Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

«Παραδοσιακές μελωδίες κάτω από την Πανσέληνο» από το Ν.Π.Δ.Δ. Ωρωπού και την ΕΠΟΙΩ

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στον γειτονικό μας Ωρωπό.

Με φόντο την πανσέληνο του Ιουλίου, εκεί που κάποτε οι πρόγονοί τους την ίδια εποχή αλώνιζαν το στάρι, στα Αλώνια του Ωρωπού, το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Ωρωπού στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Χαρούμενο Καλοκαίρι» σε συνεργασία με την   ΕΠΟΙΩ, διοργάνωσαν, την Κυριακή 9 Ιουλίου, μια μαγευτική  μουσική βραδιά με παραδοσιακές μελωδίες.

Στην εκδήλωση ο Βυζαντινός χορός του «Σχολείου Ψαλτικής», υπό τη δ/νση του Κων. Μπουσδέκη, απέδωσε ύμνους και τροπάρια της εκκλησίας, ενώ η Παραδοσιακή Ορχήστρα πλημμύρισε τα Αλώνια με τραγούδια από κάθε γωνιά της πατρίδας μας ξεκινώντας από τα τραγούδια των «Αλύτρωτων πατρίδων».
Παρέστησαν οι Αιδεσιμότατοι πατέρες της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισίας και Αμαρουσίου που διακονούν στον Ωρωπό, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στ. Γκικάκης, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Μ. Τόλιας, η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Δημοτική Σύμβουλος κα Αν. Μαραβέλια, οι Πρόεδροι της Τ.Κ. Χωριού Ωρωπός κ. Λ. Ρόδης, Νέων Παλατίων κ. Αντώνης Καζαμίας και Χαλκουτσίου κ. Γιώργος Λιθαδιώτης, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού κ. Γιώργος Παπαγεωργίου και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού & Πνευματικού Συλλόγου Σκάλας Ωρωπού κ. Βασιλική Βλάχου.
Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ κ. Μ. Τόλια, στον πρόεδρο της ΕΠΟΙΩ κ. Γιώργο Στεφανουδάκη και στην Αντιπρόεδρο κ. Εμμ. Κουτσοπούλου-Γαρμπή, για την υπέροχη μουσική βραδιά που μας χάρισαν.








Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
 Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.