Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Η «Ενωμένη Πολιτεία» στο Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα 28/9/2017

Η «Ενωμένη Πολιτεία» στο Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα  28/9/2017
Δελτίο Τύπου 
Η «Ενωμένη Πολιτεία» στο Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα
Γράφει η Βιργινία Μάρκου
Δύο μήνες σχεδόν, μετά το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα, το Σώμα συνεδρίασε εκ νέου την Πέμπτη 28/9 με 45 θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδρίαση η οποία αποδείχτηκε «μαραθώνια» αφού χρειάστηκε να παρέλθει ένα δίωρο, πριν την έναρξη συζήτησης των τακτικών θεμάτων.

Η συμπερασματική εικόνα του Συμβουλίου, ισχυρότερη και από χίλιες λέξεις: οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Ενωμένης Πολιτείας» επαρκώς προετοιμασμένοι, ενημερωμένοι και σε θέση «μάχης» με τους συναδέλφους τους, στα έδρανα της πλειοψηφίας, να βρίσκονται εμφανώς… χαμένοι στη μετάφραση προσωπικών επιδιώξεων, φιλοδοξιών και αντεγκλήσεων εν γένει.
Θλιβερή η εικόνα του δημάρχου κ. Ηλία Ψηνάκη, η αδιαφορία και ασχετοσύνη του οποίου επί όλων ανεξαιρέτων των ζητημάτων, να «φωνάζει» από μακριά και στον τελευταίο εναπομείναντα υποστηριχτή του.
Λαμβάνοντας τον λόγο ο επικεφαλής της «Ενωμένης Πολιτείας» κ. Στέργιος Τσίρκας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου μήνα, αλλά και στη χωματερή που δημιουργήθηκε στο λατομείο Μπαρώνη, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι δυνατόν να έχουν περάσει 280 νταλίκες με απορρίμματα αμφιβόλου προέλευσης μέσα στο Καλοκαίρι και ο Δήμος να μην έχει πάρει είδηση»!
Επίσης, ευχαρίστησε όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων καθώς «με την προσωπική τους εργασία άνοιξαν τα σχολεία αξιοπρεπώς».
Στην πορεία της συζήτησης, ο κ. Τσίρκας παρενέβη αρκετές φορές, ενώ εμφανίστηκε ιδιαίτερα καυστικός στην εισήγηση του δημάρχου, όπως (ξανα) μετατραπεί η τωρινή αίθουσα Δημοτικών Συμβουλίων σε χώρο άθλησης, προπονήσεων, κι εκδηλώσεων, και όπως (ξανα) γίνονται οι συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων στο γυάλινο. «Πριν τρία χρόνια που φωνάζαμε πως είναι παράλογο και ανήκουστο να έχουμε εμείς τις ανέσεις μας και να πετάξετε 200 παιδιά στον δρόμο, μας αγνοούσατε…» τόνισε δεικτικά, ο κ. Τσίρκας απευθυνόμενος στον Ηλία Ψηνάκη.
Ακολουθούν κάποιες από τις εισηγήσεις – παρεμβάσεις των δημοτικών συμβούλων της «Ενωμένης Πολιτείας»:
Ματίνα Μυλωνά: Κατήγγειλε τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για «προσπάθεια απαξίωσης των πραγματικών πρωταγωνιστών και ιδρυτών του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα» με αποτέλεσμα την καταψήφιση της σχετικής εισήγησης.
Πρότεινε ακόμα, εκ μέρους της Παράταξης, κατηγορίες και κλίμακες χρεώσεων στα τέλη ύδρευσης (σε όλες τις περιοχές του ενιαίου Δήμου) με στόχο την ανακούφιση των καταναλωτών που πλήττονται από την οικονομική κρίση, χωρίς ωστόσο, να το αποδεχτεί η Διοίκηση.
Βαγγέλης Σωτηρίου: Κατέθεσε ερώτημα για κατάτμηση έργου στον Βαρνάβα, ενώ προχώρησε σε καταγγελία για την «κατάντια» όπως υπογράμμισε, στο νεκροταφείο Νέας Μάκρης και τη βεβήλωση του μνημείου μπροστά από το δημοτικό κατάστημα Νέας Μακρης που για μήνες δεν καθαρίζεται.
Χρήστος Στάμος: Κατέθεσε ερώτημα και παράλληλα εξέφρασε το φόβο και την αγωνία του, για την επαπειλούμενη απένταξη του έργου αποκατάστασης του χλοοτάπητα στο γήπεδο Μαραθώνα. Επιπλέον, αναφορικά με τους επίτιμους δημότες, πρότεινε όπως τιμούνται πρώτα οι προσωπικότητες που έχουν προσφέρει στον Δήμο με καταγωγή από τον Μαραθώνα και φυσικά αφιλοκερδώς. Στο ζήτημα της απώλειας του Αστυνομικού Τμήματος από τον ιστορικό Δήμο, ο κ. Στάμος σημείωσε χαρακτηριστικά, πως: «από Τμήμα καταντήσαμε παράρτημα» ενώ για το ίδιο θέμα, η κ. Μυλωνά εκτίμησε ότι: «γίνεται προσπάθεια να μας χρυσώσουν το χάπι με το θεσμό του χωροφύλακα». «Σε λίγο θα μας πάρουν και τον Αϊ – Γιάννη…» πρόσθεσε χαριτολογώντας, δείχνοντας την πίκρα της!
Κώστας Λάσκος: Εισηγήθηκε το ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ εκ μέρους της Παράταξης, προτείνοντας διάφορα έργα σε όλη την επικράτεια του Δήμου «με γνώμονα την ουσιαστική ανάπτυξη της περιοχής που αγνόησε η Δημοτική Αρχή» καταγγέλοντας «την προχειρότητα που επιδεικνύεται σ’ ένα τόσο σοβαρό θέμα» (βλ. Σχέδιο Παραλίας Μαραθώνα και Πράξεις Εφαρμογής στη Νέα Μάκρη, περιφερειακό δρόμο Μαραθώνα, παιδικές χαρές κλπ)
Μανώλης Γεωργάτος: Πρότεινε την ανάληψη πρωτοβουλιών για ενεργοποίηση όλων των Συλλόγων στο σχέδιο «Ξενοκράτης» σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης (όπως αυτές του Καλοκαιριού) και κατέθεσε ερώτημα για επαγγελματία της περιοχής, ο οποίος παραμένει ένα χρόνο απλήρωτος, τονίζοντας την «αδιαφορία του Δήμου».
 http://zwanatolika.gr
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.