Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Ενημέρωση του Δημάρχου Ωρωπού για το ΧΥΤΥ στο Πολυδένδρι

ΚΡΙΝΕΤΕ και συγκρίνεται την αντίδραση του Δημάρχου Ωρωπού σε σχέση με τον ανύπαρκτο Δήμαρχο του Μαραθώνα, σχετικά με το περιβαλλοντικό έγκλημα του ΧΥΤΑ Μαραθώνα στο Γραμματικό

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΘΩΜΑ ΡΟΥΣΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΧΥΤΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΩΡΩΠΟΥ
 Σε συγκέντρωση κατοίκων στην τοπική κοινότητα Πολυδενδρίου, μίλησε εχθές ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, σχετικά με τις εξελίξεις για τη δημιουργία ή όχι ΧΥΤΥ στο Λατομείο Ντουμάνι. Τη συγκέντρωση οργάνωσε η Δημοτική Αρχή, μετά την πρόσφατη απόφαση της ΕΔΣΝΑ, σχετικά με την μελλοντική και πιθανή αξιοποίηση 154 ανενεργών λατομείων στο νομό Αττικής, για κατασκευή ΧΥΤΥ, συμπεριλαμβάνοντας και αυτό που ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Ωρωπού.

Μια απόφαση που βρίσκει εντελώς αντίθετη τη Δημοτική Αρχή, καθώς το Δεκέμβριο του 2016 το Περιφερειακό Συμβούλιο έλαβε αυθαίρετα και αναιτιολόγητα την υπ’ αριθμόν 414/2016 απόφασή του, την οποία μετονόμασαν σε ΧΥΤΥ, ενώ στο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης του Δήμου Ωρωπού η Δημοτική Αρχή έχει προτείνει μόνο την επεξεργασία μπαζών και υλικών κατεδαφίσεων, καθώς αυτή ήταν η μοναδική πρόθεσή της.
Από αυτήν την στιγμή, πλέον βρισκόμαστε απέναντι και με την Κεντρική Διοίκηση και με την Περιφέρεια. Έτσι, για να ενισχύσουμε την εντονότατη αντίθεσή μας, ακυρώνουμε το Τοπικό Σχέδιο Δράσης, ανακαλούμε κάθε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για κάθε δράση σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, ακόμα και αυτή με την οποία ο κ. Γ. Οικονομάκος είχε εγκρίνει την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την εγκατάσταση του ΣΜΑ.
Κοινοποιήσαμε προς κάθε κατεύθυνση την απόφαση μας αυτή και τους γνωστοποιήσαμε,ότι στην περιοχή μας δεν δεχόμαστε τίποτα πλέον, διότι δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στην κεντρική εξουσία και θα αντιδράσουμε σθεναρά σε οτιδήποτε θελήσουν να κάνουν χωρίς την δική μας σύμφωνη γνώμη.
Η Δημοτική Αρχή και η Επιτροπή Αγώνα έχουν κοινή γραμμή.
Ωστόσο, έχουμε κάνει ήδη το αυτονόητο. Έχουμε προσφύγει στην Αποκεντρωμένη κατά των αποφάσεων που αφορούν την εν λόγω μελέτη, ενέργεια την οποία έκανε και η Επιτροπή Αγώνα, ενώ αντίθετα η αντιπολίτευση έκανε προσφυγή, αλλά θέλησε, ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα που αφορά την δημόσια υγεία, να το εκμεταλλευτεί πολιτικά. Η Νομική Υπηρεσία του Δήμου βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με την Επιτροπή Αγώνα.
Πρέπει όμως να αποκατασταθεί και μια αδικία.
Είναι μεγάλο ψέμα ότι η Δημοτική Αρχή προκάλεσε τη δημιουργία ΧΥΤΥ στο ανενεργό λατομείο. Τρανό παράδειγμα οι Δήμοι Κορωπίου και Μάνδρας, οι οποίοι στα Τοπικά Σχέδια Δράσης τους δεν ανέφεραν απολύτως τίποτα για ανενεργά λατομεία, αλλά παρόλα αυτά τους τα έχουν χωροθετήσει. Συγκεκριμένα σε 7 λατομεία στην Μάνδρα και σε 3 στο Κορωπί.
Είναι ντροπή για αυτούς που θέλουν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το θέμα νομίζοντας πως θα κερδίσουν προσωρινά οφέλη. Στα θέματα αυτά δεν χωράει μικροπολιτική.
«Ο στόχος είναι κοινός και είμαστε στην ίδια πλευρά, με τους κατοίκους», είπε ο Δήμαρχος, υπενθυμίζοντας πως, «σε όλα αυτά τα χρόνια της αυτοδιοικητικής μου πορείας, έχω καταλάβει ότι με συνεργασία και συνεννόηση μπορούν να αντιμετωπιστούν όλα. Θεωρώ τον κάθε δημότη ως συνεργάτη μου, ο οποίος με σαφείς οδηγίες μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στο έργο της Δημοτικής Αρχής».
«Υπόσχομαι ότι δεν θα έρθει καμία χωματερή και δεν θα γίνει τίποτα από όλα αυτά όχι μόνο εδώ στο Πολυδένδρι αλλά πουθενά στον Δήμο Ωρωπού. Και αυτό είναι προσωπική μου δέσμευση και της Αρχής που υπηρετώ».
Η συζήτηση κινήθηκε σε πολύ ήπιο κλίμα, αποδεικνύοντας την ωριμότητα που χαρακτηρίζει τους κατοίκους των περιοχών αυτών, σε τόσο σημαντικά θέματα. Μια ενημέρωση και ανθρώπινη κουβέντα με τον κόσμο, που κράτησε περισσότερο από δυο ώρες, λύνοντας όλες τις απορίες που είχαν δημιουργηθεί στους κατοίκους από την πρώτη στιγμή και καθιστώντας σαφές, πως υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων μεταξύ όλων.
Παραθέτουμε δύο βίντεο από την ενημέρωση.
Από το γραφείο Τύπου
του Δήμου Ωρωπού

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.