Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Με λαμπρότητα η γιορτή του Αγίου Συμεών στον Κάλαμο Αττικής




 ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΥΜΕΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Με θρησκευτική λαμπρότητα, ξεκίνησε, χθες, ο τριήμερος εορτασμός, στην Σταυροπηγιακή και Συνοδική  Ιερά Μονή, του Οσίου Συμεών του Νέου Θεολόγου, στον Κάλαμο Αττικής.
Ο Αρχιερατικός Μέγας Εσπερινός ξεκίνησε με την άφιξη και υποδοχή στην Ιερά Μονή του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και του Σεβασμιότατου, Συνοδικού Μητροπολίτη  Σύρου κ. Δωροθέου.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, τίμησε με την παρουσία του την Πανήγυρη, καθώς παρέστη στην Ολονυκτία-Αγρυπνία, η οποία τελέστηκε κατά την μοναστηριακή τάξη, με τη συμμετοχή  καθηγουμένων, ιερομονάχων και ιερέων της περιοχής μας.
Συγκίνηση προκάλεσαν τα λόγια, κατά την εκφώνηση του Θείου Κηρύγματος, του  Αρχιμανδρίτη π. Χριστόδουλου, όταν αναφέρθηκε στον άμεσο κίνδυνο που αντιμετώπισε η Μοναστική Κοινότητα, κατά την πρόσφατη πυρκαγιά του Αυγούστου, η οποία  έζωσε τη Μονή.
Το μοναστήρι σώθηκε με τη βοήθεια της Δημοτικής Αρχής, την οποία πρόσφεραν προς τη Μονή τόσο ο Δήμαρχος, όσο και η Εθελοντική Υπηρεσία του Δήμου με την Πολιτική Προστασία του, καθώς και η Τοπική Κοινότητα του Καλάμου, που διέθεσε όλα τα  υπάρχοντα μέσα.
Ο π. Χριστόδουλος κλείνοντας το Θείο Κήρυγμά του, ευχήθηκε να μην υπάρξει τέτοια καταστροφή ξανά στην περιοχή γιατί, όπως τόνισε, με αυτές τις πράξεις «ο άνθρωπος αυτοκαταστρέφεται».
Πλήθος κόσμου παρέστη στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και στην Αγρυπνία  στην Ιερά Μονή και συμμετείχε στην  δοξολογία.
Στον εσπερινό παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στέργιος Γκικάκης, οι Αντιδήμαρχοι  Καπανδριτίου κ. Δημήτριος Βελτανιώτης και  Καλάμου κ. Κωνσταντίνος Δέδες, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Μιχάλης Τόλιας, οι Δημοτικοί  Σύμβουλοι κ. Κωνσταντίνος Κιούσης και  Πέτρος Δέδες και η Γεν. Γραμματέας του Δήμου κα Μαρία Δέδε.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα  ολοκληρωθούν, αύριο,  Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, με τον Όρθρο και τη Θεία Πανηγυρική Λειτουργία της Αποδόσεως.
Από το γραφείο Τύπου
του Δήμου Ωρωπού










Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.