Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Αποχή ή μήπως ...

Είναι ακόμα νωρίς για τέτοιες συζητήσεις όχι όμως για σκέψεις που πρέπει να μας προβληματίζουν.

H αγανάκτηση των περισσοτέρων μας είναι δεδομένη με τους υπάρχοντες πολιτικούς κυρίως εξαιτίας της ασυνέπειας λόγων και πράξεων, όμως είναι λύση η αποχή???
Η απάντηση είναι όχι.
Nα σας δώσω ένα παράδειγμα,ας υποθέσουμε ότι μια εκλογική περιφέρεια αποτελείται απο 100 ανθρώπους και στις εκλογές εμφανίζονται μόνο οι 3.Oι 2 ψηφίζουν τον συνδυασμό Α ενώ ο 3 ψηφίζει τον συνδυασμό Β (97 άκυρα/λευκά).


τα αποτελέσματα θα είναι
Α:66%,Β:33%
τα άκυρα και τα λευκά δεν μετρούν για τον καθορισμό τον ποσοστών.Για αυτό δεν πρέπει να τους κάνουμε την χάρη να απέχουμε,αλλά ούτε και να ρίξουμε άκυρο,αυτό θέλουν (ακριβώς όπως στις φοιτητικές εκλογές που δεν ψηφίζει πάνω από το 20% των φοιτητών αλλά οι "νικητές" πανηγυρίζουν ή στις ΗΠΑ και πολλές Ευρωπαϊκές που δεν ξεπερνά το 50% η συμμετοχή)
Τι προτείνω λοιπόν?σε κάθε εκλογική περιφέρεια θα υπάρχει κάποιος συνδυασμός που δεν υποστηρίζεται από όλους αυτούς που συμμετέχουν σε αυτό το θέατρο του παραλόγου,θα υπάρχει ένας συνδυασμός εντελώς ανεξάρτητος,ένας συνδυασμός με καθαρά τοπικό χαρακτήρα,ένας συνδυασμός βρε αδερφέ με τον "τρελό του χωριού".Αυτούς τους συνδυασμούς πρέπει να στηρίξουμε,θα στείλουμε μήνυμα στους "μεγάλους" (αμφιβάλλω πολύ αν θα το καταλάβουν βέβαια) και θα έχουμε ψηφίσει ανθρώπους που δεν μπορούν να τα κάνουν χειρότερα από αυτούς που ψηφίζουμε! ε τόσα χρόνια.
Πού φτάσαμε, να επιλέγουμε ανθρώπους που δεν μπορούν να τα κάνουν χειρότερα και όχι ανθρώπους που μπορούν να κάνουν κάτι καλύτερο!!

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/
 
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.