Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Κατάθεση Προτάσεων από την ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ προς τη Δημοτική Αρχή με την ευκαιρία της ψήφισης του Προϋπολογισμού 2018


Η «ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» θεωρεί ότι ο θεσμικός ρόλος που έχει σαν αντιπολίτευση εκτός από το να ελέγχει την Δημοτική Αρχή πρέπει να ερευνά και να καταθέτει εποικοδομητικές προτάσεις προς όφελος πάντα του κοινωνικού συνόλου.
Με ευκαιρία της ψήφισης του προϋπολογισμού για το 2018 καταθέτουμε δύο προτάσεις προς την Δημοτική Αρχή με στόχο, α) την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών στις μετακινήσεις τους και β) την βελτίωση της αισθητικής εικόνας των εμπορικών κέντρων της Νέας Μάκρης και του Μαραθώνα, για την περιβαλλοντική αναβάθμιση από την οπτική ρύπανση και την τσιμεντοποίηση. Προτάσεις που δεν θα επιβαρύνουν ιδιαίτερα τον προϋπολογισμό αλλά αντιθέτως πιστεύουμε ότι εφόσον υλοποιηθούν θα ωφελήσουν και θα βοηθήσουν τους συμπολίτες μας αποφέροντας έσοδα για τον Δήμο μας.

Πρόταση 1:

Επαναφορά και επαναλειτουργία  της δημοτικής συγκοινωνίας στον Δήμο μας που λειτουργούσε κανονικά και διεκόπη με τον ερχομό της νέας Δημοτικής  αρχής. Στον προϋπολογισμό του 2018 να προβλεφθεί σχετικό κονδύλι για την επαναλειτουργία της.
Το ετήσιο κόστος για δυο γραμμές σε Νέα Μάκρη - Μαραθώνα δεν θα ξεπερνά τις 100.000 ευρώ σύμφωνα και με συγκριτικά στοιχεία από όμορους δήμους που λειτουργούν εξυπηρετώντας τους Δημότες τους.

Πρόταση 2:

Υπογειοποίηση των εναέριων καλωδίων του δικτύου της ΔΕΗ στα εμπορικά κέντρα Νέας Μάκρης και Μαραθώνα. 
Στην Νέα Μάκρη από το ύψος της Εθνικής Τράπεζας μέχρι την Λεωφ. Διονύσου και από τα δύο μέρη της Λεωφ. Μαραθώνος και περιμετρικά της κεντρικής πλατείας.
Στον Μαραθώνα στον κεντρικό δρόμο και στην πλατεία μπροστά από τον Άγιο Γιάννη.
Ύστερα από σχετικές έρευνες που κάναμε στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ (την διαδικασία και την ολοκλήρωση των έργων την αναλαμβάνει η ΔΕΔΔΗΕ) αλλά και σε επαφές που είχαμε με όμορους Δήμους που προέβησαν σε αντίστοιχες ενέργειες το κόστος για την υλοποίηση της πρότασης δεν είναι απαγορευτικό για τον Δήμο μας.

Η «ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» θα συνεχίσει να ελέγχει και να καταθέτει εποικοδομητικές προτάσεις. Καλούμε την Δημοτική Αρχή να υιοθετήσει και να προχωρήσει στην υλοποίηση των δύο αυτών προτάσεων που καταθέτουμε με απώτερο σκοπό την εξυπηρέτηση των δημοτών μας και παράλληλα την αναβάθμιση των εμπορικών κέντρων της Νέας Μάκρης και του Μαραθώνα.

Για την «ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ»
Στέργιος Τσίρκας


www.dimotisnews.gr
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.