Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Πολιτική προστασία Αφιδνών

Άμα δείτε ομάδα πολιτικής προστασίας στον Δήμο Μαραθώνα/ Βαρνάβα ...να μου σφυρίξετε !
Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, με μια σεμνή τελετή, παρέδωσε, σήμερα, 11 Ιουλίου, το  ανακατασκευασμένο πυροσβεστικό όχημα, ευγενή χορηγία  του Εφοπλιστή και   Επίτιμου Δημότη του Δήμου Ωρωπού  κ. Αθανάσιου Μαρτίνου, στην Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Αφιδνών.

Η δωρεά αφορά όχημα που ήταν παροπλισμένο σε συνεργείο της πυροσβεστικής στον Ασπρόπυργο. Μετά από ενέργειες του Αντιδημάρχου Αφιδνών κ. Γ. Πούλου, εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε στην Αθήνα και με την ευγενή χορηγία  του κ. Μαρτίνου, ανακατασκευάστηκε μηχανολογικά και εξοπλίστηκε, σύμφωνα με τις νέες σύγχρονες προδιαγραφές,  ώστε να καταστεί ικανό επιχειρησιακά.
Το νέο αυτό πυροσβεστικό όχημα συμπληρώνει  το στόλο της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Αφιδνών, που αποτελείται από δύο οχήματα των πέντε τόνων και τρία οχήματα των πεντακόσιων κιλών, για άμεση επέμβαση σε δασικές πυρκαγιές.
Να σημειώσουμε ότι η Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Αφιδνών αποτελείται από 70 μέλη, εθελοντές, εκ των οποίων τα 50 είναι ενεργά. Εξ αυτών τα 38 είναι εκπαιδευμένα και έχουν πιστοποίηση από την Πυροσβεστική. Πρόκειται για άτομα και των δύο  φύλλων που έχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης, διάθεσης  και κοινωνικής προσφοράς, ταγμένα στο δύσκολο έργο  προστασίας του δασικού πλούτου του τόπου μας.
Η Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Αφιδνών διαθέτει άρτια οργάνωση,  υψηλού επιπέδου γνώσεις και ειδική κατάρτιση για να ανταπεξέρχεται, σε συνθήκες πυρκαγιών, μεγάλου βαθμού επικινδυνότητας, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στο  έργο της προστασίας  των δασών της περιοχής μας.
Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θ. Ρούσσης, στο σύντομο χαιρετισμό του, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τα μέλη της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Αφιδνών για το έργο που επιτελούν, αλλά και την   ειλικρινή διάθεση της Δημοτικής Αρχής να συνεχίσει έμπρακτα να στηρίζει αυτή  την  εθελοντική  προσπάθεια.
Ειδικότερα ο Δήμαρχος Ωρωπού τόνισε: « Εξ αρχής ήμασταν   αρωγοί  στο τόσο σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελείτε. Θα συνεχίσουμε να είμαστε  πάντα δίπλα σας σε ό, τι μας ζητηθεί και όπου χρειαστεί, παρέχοντας σας στήριξη σε όλα τα επίπεδα. Είμαστε υπερήφανοι που μια τέτοια ομάδα δραστηριοποιείται στον Δήμο μας και θέτει την αξία και την προσφορά  του εθελοντισμού στα υψηλοτέρα επίπεδα και ιδανικά της τοπικής κοινωνίας».
Από το γραφείο Τύπου
του Δήμου Ωρωπού

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.