Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Ο 10ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Αποκαλυπτικός...

Με δέκα διευκρινιστικές επισημάνσεις δικαιολογεί τη πρόσφατη παραίτησή του από επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ της ελάσσονος μειοψηφίας του δήμου Μαραθώνα ο Φώτης Δεληβοριάς, απευθυνόμενος στους συνδημότες του.
Ο 10λογος του Φώτη Δεληβοριά εν συντομία:
1. Η Δύναμη Πολιτών δεν είναι προσωποπαγές σχήμα. Κανένας μας δεν είναι δεμένος με μια καρέκλα και η εναλλαγή στις θέσεις ευθύνης είναι στον πολιτικό μας πολιτισμό.
2. Είμαι αντίθετος στην μακροχρόνια παραμονή των αιρετών στην ίδια θέση. Υπηρέτησα μια θητεία στο Δήμο Νέας Μάκρης και μιάμιση στον ενιαίο Δήμο Μαραθώνα. Για μένα είναι αρκετά.

3. Από τα 11 χρόνια που υπηρέτησα το Δήμο από αυτή τη θέση, τα τρία τελευταία βίωσα την απαξίωση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που είναι ο πιο κοντινός στον πολίτη και πιο αναγκαίος για την καθημερινή του διαβίωση. Στο δημοτικό συμβούλιο δεν παράγεται έργο. Λείπει το όραμα, η στρατηγική, η μέθοδος. Αλλά και όταν παράγεται έργο ο Δήμαρχος δεν εκτελεί τις αποφάσεις.
4. Ο συνδυασμός «Πολίτες» που κυβερνά σήμερα το Δήμο συγκροτήθηκε γύρω από ένα πρόσωπο και μια πισίνα. Έλλειπε το όραμα, το πρόγραμμα και η στρατηγική. Όταν το κεντρικό πρόσωπο αποδείχτηκε ελλειμματικό όλο το εγχείρημα κατέρρευσε. Το μόνο που έμεινε είναι η χαρούμενη φωτογραφία γύρω από την πισίνα.
5. Το δημοτικό συμβούλιο παρουσιάζει εικόνα σώματος χωρίς κεφάλι. Όσοι πιστεύουν ότι μπορεί το Δημοτικό συμβούλιο να λειτουργήσει χωρίς το Δήμαρχο, αγνοούν τη δομή του σημερινού συστήματος της ΤΑ στη χώρα μας, που είναι Δημαρχοκεντρικό. Δίχως τη σύμπραξη αυτών των δύο πόλων δεν παράγεται δημοτικό έργο.
6. Η Αντιπολίτευση όσο κι αν προσπαθεί δεν μπορεί να διορθώσει τα πράγματα, ούτε και ο νόμος της δίνει τέτοια περιθώρια. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι ο έλεγχος της εξουσίας και αυτό το προσπαθεί.
7. Ελπίζω η νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει το Υπουργείο Εσωτερικών να δώσει λύσεις στα φαινόμενα δυσλειτουργίας βάζοντας τις αναγκαίες ασφαλιστικές δικλείδες.
8. Εύχομαι υγεία και δύναμη σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και τόλμη για να αλλάξουν τη σημερινή εικόνα παρακμής που παρουσιάζει ο Δήμος μας.
9. Στον Βασίλη Δελαγραμμάτικα που καταλαμβάνει τη θέση μου στο ΔΣ εύχομαι δύναμη και επιτυχία. Εμπιστεύομαι τις γνώσεις και τις ικανότητές του και θα είμαι δίπλα του σε ό, τι χρειαστεί.
10. Εύχομαι οι Δημότες του Μαραθώνα και κυρίως οι νέοι με την ενεργή συμμετοχή τους και την ψήφο τους να διαμορφώσουν τους όρους για μια καλύτερη και λειτουργικότερη αυτοδιοίκηση.
Μαραθώνας 7/10/2017
ΦΩΤΗΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ

Από  http://www.kirkinews.gr
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.