπουλος Παναγιώτης, ο Αντιπρόεδρος κ. Γ. Παπαγεωργίου και το Δ.Σ. της Νέας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού και ο κ. Στέλιος Σαμαράς από την Επιτροπή Αδέσποτων Ζώων Δήμου Ωρωπού με τη σύζυγο του κ. Αμαλία Σαμαρά.
Την εξαιρετική αυτή εκδήλωση συνόδεψε η Ορχήστρα Ομοσπονδίας Συλλόγων Σπάτων-Αρτέμιδας, η οποία με τα υπέροχα τραγούδια της έδωσε μια ξεχωριστή νότα στο Ταξίδι Γεύσεων.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Σύλλογοι:
Αγροτικός Συνεταιρισμός Καπανδριτίου
Αρβανίτικος Σύλλογος Καλάμου «ΜΠΕΣΑ»
ΚΑΠΗ Καπανδριτίου
ΚΑΠΗ Πολυδενρίου
Μορφωτικός Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Καλάμου Αττικής «Μ.Π.Ε.Σ.Κ.Α.»
Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών Ωρωπού & Πέριξ Περιοχών «Η Μεγαλόνησος»
Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος «ΑΦΙΔΝΑΙΣ 2000»
Πολιτιστικός και Πνευματικός Όμιλος Νέων Παλατίων
Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Κρητών Δήμου Ωρωπού «Η Κρήτη»
Σύλλογος Αυλωνιτών «Το Σάλεσι»
Πολιτιστικός Σύλλογος Συκαμίνου
Σύλλογος Ηπειρωτών
Νέα Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού








Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.