Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Tέλος και η τουρκογερμανική «φιλία»: Με σκληρή ταξιδιωτική οδηγία το Βερολίνο κτυπάει την τουρκική οικονομία (upd)

Tέλος και η τουρκογερμανική «φιλία»: Με σκληρή ταξιδιωτική οδηγία το Βερολίνο κτυπάει την τουρκική οικονομία (upd)Τελείωσε και η ιστορική παραδοσιακή   τουρκογερμανική φιλία (κάποιοι λένε ότι υπάρχει λόγω του γεγονότος συνύπαρξης των προγόνων των δύο λαών στις κοιλάδες στα Ουράλια όρη χιλιάδες χρόνια πριν και του κοινού τους νομαδικού υπόβαθρου) μετά τις πρόσφατες συλλήψεις ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, μεταξύ των οποίων και ο Γερμανός Πέτερ Στόϊντνερ.

Έτσι σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ανακοίνωσε σκληρή ταξιδιωτική οδηγία κατά της Τουρκίας που επί του πρακτέου είναι ένα νέο κτύπημα στον τουρκικό τουρισμό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της δραστηριοποίησης των Γερμανών της Fraport στα ελληνικά αεροδρόμια οι Γερμανοί tour operators είναιν ιδιαίτερα φιλικοί με την Ελλάδα ως προορισμό αφού άλλωστε η γερμανική εταιρεία πρέπει να αποκομίσει κέρδη από την επένδυσή της και για να γίνει αυτό χρειάζεται όσο το δυνατόν περίσσότερη κίνηση στα υπό την διαχείρισή της αεροδρόμια.
 Λόγω της τεταμένης κατάστασης ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός αναγκάστηκε να διακόψει τις διακοπές του. Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ανακοίνωσε σήμερα μέτρα κατά της Τουρκίας ως απάντηση στην προφυλάκιση ενός γερμανού ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, στέλνοντας το μήνυμα μιας πιο σκληρής στάσης
Σημειώνεται ότι οιδ υό χώρες είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ.
Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε πως η Γερμανία θα μιλήσει με τους εταίρους της στην ΕΕ σχετικά με τις φιλοδοξίες της Τουρκίας να γίνει μέλος της Ένωσης και κατέστησε σαφές πως το Βερολίνο δεν μπορεί πλέον να εγγυηθεί γερμανικές εταιρικές επενδύσεις στην Τουρκία.
Είπε επίσης πως δεν μπορεί να προσβλέπει σε συνομιλίες για την επέκταση της τελωνειακής ένωσης με την Τουρκία και εξέδωσε νέα ταξιδιωτική οδηγία που προειδοποιεί για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι Γερμανοί στην Τουρκία.«Θα πρέπει οι πολιτικές μας προς την Τουρκία να πάνε σε μια νέα κατεύθυνση... δεν μπορούμε να συνεχίσουμε όπως το κάναμε μέχρι σήμερα. Πρέπει να είμαστε πιο σαφείς απ΄ό,τι είμαστε μέχρι τώρα ώστε εκείνοι που είναι υπεύθυνοι στην Άγκυρα να καταλάβουν ότι τέτοιες πολιτικές συνεπάγονται συνέπειες», εξήγησε ο Γκάμπριελ στους δημοσιογράφους. Τόνισε ότι τα νέα μέτρα συμφωνήθηκαν από κοινού με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.«Τον τελευταίο καιρό ένας ορισμένος αριθμός Γερμανών στερήθηκε την ελευθερία για λόγους ή για χρονική περίοδο που δεν είναι αντιληπτοί», σημείωσε, καθώς εννέα Γερμανοί πολίτες, από τους οποίους ορισμένοι έχουν διπλή υπηκοότητα, κρατούνται αυτή τη στιγμή στη χώρα, κατηγορούμενοι ότι υποστηρίζουν την «τρομοκρατία».
Η Γερμανία είναι η κύρια χώρα προέλευσης των τουριστών στην Τουρκία, πάνω και από τη Ρωσία, και επίσης ένας από τους κυριότερους εμπορικούς εταίρους της.
Ο Γκάμπριελ κατηγόρησε τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θέλει να «αντιστρέψει τον ρου της Ιστορίας» στη χώρα του, με σκοπό «να κάνει να σωπάσουν όλες οι επικριτικές φωνές». 
Αίσθηση προκάλεσε επίσης στη Γερμανία δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η Αγκυρα κατηγορεί με έγγραφό της γερμανικές εταιρείες (BASF, Daimler) ότι υποστηρίζουν τρομοκράτες στην Τουρκία, όπως γράφει η Handelsblatt.
Ηδη την Τετάρτη κλήθηκε στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ο Τούρκος πρέσβυς στον οποίο έγινε σαφές ότι η οι συλλήψεις ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι «ούτε κατανοητές ούτε παραδεκτές», προσθέτει η γερμανική εφημερίδα.
Καταλάβατε τώρα γιατί αν δεν υπήρχε ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα έπρεπε να τον εφεύρουν; Όλοι αγαπάνε την Τουρκία αλλά όλοι απεχθάνονται τον Ρ.Τ.Ερντογάν. Αν ήταν στην εξουσία το κεμαλικό καθεστώς ο Ελληνισμός θα αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά προβλήματα.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.