Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Εκκλησιαστικές εκδηλώσεις για της εορτή της Αγίας Παρασκευής, παρουσία του Δημάρχου Ωρωπού

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, παρέστη στις εκκλησιαστικές εκδηλώσεις για την εορτή της Αγίας, Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής που οργανώθηκαν στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου.
Συγκεκριμένα παρέστη στο Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής, όπου γιόρταζε στο ομώνυμο εκκλησάκι στη Δημοτική Ενότητα Ωρωπίων.

Πρόκειται για ένα παλιό, ιστορικό εκκλησάκι που έχει κατασκευαστεί από τους κατοίκους του οικισμού με την ανέγερση των πρώτων παραθεριστικών, κυρίως, κατοικιών. Στον ίδιο χώρο στεγάζονται και τα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου του οικισμού της Αγίας Παρασκευής.
Ακολούθως, μετέβη στoν πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στη Μαλακάσα, όπου παρέστη στο Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος και πλειάδα ιερέων της τοπικής Εκκλησίας του Δήμου μας, καθώς και πλήθος πιστών.

Ο κ. Θ. Ρούσσης, τέλος, παρέστη και στις εορταστικές εκδηλώσεις, στο Καπανδρίτι, όπου γιόρταζε ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής. Ο Δήμαρχος Ωρωπού παρέστη στο Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και στη λιτάνευση της ιεράς εικόνας, όπου χοροστάτησε ο Επίσκοπος Ναζιανζού Θεοδώρητος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Μητροπολίτη Κηφισίας; Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλο.
Ακολούθως δόθηκε παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία Καπανδριτίου με την συμμέτοχη ζωντανής παραδοσιακής ορχήστρας που χορήγησαν από κοινού η ΚΕΔΩ και το ΝΠΔΔ του Δήμου Ωρωπού.

Η συμμετοχή των κατοίκων στις εορταστικές εκδηλώσεις υπήρξε αθρόα και γλέντησαν, μέχρι πρωίας, τηρώντας την παράδοση.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή της Αγίας Παρασκευής παρέστησαν επίσης, οι Αντιδήμαρχοι κ.Δημήτρης Βελτανιώτης, Γιώργος Δαύρης, Κώστας Δέδες, Γιώργος Σιδέρης, Χρήστος Σιδέρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Νίκος Μαντάς, Γιώργος Μαντά, Δήμητρα Τοτόμη-Σωτήρχου, Λίνα Καστελάνου-Μπρεάνου, η Πρόεδρος Τουριστικής Ανάπτυξης Αναστασία Μαραβέλια, Χρήστος Τσεκρεζής, Δημήτρης Σωτήρχος, οι Τοπικοί Πρόεδροι και Σύμβουλοι Γιώργος Λιθαδιώτης, Γιώργος Τσάκωνας και Σπύρος Βασιλάκος.

Από το Γραφείο Τύπου 
του Δήμου Ωρωπού
 











Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.