Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

ΠΥΡΙΝΟΣ ΟΛΕΘΡΟΣ ΣΕ ΒΑΡΝΑΒΑ! ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΚΙ Ο ΨΗΝΑΚΗΣ…ΑΠΩΝ


Ενώ η φωτιά κατακαίει τη δημοτική κοινότητα του Βαρνάβα κι ο κίνδυνος επέκτασης στη δημοτική ενότητα Γραμματικού είναι μεγάλος, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψηνάκης είναι ολοκληρωτικά απών απ’ τη τραγωδία που βιώνουν οι δημότες του.

Ενώ οι ενωμένες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της πολιτικής προστασίας και των όμορων δήμων αγωνίζονται στα πολλαπλά μέτωπα της καταστροφικής πυρκαγιάς, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψηνάκης λάμπει διά της απουσίας του.
Ενώ μαίνεται η πύρινη λαίλαπα και τα κεντρικά ΜΜΕ αναζητούν τους κατά τόπους υπευθύνους, άφαντος ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψηνάκης, αντ’ αυτού παρών ο αντιπεριφερειάρχης αν. Αττικής Πέτρος Φιλίππου, αλλά κι η αντιδήμαρχος Δήμητρα Λαμπαρού κι η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Βαρνάβα Χαραλαμπία Ασημακοπούλου.  
Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου έρχεται να καλύψει το κενό του κατ’ επίφαση δήμαρχου Μαραθώνα Ηλία Ψηνάκη. Θυμηθείτε το χειμώνα με τα χιόνια να έχουν αποκλείσει το Βαρνάβα όταν έπρεπε ο δήμαρχος να δώσει εντολή αν τα σχολεία θα παραμείνουν ή όχι ανοιχτά κι’ αυτός απουσίαζε ως συνήθως. Ποια αντιδήμαρχος πήρε ανεπιτυχώς τη ευθύνη του, οπότε ο κ. Φιλίππου ήρθε και πάλι ως από μηχανής θεός να καλύψει τα κακώς κείμενα του Μαραθώνα;
Σε ώρες κρίσης φαίνεται η διαφορά
Πρέπει επίσης να επισημάνουμε κάποια στοιχεία που έπεσαν στην αντίληψή μας, παρακολουθώντας το πύρινο οδοιπορικό της φωτιάς στα κεντρικά μέσα και τις πληροφορίες που μαζέψαμε από επιτόπιους φίλους.
Κατατοπιστική και πολύ σοβαρή ήταν η ανταπόκριση της κ. Ασημακοπούλου, προέδρου της τοπικής κοινότητας και μονίμου κατοίκου Βαρνάβα, στις ερωτήσεις των συναδέλφων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, σε αντίθεση με την αντιδήμαρχο Μαραθώνα κ. Λαμπαρού, που ενώ η δημοσιογράφος που ήταν παρούσα στη προσπάθεια των ενοίκων οικίας να σβήσουν τη φωτιά που έγλειφε τα όρια του σπιτιού τους και έλεγαν ότι δεν υπάρχουν τριγύρω πυροσβεστικά οχήματα, η αντιδήμαρχος αντέτεινε ότι παντού υπάρχουν οχήματα και δυνάμεις κατάσβεσης της φωτιάς, αμφισβητώντας ουσιαστικά τα λεγόμενά της σε τέτοιο βαθμό που η ανταποκρίτρια ρώτησε τη παρουσιάστρια συνάδελφό της, ποια ήταν η κυρία που συνομιλούσε μαζί της και τη ιδιότητα έχει.
Εντάξει η κ. Λαμπαρού – δεν ήταν παρούσα στο σημείο – όπως παραδέχτηκε τελικά, αυτές τις πληροφορίες είχε, θα έπρεπε εν τούτοις να ήταν πιο ταπεινή και εύστροφη απέναντι σε δημοσιογράφους που είναι παρόντες και μεταδίδουν αυτά που βλέπουν και μόνο.
Παρά ταύτα η κ. Λαμπαρού αξίζει τα συγχαρητήριά μας γιατί είναι παρούσα, όπως κι ο κ. Λιβαθινός που ήρθε άρον-άρον με το σκάφος του απ’ την Εύβοια όπου παραθερίζει με την οικογένειά του, στη παραλία του Βαρνάβα και του Σέσι Γραμματικού, ώστε να δει ιδίοις όμμασι όσα συμβαίνουν. Επίσης όταν ενημερώθηκε απ’ τον πρόεδρο του συλλόγου Προβάλινθος ότι τα μέσα πυρόσβεσης που διαθέτουν έμειναν από καύσιμα κι ο δήμος δε μπορεί να τους προμηθεύσει, αμέσως του είπε να πάρει ότι χρειάζεται και να του στείλει το λογαριασμό.
Ευχή όλων μας είναι η φωτιά να κατασβηστεί όσο το δυνατό γρηγορότερα, να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις, ώστε να σωθεί ότι απέμεινε και ν’ αποφευχθεί μια επέκταση που θα κατακάψει ξανά τη Πεντέλη αλλά και τα νοτιότερα παράλια που φιλοξενούν το Εθνικό Πάρκο Σχοινιά, πολλές κατασκηνώσεις και είναι φυσικά πυκνοκατοικημένες. Ο Θεός να βάλει το χέρι του!  
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ (author)
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων: 
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.