Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Μέσα στα καμμένα στον Κάλαμο η Περιφορά της Εικόνας του Αγίου Τιμόθεου-ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ

Στιγμές συγκλονιστικές. Στιγμές που μένουν χαραγμένες για πάντα στη μνήμη των ανθρώπων. Μέσα από τα αποκαΐδια η ζωή συνεχίζεται. Η δύναμη της συνέχειας νικά την καταστροφή.
Την Κυριακή, το απόγευμα, η περιοχή του Αγίου Τιμόθεου, στο Κάλαμο, είχε παραδοθεί στη μανία της πύρινης λαίλαπας.
Εκατοντάδες πυροσβέστες, μέλη της Πολιτικής Προστασίας και εθελοντές έδιναν, επί ώρες, μια άνιση  μάχη για να σωθεί το εκκλησάκι και τα τρία τέσσερα σπίτια που βρίσκονται παραδίπλα. Παντού ξεπηδούσαν  φλόγες. Παντού αντίκριζες την  καταστροφή. Ένα μαύρο χαλί απλώνονταν γύρω από το εκκλησάκι και γυμνά καμένα πεύκα. Στήλες της ΔΕΗ να καίγονται και όλοι να ζητούν βοήθεια από μια υδροφόρα, ένα πυροσβεστικό, ένα ελικόπτερο. Ακριβώς εκεί όπου λίγες ώρες πριν  η δροσιά των δέντρων χάριζαν μια ανάσα ζωής στους περαστικούς.
Η φωτιά στο πέρασμα της άφησε πίσω της κρανίου τόπο. Μια θλίψη και ένα απέραντο γιατί. Γιατί κάποιοι δεν αντέδρασαν πιο έγκαιρα να μην γίνει το κακό. Να μην συντελεστεί μια από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές στην Αττική.
Το εκκλησάκι σώθηκε. Ανέπαφο πέρασε μέσα από τη φωτιά. Θεού θέλημα! Και, χθες,  στο ίδιο σημείο, μέσα στα αποκαΐδια οι Χριστιανοί ανηφόρισαν για να ψάλλουν τον Μέγα  Πανηγυρικό  εσπερινό  μετ’ αρτοκλασίας, προς τον Άγιο Τιμόθεο, Αρχιεπίσκοπο Ευρίπου, όπου η Εκκλησία μας τιμά σήμερα τη μνήμη του και να λιτανεύσουν την σεπτή εικόνα του στη καμένη περιοχή. Βαθιά η συγκίνηση. Πολλά τα δάκρυα. Αλλά και μεγάλη η δύναμη της πίστης ότι αφού ο τόπος πέρασε το κακό όλα μπορούν να ξαναγίνουν. Κι ο χρόνος θάναι  αυτή τη φορά σύμμαχος.
Να σημειώσουμε ότι ο Άγιος Τιμόθεος, Αρχιεπίσκοπος Ευρίπου, γεννήθηκε στον Κάλαμο Αττικής το έτος 1510 από ευσεβείς γονείς.
Η φωτογραφία είναι από το antonionews.gr







Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.