Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Στον απόηχο μιας καταστροφικής πυρκαγιάς

O Εθελοντισμός .... αναγνωρίζεται από την κοινωνία και την τοπική κοινότητα, αλλά όχι από τον Δήμαρχο.

MARATHON PRESS: Κυρία Ασημακοπούλου, δυστυχώς, για αρκετά 24ωρα η πυρκαγιά κατέκαιγε χιλιάδες στρέμματα πρασίνου. Πολλοί έκαναν λόγο για υποεκτίμηση της κατάστασης, άλλοι για κακό συντονισμό. Η καταστροφή είναι σαφέστατα τεράστια. Πενήντα σπίτια κάηκαν, ένα απ’ αυτά και στον Βαρνάβα. Ποιος είναι ο τελικός απολογισμός; 

Κα Ασημακοπούλου:
Δεν ξέρω αν ήταν υποεκτίμηση της κατάστασης. Μπορεί και να ήταν. Αυτό με σιγουριά μπορεί να το πει όποιος ήταν εκεί από την αρχή της φωτιάς και είδε τυχόν ολιγωρία. Πρέπει να σκεφτούμε παρόλα αυτά και την περίπτωση που μπορεί να μην υπήρχαν άλλα μέσα να σταλούν, όταν την ίδια ώρα υπήρχαν περίπου εβδομήντα διαφορετικές εστίες σε όλη τη χώρα.

Εμείς έχουμε 10.000 στρέμματα καμένης γης! Ένα σπίτι στο δάσος καμένο ολοσχερώς, ένα με σοβαρές ζημιές, ζημιές σε αυλές σπιτιών και σε καλλιέργειες, ελαιώνες και οπωροφόρα δέντρα. Ο κύριος χαμένος σ’ αυτή την ιστορία είναι το μέλλον τόσο το δικό μας, όσο και των παιδιών μας. Οι άνθρωποι που ήρθαν να μείνουν σε έναν τόπο με τόσο λίγες παροχές, ήρθαν για τη φύση του Βαρνάβα, που συνδυάζει τέλεια το βουνό και τη θάλασσα. Κάθε σπίτι έχει τη δική του θέα και κάθε παράθυρο είναι ένας ζωντανός πίνακας. Κάποιοι από αυτούς έγιναν μαύροι, μαζί με την καρδιά μας που ματώνει στη θέα της νεκρής φύσης.
Η μάχη με τις φλόγες, ευτυχώς, κερδήθηκε στον Βαρνάβα. Σίγουρα οι προσπάθειες των πυροσβεστών ήταν ηρωικές και η συνδρομή των κατοίκων καίρια. Σε ποιους οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ»;
Ευχαριστώ οφείλουμε σε όσους βρέθηκαν και βοήθησαν με όποιο τρόπο. Η ευχαριστήρια επιστολή της Κοινότητας τους απαριθμεί λεπτομερώς. Σ’ αυτούς που ήταν εκεί από καθήκον και σ’ αυτούς που ήρθαν να προσφέρουν βοήθεια από αγάπη και ενδιαφέρον.
Σ’ αυτή την επιστολή, όμως, δεν έχω αναφερθεί σε δύο ομάδες ανθρώπων και ευχαριστώ που μου δίνεται η ευκαιρία να το κάνω. Η μία είναι οι αλλοδαποί που κατοικούν στο χωριό μας. Ήταν όλοι στη φωτιά και βοηθούσαν όπως μπορούσαν. Τους ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση. Η άλλη ομάδα είναι οι εργαζόμενοι της Κοινότητας Βαρνάβα. Δεν αναφέρθηκα σ’ αυτούς γιατί πραγματικά δεν ήξερα τι να πρωτοπώ.
Η προσφορά τους για άλλη μια φορά, ήταν πέρα των δημοσιοϋπαλληλικών τους καθηκόντων. Έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, άυπνοι για μέρες, τρέχοντας και κάνοντας το καλύτερο, ο καθένας στο πόστο του, απορροφώντας εκτός όλων των άλλων και την γκρίνια του κόσμου, δικαιολογημένη ή μη.
Η Κοινότητα και εγώ προσωπικά τους ευχαριστούμε θερμά που, κάθε φορά που το καλεί η περίσταση, είναι εκεί υπερβάλλοντας εαυτόν προκειμένου να μας εξυπηρετήσουν.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ

Κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας που πέρασε το χωριό μας από τη φωτιά που μας ήρθε από τον Κάλαμο, πολλοί ήταν οι άνθρωποι που μας συμπαραστάθηκαν υλικά και ψυχικά.
Για όλους αυτούς, η Δημοτική μας Κοινότητα εκφράζει ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, με τον κίνδυνο κάποιον να ξεχάσει και να τον πικράνει. Οι άνθρωποι που προσφέρουν από την καρδιά τους, όμως, ξέρω πολύ καλά ότι δεν είναι άτομα που τους αρέσει η προβολή, έτσι ελπίζω ότι θα με συγχωρέσουν αν κάποιον παραλείψω. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ!! Πρώτοι παντού, με αυτοθυσία, με παλμό και ψυχή σε ό,τι τους ανατέθηκε!!
Ευχαριστούμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άμεση ανταπόκριση, την αυτοθυσία, τη γενναιότητα, την υπομονή με την οποία μας αντιμετώπισε! Για τους ίδιους ακριβώς λόγους ευχαριστούμε τη ΔΕΗ, που έκανε τα αδύνατα δυνατά για όλους μας. Τον ΟΤΕ που βοήθησε με έξτρα σήμα στην περιοχή. Tην ΕΥΔΑΠ για τη συμβολή της.
Ευχαριστούμε τον κ. Φιλίππου, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη, την Υπεύθυνη Πολ. Προστασίας κα Τσούπρα, τους κκ. Μακρή, Καραμάνο, Βασιλόπουλο, Δαβάκη, Χαχλάκη. Τα οχήματα της Περιφέρειας, τον ΣΠΑΠ και προσωπικά τον κ. Σιώμο, τους Εθελοντές του Προβάλινθου και τον κ. Δαμιανόγλου, την ΕΥΔΑΠ, την COMAR AE για την άμεση αποκατάσταση του αντλιοστασίου. Τους Δημάρχους από την Καστοριά, ως τη Σκάλα Λακωνίας, ως την Κρήτη, για την υλική και την ηθική τους στήριξη. Την κα Γεωργία Μαρτίνου για το ενδιαφέρον, την επίσκεψη και τη διάθεση για βοήθεια. Τον Δήμο Καλλιθέας, Πεντέλης, Διονύσου, Ν. Ηρακλείου, Αριδαίας, Αγ. Στεφάνου, Ωρωπού, Ραφήνας-Πικερμίου, Πειραιά και παρακαλώ να με συγχωρέσουν όσοι ξέχασα!
Τους Δημοτικούς και τοπικούς Συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης για την παρουσία τους, τους Αντιδημάρχους που παραβρέθηκαν, την Γενική Γραμματέα και τους κκ. Μεγαγιάννη και Ζουμπουρλή.
Ευχαριστούμε τον κ. Σκλαβενίτη για τα νερά που οικειοθελώς μας πρόσφερε, ξαφνιάζοντάς μας ευχάριστα! Ευχαριστούμε τους δημοσιογράφους και τα κανάλια, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, που ήταν μαζί μας όλες αυτές τις ώρες και μας βοηθούσαν να ενημερώνουμε τον κόσμο για την κατάσταση που επικρατούσε.
Ευχαριστούμε την Αθηνά Τρύπου για το νερό που μας πρόσφερε από τη γεώτρησή τους και το ρεύμα από τη γεννήτριά τους. Μας γέμισε πάνω από δέκα υδροφόρες και Πυροσβεστικά οχήματα τα οποία της χάλασαν τον κήπο και της έριξαν την περίφραξη!
Τέλος ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ τους κατοίκους που έτρεξαν να βοηθήσουν το χωριό και τους συνανθρώπους τους, με ό,τι μέσα είχε ο καθένας.
Με ευγνωμοσύνη, εκ μέρους της Δημοτικής Κοινότητας Βαρνάβα,
Η Πρόεδρος
Ασημακοπούλου Χαραλαμπία
Συνέχεια στην Πηγή>>

Διαβάστε ακόμα:

ΒΑΡΝΑΒΑΣ: Εθελοντισμός .... αναγνωρίζεται από την κοινωνία αλλά όχι από τον Δήμαρχο.

Διαβάστε σχετικά: 

Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.