Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Στις 29 Οκτωβρίου ο 2ος Ημιμαραθώνιος Ωρωπού

Στις 29 Οκτωβρίου 2017, ημέρα Κυριακή, θα διεξαχθεί ο δεύτερος Ημιμαραθώνιος Ωρωπού. Αυτό αποφάσισε, το απόγευμα της Πέμπτης 14 Σεπτεμβρίου, κατά τη συνεδρίασή της η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης Ωρωπού.

Ο δεύτερος Ημιμαραθώνιος  αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο αριθμό αθλητών από όλη την Ελλάδα μετά την περυσινή μεγάλη επιτυχία που είχε το Oropos Seaside Race 2016.
Φέτος στόχος είναι να διεξαχθούν, εκτός από τον Ημιμαραθώνιο των 21 χιλιομέτρων στη διαδρομή Σκάλα Ωρωπού-Κάλαμος κι επιστροφή και τον αγώνα 5 χιλιομέτρων Σκάλα Ωρωπού-Φανάρια Παραλίας Μαρκοπούλου, και δυο ακόμη αγώνες 1.000 μέτρων για παιδιά και ΑΜΕΑ. Στόχος των διοργανωτών είναι οι συμμετοχές να φτάσουν τις χίλιες.
Στα χέρια της Επιτροπής υπάρχουν, ήδη, δύο προσφορές από εταιρίες οι οποίες επιθυμούν να διοργανώσουν τους αγώνες με το συνολικό κόστος να μην ξεπερνάει τις 12 χιλιάδες ευρώ. Η διοργάνωση των αγώνων θα γίνει και με τη  συνεργασία με την ΚΕΔΩ.
Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ωρωπού ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Πέππας εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για την ημερομηνία της διοργάνωσης του Ημιμαραθώνιου, εκτιμώντας ότι τα καταστήματα του Καλάμου θα υποστούν σημαντική οικονομική ζημιά, καθώς  θα κλείσουν οι δρόμοι μια ημέρα όπου λόγω της 28ης Οκτωβρίου που προηγείται θα έχει μεγάλη προσέλευση επισκεπτών η περιοχή. Ζήτησε να αλλάξει η ημερομηνία ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι αντίθετος στην διοργάνωση των αγώνων, αλλά σε άλλη ημερομηνία.
Παρά τις όποιες αντιρρήσεις είναι πράγματι σπουδαία η απόφαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Ωρωπού να γίνει ο Ημιμαραθώνιος, που από πέρσι έγινε θεσμός για το Δήμο Ωρωπού, καθώς αναδεικνύει το αθλητικό ιδεώδες και συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του τόπου προσελκύοντας κόσμο από όλη την Ελλάδα.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.