Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 8η Πανελλήνια έκθεση του Ευρωπαϊκού Μουσείου Άρτου «Οι Δρόμοι του Ψωμιού» στον Ωρωπό

Μία ακόμα απόδειξη του ισχυρού δεσμού που έχει αναπτύξει το ΝΠΔΔ Πολιτισμού του Δήμου Ωρωπού και ο Πρόεδρος του κ. Μιχάλης Τόλιας, με Πολιτιστικούς φορείς, οι οποίοι αγκαλιάζουν και στηρίζουν προτάσεις του, είναι η άψογη συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου, που είχε σαν αποτέλεσμα την πραγματοποίηση της 8ης Πανελλήνια έκθεση, του Μουσείου, με θέμα «Οι Δρόμοι του Ψωμιού», στην Παραλία Ωρωπού, 18 & 19 Αυγούστου 2017.

Η Έκθεση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία και έδωσε ένα διαφορετικό τόνο στα πλαίσια του «Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2017» του Δήμου Ωρωπού καθώς περιελάμβανε και προέβαλε μέρος της πλούσιας συλλογής παραδοσιακών – θρησκευτικών και κεντημένων άρτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό βασισμένα σε έθιμα (στον κύκλο της ζωής & στον κύκλο του χρόνου), του Ευρωπαϊκού Μουσείου Άρτου που βρίσκεται στον Βαρνάβα Αττικής. www.mouseio-psomiou.comwww.ilmb.gr
Στην έκθεση συμμετείχαν ψωμοκεντίστρες του μουσείου όπου «κεντούσαν» το ζυμάρι, προσφέροντας σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες ένα μοναδικό θέαμα.
Άξιος συγχαρητηρίων, ο Πολιτιστικός & Πνευματικός Όμιλος Νέων Παλατίων, που συμμετείχε σύσσωμος στην πολύ επιτυχημένη αυτή έκθεση, με παραδοσιακά κεντητά ψωμιά.
Επίσης, με ιδιαίτερη συγκίνηση, αναφέρουμε ότι, ο Σύλλογος Γυναικών Μαρκοπούλου «ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ», με την εκπρόσωπο του, κα Μυρτώ Σπυριδάκη, παρουσίασε παραδοσιακό και θρησκευτικό άρτο.
Η έκθεση αφιερώνεται στη μνήμη της αειμνήστου Προέδρου, του Συλλόγου Γυναικών Μαρκοπούλου «ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ», Αναστασίας Λάμπρου, που η εισηγητή της, ήταν το έναυσμα του γεγονότος αυτού.
Ευχόμαστε από την ψυχή μας, καλή συνέχεια καλοκαιριού και ότι καλύτερο, σε αυτόν τον κόσμο του τόπου μας, που έδειξε ότι ξέρει να δίνει μάχες, να παλεύει στην πρώτη γραμμή, να μην σκύβει το κεφάλι, αλλά να παίρνει δύναμη, κουράγιο, από τις δύσκολες καταστάσεις. Γιατί από αυτό το καμένο χώμα θα ξαναγεννηθεί η ζωή, θα ανθίσει πάλι η ψυχή μας που βίαια μαύρισε.
Μιχάλης Τόλιας
Πρόεδρος ΝΠΔΔ Πολιτισμού Δήμου Ωρωπού
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.